Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδερφοι. Σε τριώροφη οικοδομή με Σύσταση οριζόντιας το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο είναι σε διαφορετική θέση αλλά και με εντελώς διαφορετικό σχήμα, από αυτή που φαίνεται στα σχέδια της άδειας (προσθήκη καθ' ύψος).Για αυτό το λόγο στην θέση του κλιμακοστασίου που φαινόταν στα σχέδια στην πραγματικότητα έχει κατασκευαστεί τμήμα ενός διαμερίσματος . 

Στην Οριζόντια Ιδιοκτησία του Ά Ορόφου λοιπόν που με ενδιαφέρει έχω Υ.Δ. λόγω επέκτασης στην αρχική θέση του κλιμακοστασίου και διαμερισμάτωση επειδή αντί ενός διαμερίσματος κατασκευάστηκαν δυο (δηλαδή το ένα μεγάλο αρχικό μετατράπηκε σε δυο διαμερίσματα) και λοιπές παραβάσεις. 

Το κλιμακοστάσιο δεν θα αγγίξω καθόλου λόγω του ότι είναι κοινόχρηστο και λόγω του ότι δεν υπάρχει καμία συνεννόηση στην πολυκατοικία μεταξύ των ιδιοκτητών. 

Πιστεύεται ότι είναι σωστή η αντιμετώπιση του ζητήματος; Παρεμπιπτόντως η κατασκευή έχει γίνει προ του 1983 έχουμε κατηγορία 2 δηλαδή. 

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν 2 τρόποι αντιμετώπισης . Ο ένας αυτός που λες και ο άλλος να χρεωθεί μόνο διαμερισμάτωση για την κατάληψη του ΚΧ και όχι ΥΔ. Ανάλογα το ρίσκο που θες να πάρεις διαλέγεις (προφανώς η ΥΔ είναι πιο ασφαλής). Το σχέδιο της σύστασης τι λεει, συμφωνεί με την πραγαμτικότητα;

 

Link to comment
Share on other sites

το σχέδιο της σύστασης δεν το έχω πάρει ακόμη και δεν ξέρω αν υπάρχει κιόλας. Θα ρωτήσω την συμβολαιογράφο το απόγευμα, Αλλά έτσι κι αλλιώς η ρύθμιση θα γίνει βάσει της διαφοράς των σχεδίων της άδειας με την πραγματικότητα.  

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχετε αλλαγές ορίων ιδιοκτησιών και ΚΧ είναι απαραίτητο να ελέγχεται (αν δεν υπάρχει να ζητήσεις βεβαιωση απώλειας απο το συμ/φο) και σχέδιο σύστασης για την ολοκληρωμένη εικόνα του ακινήτου. Σε κάθε διαμερισμάτωση ζητείται από του συμβολαιογράφους να αναγράφεται στην ΤΕ αν έχουμε κατάληψη ΚΧ , πρόσεξε το γιατί δημιουργούνται προβλήματα

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ! Θα επικοινωνήσω με την συμβολαιογράφο οπωσδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση γενικής φύσης . Έχουμε ακίνητο  το οποίο εμφανίζει διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση  σε σχέση με την οικ. άδεια . Αν θέλουμε να εντάξουμε την διαφορετική διαρρύθμιση στο Ν 4495 (που με  βάση το νόμο δεν είναι παράβαση ) , αυτό πως θα γίνει ;  Δηλαδή πως συντάσσουμε τον προϋπολογισμό της υποτιθέμενης λοιπής παράβασης ;   ΠΧ.  α) διαφορά νομίμων εργασιών - πραγματικές  ή β)  κατεδάφιση  θεωρητικών νομίμων  και επανακατασκευή  πραγματικών εκ΄του μηδενός ;  ή γ) απλά περιγράφουμε την διαφορετική διαρρύθμιση και την αναφέρουμε λεκτικά στην τεχνική έκθεση  στις ήδη υπάρχουσες λοιπές παραβάσεις του ακινήτου ; Εγώ νομίζω ότι η πρώτη αντιμετώπιση είναι η πιό σωστή . Θα ήθελα αν είναι δυνατόν την άποψη του φόρουμ . 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,ποιος ο λόγος,όταν ο νόμος σαφώς αναφέρει ότι δε συνιστούν παράβαση,να συνταχθεί προϋπολογισμός γι αυτές;

Μια απλή αναφορά στην Τεχνική έκθεση,με το σχετικό άρθρο,αρκεί.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

@bag  Συμφωνώ με τις απαντήσεις των συναδέλφων. Η διαφορετική διαρρύθμιση δεν αποτελεί αυθαιρεσία, πλην όμως ο ιδιοκτήτης υποχρεούται πριν την σύνταξη της ΗΤΚ να προβεί σε ενημέρωση της Ο.Α. Για να αποφευχθεί αυτή η διαδικασία, λέγαμε και σε παλαιότερες δημοσιεύσεις ότι καλό θα είναι να εισάγουμε την επικαιροποιημένη κάτοψη στο σύστημα αυθαιρέτων, έτοιμη για κάθε χρήση στο μέλλον (μεταβίβαση, ΗΤΚ πλέον). Η αναγραφή στην Τ.Ε με επίκληση του άρθρου 100 παρ. 14 αρκεί. Δεν απαιτείται να υπάρξει αναλυτικός προυπολογισμός για κάτι. Αν τώρα, στο διαμέρισμα δεν υπάρχει καμία παράβαση (σχετικά σπάνια περίπτωση), ενώ υπάρχει μόνο διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση, η προσωπική μου άποψη-σύσταση είναι να θέσεις στο σύστημα 1 Λ.Π (χωρίς προυπολογισμό) προκειμένου να εισάγεις την κάτοψη υφιστάμενης κατάστασης (στα προαιρετικά), ώστε το σχέδιο να προσαρτάται εφεξής στην δήλωση υπαγωγής και φυσικά να εισαχθεί στις πράξεις της Η.Τ.Κ. 

Link to comment
Share on other sites

Σε οικοδομή του 1975.

Το σχέδιο αδείας δεν έχει εφαρμοστεί καθώς έχω αποκτήσει παραπάνω δωμάτια και έχω γενικά διαφορετικό περίγραμμα. Υπάρχει δηλαδή αλλαγή διαμερισμάτωσης.

Η αλλαγή διαμερισμάτωσης είναι όμως κατά 95% σύμφωνα με την σύσταση. Συγκεκριμένα σε σχέση με την κάτοψη σύστασης το διαμέρισμα μου έχει μικρύνει ως προς όμορο διαμέρισμα σε ένα τοίχο μήκους 2,00μ και επίσης η είσοδος είναι 1,00μ μέσα στο διαμέρισμα σε σχέση με την σύσταση.

Τι προτείνετε ? Δεν έχει επεκταθεί το διαμέρισμα μου, το ανάποδο έχει γίνει και από το διπλανό διαμέρισμα αλλά και από τον κοινόχρηστο διάδρομο. Θα κάνω προφανώς αλλαγή διαμερισμάτωσης αλλά το θέμα είναι, χρειάζεται συναίνεση από το όμορο διαμέρισμα ή από την  πολυκατοικία εφόσον μικραίνω ? Νομίζω θέλει συναίνεση για το ανάποδο μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.