Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Έχω μία περίπτωση όπου δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες του ίδιου ιδιοκτήτη στον ίδιο όροφο έχουν γίνει 3 διαμερίσματα. Άρα διαφορετική διαμερισμάτωση και κατηγορία 3.
Ωραία ως εδώ.
Ταυτόχρονα έχω δημιουργία μπαλκονιού στην μία όψη της οικοδομής όπου δεν φαίνεται στην άδεια. Μία λοιπή παράβαση και πάλι κατηγορία 3.
Το σύστημα πέραν δεν δέχεται δύο φύλλα καταγραφής με κατηγορία 3.
Τι κάνω; Τα βάζω στην κατηγορία 4;
Επίσης στο πρόστιμο μου έχει 200 ευρώ και όχι 400.
Μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς η κατηγορία 3 έχει συγκεκριμένες αυθαιρεσίες μέσα, πρέπει να μπερδεύτηκες, δες το άρθρο 96 του Ν 4495/17. Αν οι αυθαιρεσίες έγιναν μετά το 1983, και δεν είσαι σε κατηγορία 1 και 2, τότε πας με μία Λ.Π. την διαμερισμάτωση κατηγορία 4, και μία Λ.Π. για τον εξώστη κατηγορία 4. Θα πρέπει να βάλεις λογικά και τα νέα ανοίγματα που δημιουργήθηκαν διότι βεράντα χωρίς ανοίγματα δεν νομίζω να έγινε. Αν δημιουργήθηκαν νέα βάλτα και αυτά στην Λ.Π. της βεράντας, αν ήταν π.χ. παράθυρα και έγιναν μπαλκονόπορτες τότε πάνε κατηγορία 3 σαν τροποποίηση ανοιγμάτων. Κοίτα επίσης και το συμβόλαιο τι λέει, τα έχει σαν 3 διαμερίσματα ή σαν 2? Την διαμερισματωση την χρεώνεις μία φορά.

Link to comment
Share on other sites

Σε μία δήλωση τα τακτοποιώ οπότε προφανώς την διαμερισμάτωση την περνάω μία φορά.

Η κατηγορία 3 όμως δεν συνδυάζεται με καμία άλλη κατηγορία, οπότε όλα κατηγορία 4;

Δηλαδή η διαμερισμάτωση αν ήταν μόνη της δεν θα πήγαινε κατηγορία 3;

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν θα πήγαινε κατηγορία 3, δεν πάει η διαμερισμάτωση κατηγορία 3, είναι συγκεκριμένα πράγματα που μπαίνουν εκεί, τα λέει αναλυτικά στο άρθρο 96 του Ν 4495/2017. Ότι δεν είναι εκεί μέσα δεν πάει κατ3. Και επίσης η κατ3 συνδυάζεται, απλά δεν μπορείς να βάλεις σε δύο φύλλα καταγραφής την κατηγορία 3 διότι όσες αυθαιρεσίες κατ3 και να έχεις πάνε όλες με ένα 250αρι.  

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως δεν μου είχε τύχει διαφορετική διαμερισμάτωση στο παρελθόν αλλά είχα την αίσθηση πως στον 4178 πήγαινε κατ3 οπότε θεώρησα πως και στον 4495 θα πάει πάλι κατ3.

Και τώρα που πέρασα κατ4 την διαμερισμάτωση πάλι δεν μου δέχεται άλλο φύλλο καταγραφής με κατ3!

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Edited by domerg87
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε διαμέρισμα με άδεια του 1973 κατά την αυτοψία βρέθηκε διαμερισμάτωση  που δεν αποτυπώνεται στην σύσταση και στην κάτοψη της άδειας και μικρές αποκλίσεις στις διαστάσεις και τα ανοίγματα από την κάτοψη της κατηγορίας 1. Η διαμερισμάτωση μπορεί να δηλωθεί εκ κατασκευής προ 1975 με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό; Σημειώνεται πως η κατασκευή κατά την αυτοψία φαίνεται να είναι ενιαία και υπάρχει συναίνεση των συνιδιοκτητών. 

Link to comment
Share on other sites

εχεις στην κατοψη της αδειας....

 εχεις στην κατοψη  της συστασης...

σημερα ειναι ως εξης...

στο Ε9 δηλωνεται ως εξης...

 

Link to comment
Share on other sites

On 26/9/2018 at 12:45 ΜΜ, eleni_civil said:

Σε όροφο με 2 διαμερίσματα, υπάρχει σύσταση ΟΙ και ΟΑ, τα σχέδια της οποίας αγνοούνται. Από το σχέδιο που συνοδεύει την ΟΙ, υπάρχει απόκλιση, μπαίνοντας το ένα διαμέρισμα μέσα στο άλλο έως και 25εκ σε κάποια σημεία. Πώς μου προτείνετε να το χειριστω? Χρειάζομαι συναίνεση για να τακτοποιήσω το ένα διαμέρισμα?

On 26/9/2018 at 12:50 ΜΜ, Pavlos33 said:

Κίνηση πρώτη να πάρεις τη σύσταση και την κάτοψη συμβολαίου που τη συνοδεύει από τη συμβολαιογράφο ώστε να είσαι σίγουρη ότι όντως είναι το σωστό σχέδιο συμβολαίου. Αν δεν έχεις σχέδια οικοδομικής άδειας πρέπει να τα βρεις, αλλιώς δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση για να τακτοποιηθεί το διαμέρισμα. Διαφορετικά θα πρέπει να δεις είτε το ενδεχόμενο μερικής ανασύστασης (δεν συνίσταται λόγω κόπου, χρόνου και εξόδων για τον ιδιοκτήτη, αλλά εφόσον ο τελευταίος δεχτεί είναι μια πολύ καλή δουλειά από οικονομικής άποψης) ή το ενδεχόμενο του να βάλεις τη ρύθμιση "χωρίς άδεια" αιτιολογόντως στην ΤΕ και βάσει του εγγράφου που θα λάβεις από ΥΔΟΜ ότι δεν βρέθηκαν κατόψεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση Παύλο.. Θεωρεις οτι χρειαζεται συναινεση  της διπλανής ιδιοκτήτριας η μπορω να προχωρησω ετσι? Γιατί τα πράγματα είναι λίγο τεταμένα!

Edited by eleni_civil
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση dimitris gm,  αλλά η ερώτηση αφορά στον τρόπο που θα δηλώσω την διαμερισμάτωση για να είναι σωστή η δήλωση  στο Ν4495/2017

Link to comment
Share on other sites

6 λεπτά πριν, eleni_civil said:

Ευχαριστώ για την απάντηση Παύλο.. Θεωρεις οτι χρειαζεται συναινεση  της διπλανής ιδιοκτήτριας η μπορω να προχωρησω ετσι? Γιατί τα πράγματα είναι λίγο τεταμένα!

Ξαναδες παραπάνω τι σου γράφω. Δεν έχεις στοιχεία για να προχωρήσεις. Αν τελικά  η υφιστάμενη κατάσταση διαφέρει από την κάτοψη της σύστασης, τότε η διαμερισμάτωση τι νόημα θα έχει αφού ουσιαστικά θα έχει γίνει κατάληψη σε όμορο διαμέρισμα. Τίθεται θεμα ιδιοκτησιακό οπότε θέλει συζήτηση με συμβολαιογράφο για το πως θα αντιμετωπιστεί.

Η εύκολη περίπτωση θα ήταν η για παράδειγμα στην άδεια να δείχνει δυο διαμερίσματα με 100 τμ το καθένα, στη σύσταση να δείχνουν 120 και 80 και σήμερα να είναι 120 και 80. Αν σήμερα είναι 140 και 60 αυτό είναι καταπάτηση ιδιοκτησίας. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.