Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Δεν θα επιλέξεις στο σύστημα την Δ.Δ. Θα τα βάλεις όλα με αναλυτικό για να κάνεις υπαγωγή και έτσι το κτίριο να έχει επικαιροποιημένα σχέδια κατόψεων για κάθε μελλοντική. χρήση. 

Link to comment
Share on other sites

αναφέρεις μια κουζίνα στον 2 και μια στον τρίτο όροφο. Μήπως φαινόταν ο κάθε όροφος σαν ξεχωριστό διαμέρισμα και έχει γίνει και ενοποίηση ορόφων, με κάποιο κλιμακοστάσιο που δημιουργήθηκε εσωτερικά των 2 ορόφων?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα.

Ισόγειο κατάστημα από την κάτοψη της Ο.Α. και από συμβόλαιο εμφανίζεται ως 123,00 τ.μ. περίπου. Το κατάστημα σήμερα είναι εμβαδού περίπου 116.00 τ.μ. αφού από την κατασκευή τροποποιήθηκε η κάτοψη και μέρος του προσαρτήθηκε σε όμορο κατάστημα. Έχω υπολογίσει σαν μία λοιπή παράβαση την μετακίνηση και μεταβολή των χώρων w.c. που προήλθε από αυτήν την τροποποίηση μαζί με κάποιες άλλες παραβάσεις αναλυτικού. Η τροποποίηση αυτή στα τ.μ. λογίζεται ως διαμερισμάτωση και πρέπει να την υπολογίσω ως επιπλέον παράβαση ή νομίζετε μπορώ να την εντάξω στις υπόλοιπες παραβάσεις με αναλυτικό? Για τον χώρο λόγω εργασιών μικρής κλίμακας θα κάνω ενημέρωση της Ο.Α. και της κάτοψης  αν αυτό επηρεάζει σε κάτι σχετικά με την δήλωση.

Ευχαριστώ και καλό κουράγιο σε όλους

Link to comment
Share on other sites

εχεις αδεια για καταστημα 123 τμ. Εχεις συμβολαιο για 123 τμ. Ολα ειναι νομιμα.

Σημερα βρεθηκε μικροτερο το ενα...και μεγαλυτερο το διπλανο καταστημα. Στα Ε9 και στο ΕΚ,  γραφουν τα τμ. που προκυπτουν απο το συμβολαια.

[υποθετω οτι δεν εχει γινει καποιο μπερδεμα με τα κοινοχρηστα, αλλα η διαφορά  υπαρχει μονον μεταξυ των δυο κασταστηματων.]

 

Η "διαφορα" σας δεν ειναι πολεοδομικη.

Ειναι εμπραγματου δικαιου και αφορα την κυριοτητα που εχασε ο ενας και κερδισε ο αλλος.

Ακομα και εάν κανεις διαμερισματωση  ή ό,τι άλλο  να κανεις  για "τακτοποίηση",  στην συνεχεια   πρεπει να γινει τροποποιηση  της συστασης μεταξυ σας.

Αρα πρεπει και τα δυο καταστηματα να συμωνησουν για τα "περαιτερω'.

Μιλα με τον συμβ/φο.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χρονια πολλα σε όλους παιδιά,

εντέλει η ΔΔ σε ποια κατηγορία μπαίνει? μόνο στην 4? στην περιπτωση μου, σε πολυκατοικία με ΟΑ του 82 χτίστικε ένα αντι για δυο διαμερίσματα με ίδια τετραγωνικά.

Αν βάλω ΔΔ κατηγορια 2 (πριν του 83), το πρόστιμο δεν αλλάζει, πάλι 250 είναι. Είτε στην 4 είτε στην 2.

Αναρωτιέμαι ποιό είναι το σωστό και αν υπάρχει κάποιος μπούσουλας. 

σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το σωστό είναι 4 αφού η παράβαση έγινε μετά το 1982. Όπως είπες και εσύ το πρόστιμο δεν αλλάζει και έχεις οριστική εξαίρεση σε κάθε περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

η παραβαση εγινε μετα του 82, αλλα η αδεια το 82. οποτε ας πουμε κατηγαρία 4 στην περιπτωση μου.

εαν ειχε κατασκευαστεί πριν το 82 πηγαινε καταηγορία 2? ή αντιστοιχα πριν το 75 κατηγορία 1? ή παντα παει στην 4? αυτό θέλω να καταλάβω

Link to comment
Share on other sites

Ναι πάει αναλόγως του πότε υλοποιήθηκε η αυθαιρεσία.

Κατοικία πρν το 1975 -> Κατηγορία 1

Ότιδήποτε μέχρι 31/12/1982 -> Κατηγορία 2

από 1/1/1983 -> Κατηγορία 4

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε υπογειο πολυκτοικιας, υπαρχει διαφορετικη διαμερισμάτωση (στο σχεδιο πολεοδομιας υπαρχει ενας ενιαιος χωρος, στο συμβολαιογραφικο που αποτυπωνει και την πραγματικοτητα, υπαρχουν 4-5 αποθηκες). Ηρθανε 2 ιδιοκτητες 2 αποθηκών για την τακτοποιηση. Εκανα μια υπαγωγή για διαφορετικη διαμερισμάτωση οροφου για τη 1η αποθηκη, εξηγώντας στην τεχνικη εκθεση ότι η υπαγωγή για διαφορετικη διαμερισμάτωση οροφου γινεται ΚΑΙ με την συναινεση του αλλου ιδιοκτητη, οποτε το παραβολο πληρωνεται μια φορα. Και για 2η αποθηκη εβγαλα βεβαιωση χωρις προστιμο και παρεπεμπα στην τεχνικη εκθεση στην υπαγωγή που εχω κανει για την 1η.

Η συμβολαιογράφος μου ζηταει τωρα υπαγωγή ΚΑΙ για την 2η αποθηκη. Αν δεν εχω κανει καποιο λαθος, ποιο σημειο του νομου/εγκυκλιου/τροποποιήσεων μπορω να επικαλεστώ;

 

Σας ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

μα το λεει ξεκάθαρα στο αρθρο 100 παρ .8  " Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά όροφο, ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος. "

μπορείς να ανατρέξεις και στον 4178 αρθρο 23. παρ10 στην εγκυκλιο 3 το αναφερει ακριβώς όπως το έχεις κάνει

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.