Jump to content
  • Θέσεις Εργασίας Μηχανικών στην Θεσσαλονίκη
georgeqwe

Εργασία σε MatLab

Recommended Posts

γεια σας είμαι στο τει καβάλας στο τμήμα ηλεκτρολογίας στο γ'εξαμηνο.

πρόσφατα μου ανατέθηκε μια εργασία από πρώτο εξάμηνο για κάποιο μάθημα που ειχα κοπή και δεν έχω ιδέα για το πρόγραμμα και την λύση της.

το πρόγραμμα που πρέπει να χρησιμοποιησω είναι το matlab.όποιος ξέρει και μπορεί να με βοηθήσει είμαι ευγνώμων.

 

 

Εργασία 12.docx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι πολύ απλή. Θα έπρεπε να μπορείς να την κάνεις σε 5'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύντροφε georgeqwe καλώς ηλθες στο φόρουμ.

 

Για το MatLab υπάρχουν (πολλά) βιβλία που λένε τι είναι και τι και πως το κάνει.
Αν δεν έχεις αγοράσει την student version (69€) και δεν έχεις το manual τότε το βιβλίο των Hanselman-Littlefield θα σε βάλει στο κόλπο.

 

Στο .docx δεν φαίνεται το σχήμα E3 ούτε και η formula της διόδου.
Επειδή ο καθηγητής σου είναι αμερικάνος έδωσε την θερμοκρασία σε Fahrenheit, στη formula εμείς όμως θα βάλουμε κέλβιν.

 

Με την εντολή linspace παράγουμε για τον άξονα των x όσα σημεία μας ζητάνε. Στην περίπτωσή μας είναι το βήμα των 0.01V
To vector x που περιέχει τις 45 διακριτές τάσεις (ανά 0.01V) θα το χρησιμοποιήσεις για είσοδο στην formula της διόδου, τα αποτελέσματα θα αποθηκευθούν σε vector (βέκτορ εννοεί τον πίνακα 1 διάστασης).

Με την εντολή plot θα πλοτάρεις τα 45 ζεύγη σημείων.

 

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται αφηρημένα και ασύνδετα τότε ρίξε μια ματιά στον Hanselman ή σε κάποιο βιβλίο για MatLab, σε 20 λεπτά ή 1 ώρα το πολύ θα έχεις προσανατολιστεί και θα μπορείς να κάνεις την εργασία μόνος σου και χωρίς να χρειάζεσαι βοήθεια.

Συνήθως στις σχολές δίνουν κάποιες σημειωσεις για MatLab ή Wolfram-Mathematica, δες και εκεί.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρχικα θα πρεπει να βοηθησεις εσυ ο ιδιος τον εαυτο σου και μετα θα βοηθησουμε και εμεις

Για αρχη θα κατεβασεις το matlab στο pc σου, λογικα θα εχει παρει αδεια το τμημα σου για academic free download, αν οχι τοτε μπορεις να κατεβασεις το FREEMAT που ειναι ελευθερο.

 

Μετα θα ανοιξεις τις σημειωσεις σου στο eclass του μαθηματος καθως και απο το συγγραμμα που εχεις παραλαβει για το αντιστοιχο μαθημα για να παρεις μια ιδεα περι του μαθηματος αλλα και για λυμενα παραδειγματα( είναι σαν το ΑΕΠΠ που δωσαμε πανελλαδικες).

 

Αφου τα κανεις αυτα και εχεις οποιαδηποτε απορια εδω ειμαστε παλι.......μεχρι 17-12-2017 εχουμε καιρο μπροστα μας για αυτη την οντως απλη ασκηση.

Υλικο αν θες να σου στειλω, απειρο, για να ξεκινησεις σε matlab και octave

 

Παρατηρησεις:

 

  • Μπορεις να συμβουλευτεις συμφοιτητες σου που το περασαν για πιο αμεση εξοικειωση με το περιβαλλον του προγραμματος
  • Για εργαστηριακη ασκηση με αυξων αριθμο 12 ειναι δυσκολο να ειναι τοσο απλη αλλα και τοσο λιτα γραμμενη σε word απο καθηγητη σου
  • Δεν γινεται να μην εχεις ιδεα για το προγραμμα μιας και ειχες παρακολουθησει το μαθημα περυσι

Εδω ειμαστε και τα ξαναλεμε

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αγαπητέ νέε μέλλοντα συνάδελφε,

 

 

κινέζικη παροιμία:

 

 

 

"Δώσε σε έναν πεινασμένο φαϊ και θα χορτάσει για μία μέρα. Μάυε τον να ψαρεύει και θα τρώει μία ζωή"

 

 

 

Αδικείς τον εαυτό σου, αν δεν προσπαθήσεις. Μάθε να λύνεις τα προβλήματα μόνος σου και αν δεν μπορείς, εδώ είμαστε...

 

 

 

Επίσης, ρώτα τους καθηγητές και τους συμφοιτητές σου..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΤΕΛΙΚΆ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΔΎΣΚΟΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ. ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΈΤΩ ΤΟ ΑΡΧΕΊΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΊΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΌ.

 

ΔΙΟΔΟΣ.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλό φαίνεται, μάλλον θέλει να δείξει τον αρνητικό συντελεστή θερμοκρασίας των ~2.5mV/°C γιαυτό οι καμπύλες μετακινούνται προς τα δεξιά όσο ανεβαίνει το T.
Η θερμοκρασία 204.4°C αν θυμάμαι καλά παραείναι υψηλή για ημιαγωγό, μυρίζει παγίδα και ερώτηση στις εξετάσεις των εργαστηρίων, ψάξτο. Συνήθως στα datasheet δίνουν έως 170°C, νομίζω ότι τα φαινόμενα ημιαγωγού εξασθενούν ή παύουν στους ~175.

Δες και Μιλμαν-Χαλκιάς για αποδείξεις.
Διόρθωσε τo xlable στο script.

Edited by AMHxaNos

Share this post


Link to post
Share on other sites

δεν καταλαβαινω το λαθος που εκανα... τι εγινε λαθος στο xlable? ευχαριστω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

xlable('V_{D}');
ylable('i_{D}');

 

σε μένα έβγαλε error message.

Edited by AMHxaNos

Share this post


Link to post
Share on other sites

ναι αλλα δεν βρισκω που ειναι το λαθος μου..ευχαριστω

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.