Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

ομως,

το προ 75,  απαιτει επικρατουσα χρηση κατοικια και παει  ανα διηρημενη ΟΙ.

 Αν  βαλεις την ΔΔ προ 75, [δξ αν την δεχεται] θα πρεπει να την πας  υποχρεωτικα, με 250 ευρω ανα διηρημενη ΟΙ, πλεον τι αλλες αυθαιρεσιες εχει καθε μια.

Ενω η ΔΔ ειναι αυτοτελης παραβαση, παει ανα οροφο, με μονον παραβολο 250 ευρω, και δεν εχει σχεση με προ 75.

Στον οροφο της βενετιας,  [αν παει σαν προ 75],  αν υπαρχουν 5 ΔΔ, θα πληρωθουν   250 ευρω για την ΔΔ της καθε μιάς, αντι  μονον 250 όλου του οροφου,

και καθε ΟΙ  θα πληρωσει επι πλεον για την δικη της αυτοτελη αυθαιρεσια, που μπορει να μην εχει κανενας ή να εχει μονον ο ενας.

Ο κανονας ειναι,

Η "Διαφορετική διαμερισμάτωση/Χωροθέτηση θέσεων Στάθμευσης" επιλέγεται μόνο αν αποτελεί την μοναδική παράβαση σε κτίρια με οικοδομική άδεια

διαφορετικά δηλώνεται ως λοιπή παράβαση.

 

αυτη ειναι η γνωμη μου

 

 

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα,

σε άδεια του 72, 2 όροφη οικοδομή με υπόγειο, χρήση ξενοδοχείο, η γονική παροχή το περιγράφει ως ένα ακίνητο όλο το κτίριο (ενώνονται οι όροφοι με εσωτερική σκάλα), έχουν αλλάξει εσωτερικά μερικά χωρίσματα-τοίχοι από τα δωμάτια ή τα μπάνια. Θα βάλω διαμερισμάτωση ανά όροφο?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Εχω υπόθεση οριζόντιας ιδιοκτησίας υπόγειας αποθήκης, σε πολυκατοικία με άδεια του 1987. Στην αυτοψία που έκανα διαπίστωσα οτι η θέση της εν λόγω αποθήκης βρισκόταν σε άλλη από την προβλεπόμενη στα σχέδια της αδείας, εκτός του εγκεκριμένου περιγράμματος υπογείου της αδείας και επιπλεον είχε μεγαλύτερο εμβαδόν κατά 3,00 μ2 (στην άδεια 6 μ2 στην πραγματικότητα 9 μ2).

Να σημειώσω ακόμα οτι όλη η κάτοψη υπογείου της πολυκατοικίας έχει υλοποιηθεί διαφορετικά (άλλη διαρρύθμιση, άλλο περίγραμμα και περισσότερα μ2 στο σύνολο) χωρίς όμως να παραβιάζει την κάλυψη. Το περίγραμμα του υπογείου είναι μικρότερο από την κάλυψη. 

Ευτυχώς η σύσταση είναι απόλυτα ταυτόσημη με την πραγματικότητα. Στο συμβόλαιο η αποθήκη περιγράφεται όπως είναι στην πραγματικότητα.

Πώς το τακτοποιώ για να δώσω Βεβαίωση προκειμένου να γίνει γονική παροχή?

Διαμερισμάτωση και ΥΔ 3 μ2 ή 9 μ2. Πρέπει να βάλω και ΥΚ? (δεν παραβιάζεται η κάλυψη του κτιρίου αλλά η αποθήκη έχει κατασκευαστεί εκτός του περιγράμματος του υπογείου της αδείας)

Απ όσο γνωρίζω δεν έχω λόγο να ασχοληθώ με τις υπόλοιπες οριζόντιες ιδιοκτησίες - αποθήκες ούτε με τους κοινόχρηστους χώρους. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

On 8/9/2019 at 11:25 ΜΜ, patty said:

καλησπέρα,

σε άδεια του 72, 2 όροφη οικοδομή με υπόγειο, χρήση ξενοδοχείο, η γονική παροχή το περιγράφει ως ένα ακίνητο όλο το κτίριο (ενώνονται οι όροφοι με εσωτερική σκάλα), έχουν αλλάξει εσωτερικά μερικά χωρίσματα-τοίχοι από τα δωμάτια ή τα μπάνια. Θα βάλω διαμερισμάτωση ανά όροφο?

Προφανώς δεν υφίσταται στο ακίνητο σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, οπότε δεν υπάρχει και η παράβαση της διαμερισμάτωσης. Αυτό που έχεις λέγεται διαφορετική διαρρύθμιση ορόφων κ.λπ.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν απαιτείται η υπαγωγή στον 4495 για ρύθμιση αυτής της παράβασης. 

Όμως, η υπαγωγή στον 4495 και αυτής της παράβασης αποτελεί "μονόδρομο" στο ν' αποκτήσει το εν λόγω ακίνητο επικαιροποιημένα εγκεκριμένα σχέδια, που με βεβαιότητα θα χρησιμοποιηθούν στο απώτερο μέλλον. Άρα διαλέγεις και παίρνεις....

 

Link to comment
Share on other sites

Σε δυάρι έχω αλλαγή διαμερισμάτωσης για μία ντουλάπα 1,20*0,60....Τι να κάνω ?

Να τους πω να βάλουν μία γυψοσανίδα να την κλείσουν ? Θα είμαι καλυμμένος αν ενημερώσω και τον αγοραστή ?

Διαμερισμάτωση με πρήζουν να μην κάνουμε γιατί οι πωλητές είναι και άφραγκοι και δεν γίνεται συνεννόηση. Η κάτοψη της σύστασης δεν ξέρω τι δείχνει, θα πάω να την πάρω.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, nik said:

Η κάτοψη της σύστασης δεν ξέρω τι δείχνει, θα πάω να την πάρω.

Όταν την δεις θα ξέρεις αν υπάρχει διαμερισμάτωση η οποία πέρασε στη σύσταση οπότε η υφιστάμενη κατάσταση ταυτίζεται με την κάτοψη της σύστασης , ή υπάρχει καταπάτηση όμορου διαμερίσματος χωρίς η υφιστάμενη κατάσταση να ταυτίζεται με τη σύσταση οπότε μπλέχουμε. Το δικό σου διαμέρισμα αν υποθέσουμε ότι κέρδισε την επιφάνεια από την διαμερισμάτωση και βάζεις γυψοσανίδα, σε τι θα αλλάξει η κατάσταση αφού στο όμορο θα υπάρχει η προεξοχή εις βάρος του, σχήματος "Π" οπότε θα φαίνεται ότι αυτό το διαμέρισμα υστερεί σε επιφάνεια κατά 1,20 χ0,60.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Διαμέρισμα πολυκατοικίας έγινε μικρότερο από αυτό της οικοδομικής άδειας. Αποτυπώνεται ως έχει και σήμερα στα σχέδια της Σύστασης. Συγκεκριμένα  Έχει μειωθεί ένα δωμάτιο που το πήρε το γειτονικό διαμέρισμα και έχει πάρει τμήμα WC που άνηκε σε άλλο διαμέρισμα. Τακτοποιείται με διαμερισμάτωση;

Επιπλέον έχει αλλάξει ένα κούφωμα από συρόμενη μπαλκονόπορτα έγινε αναγόμενη πόρτα και παράθυρο (αφορά σε χώρο κουζίνας), επομένως έχει αλλάξει η όψη. 

Τα πρόστιμα είναι 250 για τη διαμερισμάτωση και άλλα 250 για την αλλαγή της όψης;

Edited by Pavlos33
τονισμός, ορθογραφία
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.