Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

αρχικά στη δήλωση σου, η οποία φαντάζομαι τώρα θα πρέπει να πάει στο 4495, κλίκαρε το τετραγωνάκι "διαφορετικη διαμερισματωση " και κλίκαρε, καλύτερα ας το πω τίκαρε, το τετραγωνακι 1 Λ.Π. να δεις τι θα σου πει

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

χαίρετε :) :) :)

Βρίσκω εγκεκριμένη κάτοψη του 1970 και μέσα απεικονίζονται κάποιες ιδιοκτησίες στον υπόγειο όροφο, έχω στα χέρια μου συμβόλαιο που περιγράφει μια ιδιοκτησία που αγόρασε άνθρωπος το 1988 και περιγράφεται διαφορετικά το υπόγειο. Εχω παλιό σχέδιο που ιδιοκτήτες αναφέρονται οι άνθρωποι που είχαν το οικόπεδο το 1970 και ηλικιακά το σχέδιο μοιάζει σαν του 1970, σαν το σχέδιο της οικ.αδειας. Στο σχέδιο (σύστασης?) που βλέπω να συμπίπτει με την περιγραφή ιδιοκτησίας που αγόρασε το 1988 άνθρωπος, βλέπω διαφορετική σχεδίαση των υπόγειων χώρων. Ενοώ ενώ στο εγκεκριμένο άδειας βλέπω 4 αποθήκες στο σχέδιο που συνοδεύει το συμβόλαιο βλέπω μια. Υπάρχει διαφορετική διαμερισμάτωση?

 

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

ναι, είναι η κλασσική περίπτωση διαμερισμάτωσης, το γεγονός οτι η πραγματικότητα συμφωνεί με τη σύσταση σε γλιτώνει απο συναινέσεις. Τακτοποιείς ως διαφορετική διαμερισμάτωση και αν θες χρησιμοποιείς το σχέδιο της ΣΟΙ σαν σχέδιο αποτύπωσης

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

θα ήθελα μια βοήθεια η οποία αφορά σε μια βεβαίωση που πρέπει να εκδόσω. Εκανα αυτοψία σε πολυκατοικία του 1964. Τα σχέδια κάτοψης είναι μικροφίλμ και συνεπώς όχι ευανάγνωστα. Διαπιστώνω όμως διαφορετική διαμερισμάτωση. Ανακάλυψα πως το 2012 είχε γίνει ρύθμιση για το εν λόγω διαμέρισμα για αλλαγή χρήσης και δεν γίνεται καμία αναφορά σε διαφορετική διαμερισματώση. Το σχέδιο της σύστασης απεικονίζει την υφιστάμενη κατάσταση. Εγώ πως  συνεχίζω; Σας ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Ειναι διαφορετικό το όριο με το δίπλα διαμέρισμα σε σχήμα, όχι μια απλή μετατόπιση λίγων εκατοστών και ίσως να έχω και διαφορά με τον κοινόχρηστο.Λέω ίσως γιατι το μικροφιλμ δεν έχει διαστάσεις. Επίσης εγω κάνω εμβαδομέτρηση και το διαμέρισμα είναι 24τ.μ. και στο συμβόλαιο 30,30τ.μ. Εγώ δεν έχω δώσει βεβαίωση. Ο προηγούμενος μηχανικός έχει δόσει τη βεβαίωση που συνοδεύει τη ρύθμιση του. 

Link to comment
Share on other sites

24 με 30,30 μπορει να οφειλεται στα καθαρα/μικτα

θα πρεπει να δεις  και το διπλανο

και δεν λες  ακριβως  τι εγινε με τα κοινοχρηστα.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Σε υπόγειο πολυκατοικίας όπου υπάρχουν κοιν/στοι χώροι (λεβ/σιο, μηχ/σιο ανελκ, διαδρόμου) και αποθήκες που αποτελούν Ο.Ι. δεν ισχύει το σχέδιο της Ο.Α. αλλά όλες οι αποθήκες έχουν αλλάξει θέση κι επιφάνεια εις βάρος η μία της άλλης αλλά και των κοιν/στων. Στη δήλωση που θέλουν να κάνουν οι ιδιοκτήτες που μπορεί να γίνει από κοινού (μια διαμερισμάτωση) με ποια ποσοστά θα δηλωθούν? (οι αποθήκες έχουν κάτι ελάχιστα ποσοστά ) επίσης με τους κοινόχρηστους χώρους τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο και κύριο ερώτημα είναι : Τι περιγράφεται στην σύσταση και το σχέδιο που την συνοδεύει ;

Χωρίς αυτά τα στοιχεία, δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς. Σε γενικές γραμμές, αν τα προβλεπόμενα στην σύσταση συμφωνούν με τα πραγματοποιηθέντα αλλά όχι με την άδεια, έχεις διαμερισμάτωση, την οποία μπορείς να κάνεις συνολικά για όλες τις ιδιοκτησίες ή σε περίπτωση μη συμφωνίας, για όσους συμφωνούν. Τα ποσοστά συνιδιοκτησίας δεν σε φούν αν έχεις απλή διαμερισμάτωση. Σε αφορούν μόνο αν έχεις και υπερβάσεις δόμησης - κάλυψης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.