Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Βγάζει 200€ γιατί υπολογίζει την έκπτωση 20% λόγω πρώτου εξαμήνου. Στην πράξη θα σου ζητήσει 250€ που είναι το παράβολο. Για την κατηγορία δεν ξέρω. Δοκίμασες να το υποβάλεις για να δεις αν το δέχεται ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημερα συναδελφοι,

 

Εχω μια περιπτωση που καταστημα με υπόγειο WC (σκαλα μεσω του καταστηματος) θελει να αποκοπει απο τον υπόλοιπο χώρο του υπογειου που εχει αποθηκες, οποτε θα κανω μια διαμερισματωση για να ανεξαρτητοποιηθουν τα WC απο τον υπόλοιπο υπόγειο χωρο.

Ταυτόχρονα, πρεπει να γίνει για το υπογειο και μια αλλαγη χρησης σε ενα τμημα του.

Ολο αυτο θα το υποβαλλω ως κατ. 4 με 1 παραβαση (διαμερισματωση);

 

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

θες να αποκοψεις το καταστημα ή το WC?

 

[διαμερισματωση  πριν τον Ιουλιο του 2011 δεν εχεις]

 

Σήμερα  θες να κανεις εσωτερικες διαρρυθμισεις και αλλαγη χρησης [αν δεν απαγορευεται η σχετικη   χρηση]

 

 

Δεν πρεπει να ανηκεις στο αρθρο 30 παρ.3

 

Ανηκεις, μαλλον, στο  αρθρο 29/ιζ  με τις  προυποθεσεις που αυτο οριζει

[και σε συνδυασμο με τις 25.000 που ειναι πλαφον για τις ΕΕΜΚ]

Link to comment
Share on other sites

Θελω να αποκοψω το υπολοιπο υπογειο χωρο εκτός του WC απο το συνολο καταστηματος + υπογειο WC του. (Το υπολοιπο υπογειο, το οποιο εχει και αλλη προσβαση εκτος καταστηματος, ειναι εν μέρει κατοικια και εν μερει αποθηκες.)

Τι εννοεις δεν υπάρχει διαμερισματωση πριν τον Ιούλιο του '11;

Link to comment
Share on other sites

[τωρα λες οτι εγινε  διαμερισμα σε ενα τμημα του υπογειου...]

 

εχεις αδεια για....

εχεις συμβολαιο για.....

 

εγινε στο υπογειο ενας χωρος σαν διαμερισμα

πότε?

και θελεις τι?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα ισόγειο κατάστημα και ένα υπόγειος χώρος ίδια κάλυψης. Μέσα από το κατάστημα μπορείς να πας σε ένα τμήμα του υπογείου, που είναι WC αλλά και στον υπόλοιπο χώρο του υπογείου, που είναι αποθήκες και ένας χώρος κατοικίας (που έχει και άλλη πρόσβαση, ανεξάρτητη από τη στάθμη του υπογείου).

 

Επειδή ο ιδιοκτήτης θέλει να μισθώσει το ισόγειο κατάστημα με το υπόγειο WC μόνο, θα γίνει διαμερισμάτωση ώστε τo WC να είναι μέρος μόνο του ισόγειου καταστήματος και να έχει πρόσβαση μόνο από αυτό.

 

Ταυτόχρονα, χρειάζεται να γίνει αλλαγή χρήσης σε τμήμα της μιας αποθήκης, γιατί έχει προσαρτηθεί ως κύριος χώρος στην κατοικία που ανέφερα πριν, του υπογείου.

 

Η ερώτησή μου είναι αν όλο αυτό ως σύνολο θα γίνει μια υπαγωγή κατηγορίας 4 για αλλαγή χρήσης του τμήματος αποθήκης στο υπόγειο και μαζί μια παράβαση για τη διαφορετική διαμερισμάτωση.

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι κατάλαβα, θέλεις να κάνεις εργασίες τώρα και να τις τακτοποιήσεις σαν να είχαν γίνει προ 28/7/2011 (φάουλ). Δεν μας λες τι γράφουν τα συμβόλαια, αν υπάρχει σύσταση κ.λπ.. Διαμερισμάτωση πάντως δεν είναι.

Link to comment
Share on other sites

Δε θα κανω εργασίες τώρα, η ανεξαρτησία των χώρων υπάρχει ήδη με κλειδωμένη πόρτα μόνιμα μέσα από τα WC. Απλά πρέπει να καταγραφεί η κατάσταση όπως απαιτεί το μισθωτήριο του πάνω χώρου.

 

H άλλη αυθαιρεσία της αλλαγής χρήσης τμήματος της αποθήκης σε κύριο χώρο επίσης έχει ήδη γίνει πολλά χρόνια πριν. Όλα είναι νομότυπα εντελώς.

 

Σύσταση ΟΙ έχει γίνει.

 

Αυτό που ρωτάω είναι:

1. Για να 'ενωθεί' το WC υπογείου και στα χαρτιά, να κάνω διαφορετική διαμερισμάτωση αναφέροντας ότι είναι χώρος του ισογείου καταστήματος και ανεξάρτητος από τους υπόλοιπους χώρους του υπογείου;

2. Εφόσον έχω άλλη μια αυθαιρεσία εκτός απ΄τη διαμερισμάτωση (αν είναι όπως την λέω), σκέφτομαι σωστά να υπαχθεί στην κατ. 4 και όχι 3;

Link to comment
Share on other sites

Να ζητήσω και εγώ τη γνώμη σας. Στην οικοδομική άδεια ενός διωρόφου (χωρίς σύσταση οριζοντίου) φαίνονται 2 διαφορετικά διαμερίσματα στο ισόγειο. Στη πραγματικότητα έχει κατασκευαστεί ένα ενιαίο. Κατά τη γνώμη μου σύμφωνα με τη παρ. 14 του άρθρου 100 του 4495/17 χρειάζεται να ενημερωθεί η κάτοψη στην ταυτότητα κτιρίου και όχι να χρεωθεί διαμερισμάτωση. Συμφωνείτε?Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει γινει συσταση ΟΙ,

εχεις ενα γκρεμισμα μιας μεσοτοιχιας..[που μπορει να μην  ειχε χτισθει ποτε...] μαζευεις και τις αλλες αυθαιρεσιες  ολης της οικοδομης

τις τακτοποιεις με αναλυτικο

[διαμερισματωση δεν εχεις]

 

και ας κανει επιτελους την συσταση ΟΙ

διοτι τωρα τα πληρωνει χωρις να αφαιρουνται τα κοινοχρηστα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.