Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

1 ώρα πριν, venezia said:

Ες αύριον τα σπουδαία  dimitri  😔

σωστα,....

αλλά,  καλου κακου,  να πεταχτω μεχρι την γωνια να δω μην ερχεται εκεινος ο Πελοπιδας....:wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλησπέρα,

σε ισόγειο κατάστημα οικοδομής με άδεια του 1972, το κατάστημα, συγκρίνοντας κάτοψη αδείας με την πραγματικότητα, έχει "πάρει" πολύ λίγο χώρο από την κοινόχρηστη είσοδο της οικοδομής και έχει "δώσει" αντίστοιχο χώρο σε αυτήν. Έχει νόημα να ψάξω την κάτοψη της σύστασης όπως μου προτείνει ο συμβολαιογράφος ώστε να δούμε αν εκεί είναι σωστό το σχέδιο σε σχέση με την πραγματικότητα; Μπορώ δηλαδή αντί να βασιστώ στο σχέδιο της οικ. αδείας να βασιστώ στο σχέδιο της σύστασης (αν είναι σωστό) ώστε να μην κάνω τακτοποίηση;

Link to comment
Share on other sites

 

σωστα τα λεει ο συμβ/φος...

συγκρινεις την αδεια με την συσταση.

Αν η συσταση περιγραφει τη νεα κατασταση, τακτοποιεις χωρις αλλο τπτ, διοτι εχεις ηδη συσταση.

 Αν, υπαρχει αναντιστοιχια μεταξυ συστασης και πραγματικοτητας

υπαρχει προβλημα...

πας στο 98

α] επεκταση της ΟΙ σε κοινοχρηστα

β] επεκταση  των κοινχρηστων σε σενα.

 

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, aneida said:

έχει "πάρει" πολύ λίγο χώρο από την κοινόχρηστη είσοδο της οικοδομής και έχει "δώσει" αντίστοιχο χώρο σε αυτήν.

Επειδή ο καθένας μεταφράζει όπως θέλει την έννοια του "λίγου", καλό είναι να δεις τα σχέδια άδειας, τα σχέδια της σύστασης, να κάνεις αποτύπωση, και αφαιρώντας τους σοβάδες να αποφασίσεις αν εντάσσονται τα παρέ-δώσε στο 2% ή στο 5%.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

18 ώρες πριν, jbosdas said:

Επειδή ο καθένας μεταφράζει όπως θέλει την έννοια του "λίγου", καλό είναι να δεις τα σχέδια άδειας, τα σχέδια της σύστασης, να κάνεις αποτύπωση, και αφαιρώντας τους σοβάδες να αποφασίσεις αν εντάσσονται τα παρέ-δώσε στο 2% ή στο 5%.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Διαβάζοντας για το 2% δεν μπορώ να καταλάβω αν η απόκλιση αφορά την κάθε διάσταση της ιδιοκτησίας ή τα συνολικά τετραγωνικά της. Επισυνάπτω το σημείο της κάτοψης το οποίο διαφέρει. Στην ουσία απλώς δεν έγινε ποτέ το "σπάσιμο" και ο τοίχος έγινε ίσιος ως πίσω. 

IMG_8287.jpg

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ σημαντικό στην περίπτωσή σας, να δείτε την κάτοψη της ΣΟΙ... Όπως και σε κάθε περίπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας άλλωστε, γιατί έρχονται εκπλήξεις, οι οποίες μετά το πέρας της τακτοποίησης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Οι επιτρεπόμενες αποκλίσεις 2% αφορούν το περίγραμμα του κτιρίου και όχι εσωτερικές διαρρυθμίσεις  που αποτελούν Δ.Δ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σας, μεταφέρω μέρος του προβληματισμού μου από απορία που προέκυψε από ΗΤΚ--
ελέγχω διαμέρισμα, ο.ι., σε πολυκατοικία προ του '55, με οικοδομική άδεια,και αναρωτιέμαι αν με τις παρακάτω συνθήκες, έχω ΔΔ:

- Η οικ. άδεια είναι του 1935. Αρχεία/κατόψεις οικ. άδειας δεν υπάρχουν, ούτε στέλεχος για επιβεβαίωση του αριθμού που μου δίνουν οι διαχειριστές. Επόμενες άδειες που έχουν βγει για την πολυκατοικία (πχ. μικρής κλίμακας για όψεις) αναφέρουν τον αριθμό ο.α. που τους έχουν δώσει οι διαχειριστές, χωρίς στέλεχος εντός φακέλου κτλ. 
- Ο αριθμός της Ο.Α. δεν αναφέρεται σε κανένα συμβόλαιο/σύσταση από όσα έχω πρόσβαση, Η πολεοδομία σωκράτους στην αναζήτησή μου, μου έστειλε μονάχα ότι ως προ του '55 πάω με τεχνική έκθεση τεκμηρίωσης μηχανικού. (Τεκμηριώνεται από αεροφωτογραφίες η πολυκατοικία κτλ)

- Η πραγματική κατάσταση διαφωνεί με τα σχέδια της σύστασης που είναι το μόνο άλλο τεκμήριο, και το διαμέρισμα είναι μεγαλύτερο εις βάρος του διπλανού (και ισχύει το ίδιο σε όλους τους τυπικούς ορόφους, εκ κατασκευής κατά δήλωση των ιδιοκτητών).
-Το ακίνητο έχει ήδη λάβει βεβαίωση 4495 για μεταβίβαση, με εξαιρέσεις ως προ του 55.

1. Δεν μπορώ να συγκρίνω με την Ο.Α. Γνωρίζω ότι υπάρχει αλλαγή πραγματικότητας σε σχέση με τη σύσταση (και συμβολαιογραφική προβληματοθεσία περί μονομερούς τροποποίησης), ωστόσο δεν μπορώ να ξέρω αν αυτή ήταν στην αρχική Ο.Α. 
Έχω ΔΔ ?

2. Αν είναι όντως εκ κατασκευής η αλλαγή, η παράβαση είναι προ του '55 επομένως είναι ...νομίμως υφιστάμενη;

3. Αν είναι παράβαση ΔΔ, μπορώ να ρυθμίσω τώρα, ενώ έχει μεταβιβαστεί ήδη με 4495/17-με βεβαίωση εξαιρέσεων μεν- αλλά με τα τ.μ. του τίτλου προφανώς αφού δεν έχουν προβεί σε κάποια ρύθμιση;


(συγγνώμη αν έχει με κάποιο τρόπο απαντηθεί αλλού αντίστοιχη περίπτωση, ή τα επιμέρους ερωτήματα, όποια σκέψη θα ήταν βοηθητική).

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα δεν είναι η ΔΔ .Έχεις στην κατοχή σου τη δήλωση του 4495 και τα σχέδια της και έκανες έλεγχο της και σε σύγκριση με την υφιστάμενη κατάσταση ? Αν η δήλωση έχει ψευδή στοιχεία με την οποία έγινε η μεταβίβαση ,  εγώ προσωπικά δεν θα προχωρούσα στην σύνταξη ΗΤΚ και θα ενημέρωνα τον αγοραστή ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.