Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Ασχέτως με αυτό, αν μια αυθαιρεσία υφίσταται από την κατασκευή της οικοδομής, με τον 4495 δε μπορώ να προχωρήσω στην τακτοποίηση της απλά με ΥΔ ιδιοκτήτη?

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως είναι γραμμένος σήμερα ο νόμος ναι μπορείς. Απλά με αυτούς που έχουμε μπλέξει μπορεί να βγάλουν μεθαύριο μια διευκρινιστική που να λέει ότι απαιτούνται και οι δύο προϋποθέσεις του άρθρου 98 παρ.5. Γενικά είναι ένα από το επίμαχα σημεία του νέου νόμου κι έχει κατά καιρούς ερμηνευτεί διαφορετικά από συναδέλφους οπότε καλό είναι μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσο μπορούμε να φυλαγόμαστε.. Εγώ προσωπικά δεν θα απέρριπτα μια νέα δουλειά εξαιτίας αυτής της αμφιβολίας.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε περίπτωση διαμερίσματος σε οικοδομή αδείας του 1962 προέκυψαν οι εξής αυθαίρετες κατασκευές :
1. Μετατόπιση του δεξιού όμορου τοίχου με το έτερο διαμέρισμα του ορόφου κατά 20εκ.
2. Μετατόπιση ενός μικρού φωταγωγού 80Χ70 αυτούσιου κατά 20εκ προς τα πάνω με αποτέλεσμα να καταλάβουμε εμείς αυτά τα 20εκ της μετατόπισης.

Η 1η περίπτωση είναι κλασσική διαμερισμάτωση αλλά για να μην ψαχνω αποδεικτικά παλαιότητας σε εντός όγκου κατασκευή, σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το εδάφιο ιζ) της Κατηγορίας 3 αναφορικά με το 5% της επιμήκυνσης της πλευράς με παράλληλη μεταβολή του εμβαδού κατά 5%

Στη 2η περίπτωση, η μετακίνηση του φωταγωγού είναι διαμερισμάτωση? Μετρούσε, προφανώς στη δόμηση ο φωταγωγός με ΓΟΚ 55. Μήπως ΥΔ ξερή?
Ή και πάλι θα μπορούσα να επικαλεστώ το ίδιο εδάφιο Κατηγορίας 3, απλά έχω ενδοιασμό για το 5% της πλευράς που ναι μεν καλύπτεται στη μεγάλη πλευρά που επιμηκύνεται, δεν καλύπτεται όμως στη μικρή πλευρά που μικραίνει.

Απόψεις?

 

post-47080-0-89270200-1517419815_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η επιμήκυνση της μεγάλης πλευράς των 8μ κατά 20εκ προκαλεί προσαύξηση τόσο της πλευράς των 4,60μ όσο και αυτής των 5,50μ κατά ποσοστό <5% με αύξηση εμβαδού κατά ποσοστό επίσης <5% οπότε είμαι οκ.

 

Η μετατόπιση του φωταγωγού σε θέση 20εκ πιο πάνω, διατηρώντας τις διαστάσεις του μου προκαλεί προσαύξηση της μιας πλευράς κατά ποσοστό <5% αλλά σμίκρυνση της έτερης πλευράς, της μικρής, κατά ποσοστό >5%

Στα εμβαδά είμαι οκ για να επικαλεστώ το ιζ) της Κατηγορίας 3.

 

Απλά η απορία μου είναι αν ασχολούμαστε με την πλευρά που μικραίνει ή μας απασχολεί μονάχα η πλευρά που επιμηκύνεται.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δε νομίζω οτι αφού είσαι οκ με τα εμβαδά και οι διαστάσεις ουσιαστικά επίσης οκ έχεις πρόβλημα. Εννοώ ότι εγώ θα το πήγαινα με αλλαγή περιγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Να γράψω μία σκέψη. 

Η επιφάνεια που αυξήθηκε είναι (5,50-4,60)X0,2=0,18τμ.

Αυτή η αύξηση μπορεί να προήλθε είτε απο την αύξηση της διάστασης 5,80 σε 6,00μ , η απο μείωση της διάστασης 2,0μ σε 1,80μ. ( αυτό που σε απασχολεί)

Δεν γίνεται όμως την αύξηση της επιφάνειας των 0,18τμ να την τιμωρήσεις δύο φορές.

Επιλέγεις λοιπόν ότι η αύξηση του 5,80μ σε 6,00μ προκάλεσε την αύξηση της επιφάνειας των 0,18τμ και είσαι οκ.

Διότι όταν ισχύει το υπογραμισμένο , τότε η μείωση της πλευράς από 2,0μ σε 1,80 δεν προκαλεί αύξηση της επιφάνειας.

 

Διαμερισμάτωση δεν θα έβαζα σε σχέση με τον φωταγωγό. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι διαστάσεις του δεν μεταβλήθηκαν , έχω ΥΔ κατά 0,18τμ.

Το θέμα είναι να δικαιολογήσεις αυτήν την αμελητέα παράβαση με την ιζ) της Κ3.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα , 

Έψαξα λίγο αν και το είχα δει και παλιά το θέμα και δεν έιχα καταλήξει κάπου με σιγουριά. Έχω ισόγειο κατάστημα στην άδεια και στην πράξη έγινε 2 καταστήματα.Θα δηλώσω διαμερισμάτωση; Στην περίπτωση που θέλω να τακτοποιήσω και ένα w.c. που έχει μέσα πρέπει να βάλω επιπλέον της διαμερισμάτωσης και μια λοιπή παράβαση; (400€ σύνολο δηλαδή).Η μπορώ να βάλω μια παράβαση και για τα 2; 

Link to comment
Share on other sites

Στη σύσταση τι έχεις ? Δύο ή ένα ? Η αυθαιρεσία κατά την άποψή μου, τακτοποιείται ως μία λοιπή παράβαση, με αναλυτικό προϋπολογισμό για τις εργασίες διαχωρισμού (διαχωριστικός τοίχος, επιπλέον πόρτες που ενδεχομένως έχουν ανοιχτεί κ.λπ.) Στον ίδιο αναλυτικό βάζεις και το wc.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' εμέ έχεις διαμερισμάτωση. Το wc εφόσον είναι εντός νομίμου περιγράμματος θα μπορούσε να θεωρηθεί διαφορετική διαρρύθμιση και να μην δηλωθεί καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.