Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

@Didonis Καλημέρα, καταρχήν το τσέκαρα και ισχύει ακόμα: όταν βάζεις τικ στο ΔΔ το σύστημα τρελένεται και ζητάει μόνο τα αρχεία που αναφέρονται στον νόμο για την περίπτωση ΔΔ (ούτε Ε9 δεν θέλει) ....

Επίσης βρήκα (όπως θυμόμουν) ότι υπήρχε στο εγχειρίδιο του ΤΕΕ αναλυτική οδηγία για αυτό από τον ν. 4178/13 και υπάρχει και η σχετική συζήτηση στο michanikos.gr (βασικά όλα υπάρχουν εκεί 😎) .... ΔΔ επιλέγουμε μόνο όταν είναι η μόνη παράβαση στο ακίνητο, αλλιώς λοιπές παραβάσεις....

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε πει πολλές φορές ότι ακόμη και αν στην πλατφόρμα των αυθαιρέτων  δεν ζητηθούν απαιτούμενα δικαιολογητικά (για κάποιο συστημικό λόγο) εμείς θα τα ανεβάσουμε, διότι φέρουμε στο ακέραιο την ευθύνη βάσει του νόμου. Επομένως, δεν έχει καμία σημασία τι "βγάζει" το σύστημα, αλλά τι ορίζει ο νόμος. Πολύ σωστή η επισήμανση περί επιλογής της διαφορετικής διαμερισμάτωσης, στο σχετικό κουτάκι της πλατφόρμας των αυθαιρέτων, μόνο όταν η παράβαση αυτή είναι και η μοναδική της δήλωσης. Υπάρχει σχετική αναφορά σε εγχειρίδιο χρήσης ΤΕΕ για το Ν. 4178/13.

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

45 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

.... δεν έχει καμία σημασία τι "βγάζει" το σύστημα, αλλά τι ορίζει ο νόμος.

Και συμπληρώνω ότι, το ίδιο το ΤΕΕ έχει εκδώσει οδηγία με την οποία τονίζει χαρακτηριστικά ότι, δεν έχει απολύτως καμία σημασία το τι "βγάζει" το σύστημα, αλλά το τι ορίζει ο νόμος και την αποκλειστική ευθύνη γι' αυτό την έχει ο διαχειριστής μηχανικός!

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Έχω ένα διαμέρισμα 95 τμ μετρημένο στην αυτοψια. Στην Άδεια φαίνεται ότι είναι 70τμ. Στον ίδιο όροφο στην πραγματικότητα υπάρχουν 2 διαμερίσματα, ενώ στην ΟΑ φαίνονται 3. Έχουν συνενωθει τα δύο διπλανά σε ενα και το δικό μας έχει "φαει" 20 τμ απο το άλλο. Επίσης έχω ένα άνοιγμα που εχει μεγαλωσει - αυτό σαφώς πάει με ΚΑΤ 3.

1. Για να κάνω Διαμερισματωση πρέπει να ανεβάσω την Κάτοψη όλου του Ορόφου? Η κατηγορία της θα εξαρτηθεί από την χρονολογία της αυθαιρεσίας. Η Σύσταση αποτελεί δικαιολογητικο χρονολόγηση?

2. Θέλει Υπ Δήλωση συναίνεσης του διπλανού?

3. Η τακτοποίηση θα αφορά και το διπλανό ακίνητο, η μόνο τον δικό μου ιδιοκτητη - πελάτη?

4. Διάβασα κάπου στο thread ότι προτείνεται να μοιράζεται το κόστος της τακτοποίησης στους 2 ιδιοκτήτες - αν δεν μοιράζεται την τακτοποίηση με τι αιτιολογία θα μοιραστεί το κόστος της?

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

στην αδεια ηταν τρια διαμερισματα

Α, εμβαδου....τμ

Β,  εμβαδου ....τμ

Γ, εμβαδου ....τμ

Στην συσταση εγιναν ως εξης.....

Στην πραγματικοτητα ειναι ως εξης...

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, iromich said:

Έχω ένα διαμέρισμα 95 τμ μετρημένο στην αυτοψια. Στην Άδεια φαίνεται ότι είναι 70τμ.

Υποχρεωτικά θα πάρεις και την κάτοψη που συνοδεύει τη σύσταση για να δεις τι συμβαίνει και εκεί. Λογικά αν στον τίτλο φαίνεται 95μ2 το ίδιο θα είναι και στην κάτοψη.

1. Μπορείς να ανεβάσεις την κάτοψη της σύστασης εφόσον συμφωνεί με την πραγματικότητα και να σημειώσεις σε αυτην και το παράθυρο που αλλάζει. Η χρονολογία της σύστασης αποτελεί αποδεικτικό και μπορεί να ορίσεις έτσι την κατηγορία.

2. αν όλα φαίνονται στο σχέδιο της ΄συστασης τότε δεν χρειάζεται συναίνεση, αλλιώς πάτε με μονομερή τροποποίηση σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

3. Αν διαβάσεις τον 4495 θα δεις οτι μπορεί να συμπεριλάβει και τη διπλανη ιδιοκτησία και γενικά όλο τον όροφο.

4. Είναι προφανές ότι εφόσον συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες να συμμετέχουν στην τακτοποίηση τότε θα μοιραστούν και το κόστος (ας κάνουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό αν δεν εμφανίζεται ο ένας ιδιοκτήτης), αλλιώς αν δεν συμφωνεί ο άλλος ιδιοκτήτης θα γίνει η τακτοποιήση στο όνομα του πελάτη σου και δεν θα συμπεριληφθούν οι άλλοι Ιδιοκτήτες (θα γίνει αναφορά στην ΤΕ)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντησή σου, 
Μπορείς να μου αναφέρεις σε ποιο νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί η μονομερής τροποποιήση, γιατί μου είχε τύχει άλλη μια περίπτωση με κατάληψη κοινοχρήστων για αγοραπωλησία διαμερίσματος πολυκατοικίας και ο Συμβολαιογράφος ήθελε την σύμφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών, ενώ ο Μηχανικός είχε κάνει τακτοποίηση μονομερώς. 

Edited by iromich
Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, iromich said:

...να μου αναφέρεις σε ποιο νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί η μονομερής τροποποιήση ....

Δες το πρόσφατα ενημερωμένο από τον @kan62 4495 εδώ

Αν θυμάμαι καλά το έχει ενημερώσει με την τροποποίηση 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η κατάληψη ΚΧ μπορούσε να γίνει εδώ και καιρό με μονομερή τροποποιήση αρκεί να αναφέρει ο μηχανικός στην ΤΕ τις προυποθέσεις , αυτό που ψηφίστηκε πρόσφατα αφορά την ανταλλαγή μ2 μεταξυ ΟΙ. βλ. αρθρο 98 όπως γράφει ο συνάδελφος παραπάνω

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

σωστα

  Με την τελευταια τροποποιηση στο  αρθρο 98, τακτοποιουνται "επικαλυψεις" μεταξυ οριζοντιων ιδιοκτησιών.

   Παντως, στο ερωτημα που αφορά  σε επεκταση μιας ΟΙ σε βαρος κοινοχρηστων, ή το αντιστροφο,   ειχε ηδη υπαρξει προηγουμενη σχετικη τροποιηση του αρθρου 98.

[εκ κατασκευής /σε ολους τους οροφους/εντος νομιμου όγκου κλπ]

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.