Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Προσωπικά θα έκανα μια αναζήτηση σε συνιδιοκτήτες του ορόφου ή στον διαχειριστή για την κάτοψη της σύστασης στην περίπτωση που έχει γίνει κάποια άλλη πράξη στον όροφο και αν δεν έβρισκα κάτι θα ζητούσα βεβαίωση απώλειας του σχεδίου από τη συμβολαιογράφο, ώστε να διασφαλίσεις τη θέση σου αν μελλοντικά παρουσιαστεί κάτοψη σύστασης που να διαφοροποιείται από την υφιστάμενη κατάσταση.

Εφόσον θεωρητικά γνωρίζεις 100% οτι η υπάρχουσα κατάσταση συμφωνεί με τη σύσταση, μπορείς να προχωρήσεις σε τακτοποίηση της ιδιοκτησίας και έκδοση ΠΠΑ, όμως πρακτικά χωρίς την κάτοψη της σύστασης πως είσαι 100% σίγουρος ότι συμφωνεί?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν καταλαβα...ποιός και με τί "συμφωνει"...

-η αδεια τι δειχνει;

- η πραγματικοτητα πώς ειναι;

- υπαρχουν αλλες ΟΙ στον οροφο; Συμφωνουν και αυτες;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θέλεις να δώσεις βεβαίωση (ΗΤΚ) για να γίνει πράξη.

Ο μηχανικός που χρειάζεται την κάτοψη της σύστασης γι' αυτό ;

Link to comment
Share on other sites

Πάμε πάλι. 

Η άδεια της άδειας δεν έχει εφαρμοστεί. -> Κάνω τακτοποίηση. ΤΥΠΙΚΑ πάνω στην κάτοψη της άδειας αποτυπώνω την υπάρχουσα κατάσταση και περαιώνω δίνω ΗΤΚ και τέλος.

- ΌΜΩΣ πως ξέρω ότι το περίγραμμα που υπάρχει σήμερα μου ανήκει και δεν τακτοποιώ π.χ. ένα διαμέρισμα που είναι σε κοινόχρηστο χώρο - διάδρομο ή ένα δωμάτιο του έχει μπει σε διπλανό διαμέρισμα ? 

ΤΥΠΙΚΑ όντως ΔΕΝ χρειάζεται να το ελέγξω. Πρακτικά όμως ΜΠΟΡΕΙ στο μέλλον να υπάρξει πρόβλημα με ΑΛΛΟΝ αγοραστή και μηχανικό που θα πάνε να το πουλήσουν και δεν θα βγάζουν άκρη. Οι συμβολαιογράφοι πλέον έχουν ξεφύγει με τα κοινόχρηστα και θέλουν βεβαίωση από τον μηχανικό ότι δεν υπάρχουν κοινόχρηστες παραβάσεις. 

 

Link to comment
Share on other sites

Οι συμβολαιογράφοι μπορεί να ζητάνε ότι θέλουν ...

Ο μηχανικός έχει τον ιδιοκτήτη, το συμβόλαιο, την άδεια, την πραγματικότητα και τον νόμο για να κάνει τη δουλειά του. Λέει κάπου ότι πρέπει να έχει και την κάτοψη της σύστασης ;

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@nik

1. Η άδεια της άδειας δεν έχει εφαρμοστεί. -> Κάνω τακτοποίηση. ΤΥΠΙΚΑ πάνω στην κάτοψη της άδειας αποτυπώνω την υπάρχουσα κατάσταση και περαιώνω δίνω ΗΤΚ και τέλος.

Κάνεις τακτοποίηση ΔΔ όλων των Ο.Ι του ορόφου και τυχόν κοινοχρήστων που εμπλέκονται και μετά τροποποίηση της Σ.Ο.Ι.

2.  ΌΜΩΣ πως ξέρω ότι το περίγραμμα που υπάρχει σήμερα μου ανήκει και δεν τακτοποιώ π.χ. ένα διαμέρισμα που είναι σε κοινόχρηστο χώρο - διάδρομο ή ένα δωμάτιο του έχει μπει σε διπλανό διαμέρισμα ? 

Με την τακτοποίηση της ΔΔ και την μετέπειτα τροποποίηση της σύστασης θα ξέρει ο καθένας τι του ανήκει !!

3. ΤΥΠΙΚΑ όντως ΔΕΝ χρειάζεται να το ελέγξω. Πρακτικά όμως ΜΠΟΡΕΙ στο μέλλον να υπάρξει πρόβλημα με ΑΛΛΟΝ αγοραστή και μηχανικό που θα πάνε να το πουλήσουν και δεν θα βγάζουν άκρη. Οι συμβολαιογράφοι πλέον έχουν ξεφύγει με τα κοινόχρηστα και θέλουν βεβαίωση από τον μηχανικό ότι δεν υπάρχουν κοινόχρηστες παραβάσεις. 

Αν κάνεις όλα τα παραπάνω δεν θα υπάρξει μελλοντικό πρόβλημα.

Edited by Pavlos33
  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.