Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Ε άρα, αναμφισβήτητα, έχεις πολεοδομική παράβαση, επιλέγεις αν θα τακτοποιήσεις ή όχι και στις 2 περιπτώσεις δίνεις βεβαίωση τύπου γ.

Καλύτερα τακτοποίησε. Βέβαια έχουμε και το ερώτημα της αλλαγής των όψεων και αν χρειάζεται συγκατάθεση, αλλά δεν νομίζω να ασχοληθεί ποτέ κανείς ζ ειδικά αν έγινε από κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας και καλή Κυριακή. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής σχετικά με την διαμερισμάτωση:

  1. Ανήκει στην κατηγορία 4;
  2. Το πρόστιμο είναι 300€; (Αναφέρομαι σε περίπτωση που στο ακίνητο υπάρχει και άλλη μία παράβαση κατηγορίας 3: αλλαγή διαστάσεων κουφωμάτων)
  3. Για τις ανωτέρω δύο αυθαιρεσίες, πέραν της κάτοψης, απαιτείται να υποβληθεί και τομή;
  4. Επίσης, χρειάζεται διάγραμμα κάλυψης;
  5. Σε σχέση με το Νο.2 ανωτέρω, έχει υπάρξει αύξηση από τα 250€ που ήταν αρχικά;
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα-

1.Εάν το ακίνητο έχει μόνο την διαμερισμάτωση και άλλη μια παράβαση Κατηγορίας 3 ,όπως αναφέρεις,τότε ναι ,ανήκει στην Κατ.4 (εννοείται πως αν υπήρχαν και υπερβάσεις δόμησης,κάλυψης,ύψους, θα έπρεπε να κάνεις και τον έλεγχο ποσοστών υπερβάσεων για να την κατατάξεις στην Κατ.4)

2.Το πρόστιμο είναι (για αυτό το έτος που διανύουμε και μέχρι 30-9) 300€.Αφού υπάρχει και άλλη παράβαση στο ακίνητο (η Κατ.3) για την διαμερισμάτωση θα επιλέξεις--->1 λοιπή παράβαση (300€).

Συνολικά,1 ΦΚ με μία λοιπή παράβαση που αναφέρεται στην ΔΔ και 1 ΦΚ με μία Κατ.3 300+250=550€

3.Απαιτείται κάτοψη για την διαμερισμάτωση,αλλά επειδή την δηλώνεις ως λοιπή παράβαση,το σύστημα δεν την απαιτεί ως υποχρεωτικό αρχείο,παρ΄όλα αυτά απαιτείται και την ανεβάζεις.Δεν απαιτούνται τομές (αν θυμάμαι καλά).

4.Δεν απαιτείται διάγραμμα κάλυψης για καμία από τις παραπάνω επιλογές.

5. α.Η λοιπή παράβαση και η διαμερισμάτωση έχουν πλέον προσαυξημένο πρόστιμο κατά 20%,άρα 250χ1,20=300

5.β.Το παράβολο παραμένει 250 € (άρα και η Κατ.3 που οφείλει μόνο παράβολο ,250€):)

-Συμπληρώνω το εξής προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

Στο άρθρο 100 παρ.8 αναφέρεται:

"8. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος. Ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος, υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Στην περίπτωση αυτήν, ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά όροφο."

Στο σύστημα αυθαιρέτων όμως η επιλογή "Διαφορετική Διαμερισμάτωση" υπολογίζει πρόστιμο ίσο με αυτό της λοιπής παράβασης (300€ για το τρέχον έτος προστίμων) και όχι παραβόλου.Έτσι προκύπτει υπολογισμός διαμερισμάτωσης 300 €,όπως και υπολογισμός ως λοιπής παράβασης 300€.(Με άλλα λόγια δεν υπολογίζεται ως παράβολο αλλά ως λοιπή παράβαση).

 

 

Edited by ChristinaK
συμπλ.
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Μια ακόμη ερώτηση όταν έχω παραβάσεις κατ.1 και διαμερισμάτωση μετά 83 τη βάζω κατ.4  και εάν είναι πριν 1975 μπορώ να τη βάλω  κατ.1. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι,φυσικά η προ 75 ακολουθεί την δική της (λόγω παλαιότητας) κατάταξη,άρα Κατ.1 (τηρουμένων των λοιπών προυποθέσεων Κατ.1).Η από 1-1-83 ανάλογα με την κατάταξη 4 ή 5 του ακινήτου.

(Κατ.5 αν ανήκει στις εξαιρέσεις που υπάγονται κλπ.)

  • Thanks 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Θα ήθελα την γνώμη σας για μια περίπτωση αυτοψίας που συνάντησα τις εξής αυθαιρεσίες. Σε διαμέρισμα υπερυψωμένου ισογείου (σε τριώροφη οικοδομή), η κάτοψη της άδειας, διαφέρει με την πραγματική κατάσταση στα εξής. Έχουν ανοιχτεί δυο παράθυρα σε δύο δωμάτια, σε θέσεις που σύμφωνα με την άδεια, υπήρχε μόνο τοιχοποιϊα. Το ένα από αυτά είναι στην πλευρά που είναι το όριο του οικοπέδου και το άλλο στην πλευρά προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Επιπλέον ο χώρος της τουαλέτας του διαμερίσματος, προς την πλευρά του κοινόχρηστου κλιμακοστασιου, έχει μικρύνει κατά 0,85x0,95 ώστε να δημιουργηθεί χώρος αποθήκης, για τα ρολόγια ύδρευσης της οικοδομής. 

1η Ερώτηση : Έχω περίπτωση διαμερισμάτωσης;

2η Ερώτηση : Μπορώ να βάλω την διαμερισμάτωση με τις παραβάσεις των κουφωμάτων ως ΚΑΤ.3;

3 Ερώτηση : Υπάρχει κατά την γνώμη σας κάποια άλλη πρόταση αντιμετώπισης των παραπάνω παραβάσεων ;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Το συμβόλαιο (δεν έχει σχέδια) η περιγραφή του ακινήτου είναι σύμφωνα με την κάτοψη της άδειας, αλλά το εμβαδόν του διαμερίσματος είναι μικρότερο στην πράξη.

Link to comment
Share on other sites

ειναι μικροτερο οπως  εσυ το μετρας σημερα?

Τι εμβαδον γραφει στο συμβολαιο?

 

[ αρα, να δεις και το διπλανο πώς ειναι]

Link to comment
Share on other sites

Το συμβόλαιο αγοραπωλησίας (29-12-1983) αλλά και η αποδοχή κληρονομιάς (20-12-2010) γράφει 80 τμ μικτά.

Το διαμέρισμα έχει εμβαδό σύμφωνα με τα σχέδια της οικοδομικής άδειας 68.76 τμ.

Στην πράξη το διαμέρισμα έχει το ίδιο εμβαδό, με την μόνη διαφορά, ότι τμήμα της τουαλέτας, (που είναι σε επαφή με τον κοινόχρηστο διάδρομο και το κλιμακοστάσιο) έχει γίνει κοινόχρηστος χώρος, (με πόρτα από τον διάδρομο ) για τα ρολόγια ύδρευσης της οικοδομής (εμβαδού 0,85 x 0,95= 0,81 τμ). Άρα το πραγματικό καθαρό εμβαδόν είναι 68,76-0,81=67,95μ.  Δυστυχώς για μένα αυτός ο χώρος υπάρχει στα σχέδια της οικοδομικής άδειας και στην πράξη στους παραπάνω ορόφους (που έχουν διαφορετική διαρρύθμιση ) αλλά όχι στον δικό μου όροφο (στο υπερυψωμένο ισόγειο).  Το άλλο διαμέρισμα του ισόγειου ορόφου βρίσκεται αντιδιαμετρικά από τον διάδρομο και δεν έχει επαφή με το διαμέρισμα που ελέγχω.

Αυτό που παρατήρησα και με έχει αγχώσει τρομερά είναι ότι στο διαμέρισμα μου και ενώ προβλεπόταν δυο μικροί Η/Χ χώροι (σαν μικρά μπαλκονάκια, πλάτους 0,45 μ ) , στην πράξη αυτά έχουν κατασκευαστεί με πλάτος 0,65 μ και βγαίνουν κατά 0,20 μ πάνω από το πεζοδρόμιο , σε ελεύθερο ύψος 2,10.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.