Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

dimitris GM

 

Γεια σου Δημήτρη.

 

Σε πολυκατοικία με οικοδομική άδεια ανέγερσης και οικοδομική άδεια προσθήκης καθ' ύψος, στο υπόγειο φαίνεται κλιμακοστάσιο, λεβητοστάσιο, διάδρομος και.. μια ενιαία μεγάλη αποθήκη (!). Στα σχέδια της σύστασης φαίνεται η υφιστάμενη κατάσταση, που είναι πολλές αποθήκες, οι οποίες βρίσκονται μέσα στο περίγραμμα αυτής της μίας που φαίνεται στην άδεια. Έχουν μάλιστα οριστεί ως ανεξάρτητες και αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες. Ο διάδρομος έχει επεκταθεί μικραίνοντας το λεβητοστάσιο για να δίνεται πρόσβαση σε άλλες αποθήκες και ο χώρος δεξαμενής έχει συνενωθεί με το λεβητοστάσιο, ενώ στην άδεια ήταν χωριστά. Οι χρήσεις ωστόσο παραμένουν αποθήκες.

 

Εγώ το κατάλαβα σαν, οι πολλές  οι οποίες βρίσκονται μέσα στο περίγραμμα αυτής της μίας  και οι άλλες....

Δηλ. αυτές και οι άλλες. Δύο ομάδες αποθηκών.

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει το ίδιο σε αυτόν το νόμο με αυτό που κάναμε στον Ν.4178/2013

 

Δηλαδή θέλω να δηλώσω διάφορες αυθαιρεσίες στο υπόγειο οικοδομής και επιπλέον τη διαμερισματωση. 

 

Πως τη δηλώνω? τικάρω το κουτάκι της διαμερισμάτωσης σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφης ή τη βάζω σαν μια επιπλέον λοιπή παράβαση?

Edited by anpap
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα την βοήθειά σας σε μία περίπτωση που μου έτυχε.

Σε διόροφο νόμιμο κτίσμα του 1969 έχουν συσταθεί 2 Ο.Ι. , μία ανά όροφο, με 500 χλστ εκάστη. Στην σύσταση αναφέρονται έκαστο " διαμέρισμα  85 μ2,  χωρίς τα κοινόχρηστα και κοινόκτητα μέρη". Το κλιμακοστάσιο που καταλαμβάνει σε κάθε όροφο 15 μ2 δεν αναφέρεται ιδιαίτερα.  Το 1995 κατασκευάσθηκε εξωτερικό κλιμακοστάσιο και το εσωτερικό καταργήθηκε , κλείνοντας το άνοιγμα μεταξύ τους  και δίνοντας τους χώρους στα διαμερίσματα. Εγιναν δηλ το κάθε ένα 100 μ2. Το θεωρώ διαφορετική διαμερισμάτωση με ένα ΦΚ στο κάθε ένα κατά 15 μ2 ; Οι ιδιοκτήτες συναινούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση.

Edited by Alexandr
Link to comment
Share on other sites

οκ Largy είσαι σιγουρος?

 

γιατι θυμαμαι σε παλιότερη συζήτηση στο φόρουμ για τη διαμερισμάτωση  στο ν.4178  οτι συνάδελφοι υποστήριζαν οτι δηλωνόταν σα λοιπή παράβαση όταν συνυπήρχε με άλλες αυθαιρεσίες και μονο οταν δηλωνόταν σα μοναδική αυθαιρεσία τικάραμε το κουτάκι

 

ευχαριστώ

Edited by anpap
Link to comment
Share on other sites

Alexandr νομίζω είσαι πεντακάθαρη ΥΔ για τους κοινόχρηστους μέσα, και ΥΔ και ΥΚ για το εξωτερικό κλιμακοστάσιο....

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ γιά την απάντηση. Οπως μου λες θα ενεργήσω , απλά μου φαίνεται άδικο να πληρωθεί πρόστιμο με ΥΔ (γιά την κατάργηση του εσωτερικού κλιμακοστασίου) όταν έχει μετρήσει στον Σ.Δ. Ηλπιζα ήπως είχα καταλάβει κάτι λάθος .

Edited by Alexandr
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με την αντιμετώπιση που προτείνει η συνάδελφος. Οι οριζόντιες ιδιοκτησίες καταπάτησαν κοινόχρηστους χώρους  οικοδομής. Τα "νόμιμα' περιγράμματα τους, επεκτάθηκαν εις βάρος των χώρων αυτών. Αν το εξωτερικό κλιμακοστάσιο κατασκευάστηκε κλειστό, τότε πολύ σωστά αναφέρει η συνάδελφος πριν για ΥΔ και ΥΚ. Συμπληρώνω ότι χρειάζεται για το εξωτερικό κλιμακοστάσιο (εφόσον είναι κλειστό) να ελέγξεις και για τυχόν παραβίαση Δ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καήσπέρα

Σε διαμερισμα πολυκατοικίας με 4 διαμερισματα στον όροφο, ο ένας τοιχος  του εξεταζόμενου διαμέρισματος ( 2 ) συνορεύει εν μέρει με το κλιμακοστάσιο και εν μέρει με το διαμέρισμα (1).  Το σχέδιο της σύστασης είναι πανομοιότυπο με της Ο.Α. Οπότε δεν συμφωνει με την πραγματική κατάσταση. Η τακτοποίηση θα είναι με διαμερισμάτωση. Χρειάζετε καποιου είδους συναίνεση επειδή το κλιμακοστάσιο έχει εισχωρήσει στην ιδιοκτησία μου? Πρέπει να αναφέρω τιποτά για το νέο εμβαδόν το οποίο έιναι μικρότερο από ότι αναγραφεται στα συμβόλαια?

Επισυνάπτω απο΄σπασμα της κατόψεως.

001.pdf

Link to comment
Share on other sites

Σωστή η διαμερισμάτωση. Συναίνεση δεν απαιτείται καθότι στην πραγματικότητα το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο επεκτάθηκε εις βάρος της ιδιοκτησίας κατά την κατασκευή. Μετά την τακτοποίηση έχεις ένα νόμιμο διαμέρισμα μικρότερης επιφάνειας από την Ο.Α και την Π.Σ.ΟΙ.

Στην τεχνική έκθεση θα αναφέρεις ότι η επιφάνεια βάσει άδειας και σύστασης είναι τάδε, αλλά κατασκευαστικά ο εν επαφή, εν μέρει με το κοινόχρηστο πλατύσκαλο του ορόφου και εν μέρει με το όμορο διαμέρισμα 1, τοίχος  κατασκευάστηκε εσώτερα με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση της επιφάνειάς του λόγω διαφορετικής διαμερισμάτωσης και οπισθοχώρησης του προαναφερθέντος τοίχου εις βάρος της επιφάνειας του διαμερίσματος και υπερ της επιφάνειας του κοινόχρηστου πλατύσκαλου.

Η βεβαίωση θα εκδοθεί με βάση τη μικρότερη επιφάνεια την οποία αποτύπωσες και ας βρει λύση η συμβολαιογράφος για το πως θα μεταβιβαστεί το διαμέρισμα.  Αν τα καταφέρει  και να το μεταγράψει στείλε μας απόσπασμα της περιγραφής του συμβολαίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.