Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Το ότι ένα διαμέρισμα είναι μικρότερο λόγω επέκτασης του Κ.Χ της πολυκατοικίας κατά την κατασκευή του δεν αποτελεί πολεοδομική αυθαιρεσία. Όμως πρέπει πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε τακτοποίηση να πάρετε το ΟΚ από την συμβολαιογράφο ότι μπορεί να γίνει μεταβίβαση. Θα της εξηγήσεις επ ακριβώς τι θα γράψεις στην τεχνική έκθεση γιατί συνήθως μπερδεύονται με τα δικά μας. Να της το τονίσεις πολλές φορές το λεκτικό που θα χρησιμοποιήσεις. Έχει σημασία.  Για καλύτερα, εκτύπωσε μια πρόχειρη δήλωση σε επεξεργασία και δώσε της γραπτώς το κείμενο να το καταλάβει. Όλα αυτά για να μην τρέχεις μετά και ο πελάτης σου τα βάλει μαζί σου γιατί δεν τον ενημέρωσες. Είναι μια πρακτική που ναι μεν θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν μας αφορά ως μηχανικούς, όμως μας αφορά τελικά, διότι ο πελάτης πρέπει να εξυπηρετηθεί και η δουλειά περνάει μέσα από εμάς και από την συμβολαιογράφο. Για τις άλλες παραβάσεις εξωστών θα τις βάλεις με αναλυτικό ή με κατηγορία 3 αν πληρούν τις προυποθέσεις. Προσοχή μόνο αν έχεις επιπλέον αυθαίρετη επιφάνεια εξώστη άνωθεν δρόμου, πεζοδρομίου κλπ. 

Link to comment
Share on other sites


Σε οικογενειακή πολυκατοικία, η αποθήκη υπογείου που ήταν παρακολούθημα ενός διαμερίσματος έχει ενσωματωθεί σε άλλη ιδιοκτησία και το διαμέρισμα δεν κάνει χρήση άλλης αποθήκης. Στην τακτοποίηση του διαμερίσματος, πρέπει να δηλωθεί η αλλαγή διαμερισμάτωσης υπογείου? ή μπορεί να αναφερθεί την ΤΕ ότι δεν κάνει χρήση αποθήκης και να δηλωθεί η αλλαγή διαμερισμάτωσης από τον ιδιοκτήτη που χρησιμοποιεί την αποθήκη?

Link to comment
Share on other sites

 ιδιοκτησιακα, καθε διαμερισμα εχει κατα χρηση απο μια αποθήκη.

Μεχρι να αλλαξει αυτο, καθε ενας δηλωνει την δικη του αποθήκη, όπως προκυπτει απο τα συμβολαια.

Σημερα, εχεις μια  αυθαιρετη καθαιρεση μεσοτοιχιας.

Για,  τυχον, μεταβολή  του ιδιοκτησιακου, θα μιλησεις με τον συμβ/φο.

 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχει απαντηθεί πολλές φορές. Δημιουργία νέα θέσης στάθμευσης στον ακάλυπτο πολυκατοικίας καθ υπέρβαση της άδειας αλλα σύμφωνα με την σύσταση... Είναι αλλαγή χωροθέτησης θέσεων ή λοιπή παράβαση με αναλυτικό? 

Link to comment
Share on other sites

εάν δεν επηρεαζει το  "πρασινο"

τπτ δεν ειναι

Εναι καθορισμος  αποκλειστικης χρησης με νομιμο συμβόλαιο.

Νομιμο και σωστο

Link to comment
Share on other sites

Οριζόντια ιδιοκτησία  στη σύσταση φαίνεται  1 διαμέρισμα το οποίο έχει και αυθ .επέκταση στον ακάλυπτο του οικοπέδου εκ κατασκευής σε ολους τους ορόφους. Στη πραγματικότητα έγιναν 3 διαφορετικά διαμερίσματα.Εχω λοιπόν  επέκταση εντός ακάλυπτου με ιδιοχρησιμοποιηση  ή συνεναιση; και διαμερισμάτωση. ΣΩΣΤΑ;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι και Δημήτρη ;).

           Έχω περίπτωση ορόφου που στη κάτοψη της αδείας φαίνονται δύο ξεχωριστά διαμερίσματα καθώς και φωταγωγός, ο οποίος έχει μετρήσει σε κάλυψη κ' δόμηση.  Στην ΣΟΙ έχει δηλωθεί ώς ένα διαμέρισμα, που είναι και η πραγματικότητα. Το σχέδιο της ΣΟΙ, (προφανώς και η περιγραφή του συμβολαίου) συμφωνεί με τη πραγματικότητα ως προς το σχήμα και εμβαδόν του ΚΧ διαδρόμου.  Αλλά εκτός των άλλων έχει κλείσει και ο φωταγωγός,(ο οποίος φωταγωγός φαίνεται κανονικά στη ΣΟΙ) υπέρ του διαμερίσματος. Με δεδομένο οτι διαθέτω τις απαραίτητες συναινέσεις, η τακτοποίηση είναι 250ευρώ για διαμερισμάτωση και 250 για παράβαση κτιριοδομικού (και λοιπές μικροπαραβάσεις)?

Link to comment
Share on other sites

Κατ' εμέ το κλείσιμο του φωταγωγού υπέρ της ΟΙ αποτελεί ΥΔΚΧ και έτσι πρέπει να υπολογιστεί το πρόστιμο αυτής της αυθαιρεσίας. Κατά τα λοιπά συμφωνούμε.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ιασονα,

το γεγονος οτι -τότε - ειχε μετρησει  στην δομηση

δεν επηρεαζει τον υπολογισμό??

Louk

εχεις επεκταση μιας ΟΙ στα κοινόχρηστα. Δεν απαιτειται πλεον "συναινεση", με βαση το 98/9.

δεν εξηγεις τι εννοείς "εκτος των άλλων"...

 

κατα τα λοιπα δξ πώς θα μπορεσεις να πουλησεις...


 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.