Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

danaikaterina, αυτό το έχω ξαναδιαβάσει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που πατάει...

Ο ν4495 λέει (τα ίδια έλεγε και ο ν4178)

8. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου.

Δεν αναφέρει δηλαδή κάτι για ΟΙ. Απλά να δείχνει πχ η άδεια 2 διαμερίσματα 60μ² & 50μ² και η πραγματικότητα να είναι διαφορετική από την άδεια.

Το μόνο που βρήκα είναι στις ερωταπαντήσεις.... αλλά θεωρώ πως ότι λένε εκεί είναι καθαρά προσωπικές σκέψεις.. σαν τις δικές μας δηλαδή...

Υπάρχει κάπου επίσημα ?

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά η ΟΙ έχει σχέση με τα συμβόλαια και τους ιδιοκτήτες κλπ.Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με τη φιλοσοφία τακτοποίησης. Διαφωνείτε? Δηλαδή γιατί αν είναι ένας ο ιδιοκτήτης χωρίς ΟΙ να πληρώσει μια φορά ως διαρρύθμιση, αλλά αν έχει ΟΙ να πληρώσει 7 φορές? Όχι ότι θα ήταν το μόνο παράλογο της υπόθεσης...

Link to comment
Share on other sites

Είτε παράλογο είτε λογικό, ο νόμος καλώς ή κακώς σε πολλά σημεία εμπλέκει το ιδιοκτησιακό στη διαδικασία τακτοποίησης.

όταν υπολογίζεις ποσοστά υπέρβασης σύμφωνα με τα ποσοστά της ιδιοκτησίας σου, όταν σου λέει ποιους χώρους μπορείς και ποιούς δεν μπορείς να ρυθμίσεις με βάση τη σύσταση και αν χρειάζεσαι ή όχι συναίνεση, οταν σου λέει πχ ότι η κατηγορία 1 τακτοποιείται υποχρεωτικά ανά οριζόντια ιδιοκτησία. (δηλαδή στο παράδειγμά σου αν η 7όροφη είναι πριν του 75, αν αποτελεί μια ιδιοκτησία θα πληρώσει 250 ευρώ ενώ αν υπάρχει σύσταση θα πληρώσει 250 ευρώ για κάθε διαμέρισμα που αποτελεί ξεχωριστή ιδιοκτησία!!

 

Δεν μπορώ να βρω στο νόμο τη διευκρίνηση που ζητάς. Για μένα προκύπτει από την ίδια τη λέξη διαμερισμάτωση => παράβαση που έχει να κάνει με διαφορετικά διαμερίσματα.

Δεν υπάρχουν διαφορετικά διαμερίσματα αν δεν υπάρχει σύσταση.

Και στην εγκύκλιο 3 έγραφε: "Καταβάλλεται παράβολο 500 ευρώ ανά όροφο και την αίτηση υποβάλλει οποιοσδήποτε ενδιαφερόµενος ιδιοκτήτης διαµερίσµατος. Σε περίπτωση που η αποτύπωση του ορόφου έχει γίνει µε τη συναίνεση των λοιπών ιδιοκτητών διαµερισµάτων του ορόφου η υπαγωγή καλύπτει και αυτούς." που υπονοεί ξεκάθαρα ότι μιλάμε για διφορετικές ιδιοκτησίες. Το αν αυτές οι ιδιοκτησίες τυγχάνει να ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη είναι συμπτωματικό. Πάντως έχουμε ένα διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς από αυτό της ιδιόκτητης οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

Αν εγκύκλιο 3 εννοείς κάποια που δεν έχω ανακαλύψει οκ, αλλά αν εννοείς του 4178, δε θα με κάλυπτε τίποτα να πάω για έναν νόμο με εγκύκλιο άλλου.

Link to comment
Share on other sites

καλυτερα να περιμενουμε

μεχρι να διευκρινισει τι εννοει οταν λεει.......

 

"Έχω ισόγειο κατάστημα στην άδεια και στην πράξη έγινε 2 καταστήματα"

 

 

 

Καλησπέρα, 

Έγινε από κατασκευής της οικοδομής αντί για ένα κατάστημα ενιαίο , 2 καταστήματα (ένα μεγάλο και ένα πολύ μικρότερο) με διαφορετική είσοδο και διαφορετικούς ιδιοκτήτες.Δεν έχω σύσταση στα χέρια μου να δω τι είχε δηλωθεί. Μήπως επειδή στην ουσία δεν υπήρχε το ένα κατάστημα καθόλου μπορούμε να θεωρήσουμε διαχωρισμό όπως προείπε και ο συνάδελφος και να δηλώσω μόνο μια παράβαση;

Link to comment
Share on other sites

εχεις τα συμβολαια τους

λενε για  καταστημα "1" και καταστημα "2"

Αν στην αδεια ηταν ετσι σαν δυο, δεν εχεις τπτ για τακτοποιηση.

Αν στην αδεια εδειχνε ενα μεγαλο

τοτε εχεις μια ωραια διαμερισματωση 

μονον 250 ευρω και οι δυο μαζί.

 

τι καλυτερο

[υγ

υπαρχουν περιπτωσεις οπου, ναι μεν χωριζαν το  ενα σε δυο χωρους, αλλα στη συνεχεια εκαναν "ενημερωση"...οχι ολοι αλλά καποιοι...

 

Το ελεγχει κανεις αυτό??]

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη, έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη περίπτωση τακτοποιείται με αναλυτικό (εργασίες διαχωρισμού). Διαμερισμάτωση θα ήταν αν είχε και στην άδεια δύο καταστήματα τα οποία στην κατασκευή είχαν αλλάξει το όριο μεταξύ τους. Κάνω λάθος ?

Link to comment
Share on other sites

το ερωτημα ηταν ως εξης

 

 Έγινε από κατασκευής της οικοδομής αντί για ένα κατάστημα ενιαίο , [που εδειχνε στην αδεια]

2 καταστήματα (ένα μεγάλο και ένα πολύ μικρότερο) με διαφορετική είσοδο και διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

[αρα δυο ΟΙ με ξεχωριστο ιδιοκτητη καθε μια]

Δεν έχω σύσταση στα χέρια μου να δω τι είχε δηλωθεί. Μήπως επειδή στην ουσία δεν υπήρχε το ένα κατάστημα καθόλου μπορούμε να θεωρήσουμε διαχωρισμό όπως προείπε και ο συνάδελφος και να δηλώσω μόνο μια παράβαση;

 

αν ηταν στην αδεια ενα και στα συμβολαια  "ενα" και τα ειχαν χωρισει προχειρα με    τοιχο, προφανως τοτε δεν εχεις διαμερισματωση.

Εδω εχεις διαμερισματωση

[και μια αλλαγη οψης...με την δευτερη εισοδο, που υπαρχει εκ κατασκευης...]!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον mapost

Και εγώ αναλυτικό θα έβαζα.

Και με δεδομένο ακόμα ότι υπάρχουν δύο ΟΙ, αν αυτές δεν έχουν ανταλλάξει τμ , νομίζω δεν έχουμε διαμερισμάτωση.

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

 εχεις στην αδεια εναν  ενιαιο  χωρο

ο οποιος μετα εγινε δυο αυτοτελεις ανεξαρτητες ιδιοκτησιες, διαφορετικων  ιδιοκτητών και πουληθηκαν με διαφορετικα συμβολαια...

 

 

αρα, "αναλυτικο" σε τι θα βαλεις?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.