Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τσιμεντοκονια για Πλακακια


Billy19

Recommended Posts

Γεια σας, Καποιος μαστορας εστρωσε Τσιμεντοκονια για να τοποθετησω Πλακακια. Απο οτι γνωριζω η Τσιμεντοκονια πρεπει να ειναι λεια και η Κολλα Πλακιδιων να εφαρμοζεται με Οδοντωτη Σπατουλα. Αυτος εφτιαξε την Τσιμεντοκονια λεια, αλλα μετα πριν στεγνωσει εντελως το Μπετον το εξησε με Ξυλινη Ταβλα, με αποτελεσμα να τριβεται και να δημιουργει σβωλους. Το σκουπιζω, αλλα τριβεται παλι. Υπαρχει καποιο Υλικο, καποιος ειδικος Στοκος να τον στρωσω, για να λειανω το Δαπεδο, πριν βαλει την Κολλα και τα Πλακακια ο Πλακας. Επειδη το σπιτι βρισκεται σε χωριο και γνωριζονται ολοι μεταξυ τους, δεν μου δινει κανενας καποια σωστη απαντηση. Απο οτι εχω δει στις οικοδομες, υπαρχει ενας Στοκος, ειδικα για αυτη την περιπτωση, ομως δεν γνωριζω το ονομα. Αν καποιος μπορει ας βοηθησει. Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Billy19 σαν μπερδεμενα μας τα λες λιγακι.......Αλλος μαστορας σου εριξε την τσιμεντοκονια και αλλος μαστορας θα σου βαλει τα πλακακια? Γιατι αυτο το σκεπτικο? Μηπως σκεφτεσαι να βαλεις μονος σου τα πλακακια γιατι στην αρχη αυτο λες...

 

Στο θεμα μας τωρα...

Θελει μιση μερα να στεγνωσει πληρως η τσιμεντοκονια αναλογα βεβαια το παχος της και την υγρασια που κυμαινεται στο χωρο η μιση μερα μπορει να αυξηθει σε μια.

 

Η τσιμεντοκονια ξυνεται μετα την επιστρωση της για να γινει επιπεδη και να κολλησει ο τεχνιτης τα πλακιδια.

 

Μετα απο ποση ωρα εσυ σκουπισες?

 

ΥΓ.

 

Σε αλλο σου προσφατο post περι ηλεκτρολογικων αναφερεσαι σε νεοκτιστη οικοδομη, γιατι δεν συμβουλευσαι τον μηχανικο που σου εβγαλε την αδεια να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για αποφυγη κακοτεχνιων απο μαστορους?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι το λάσπωμα δεν έχει χάσει ακόμη όλη την υγρασία του γιαυτό εξακολουθεί να τρίβεται στην επιφάνεια.

Το τρίψιμο από τον πλακοστρωτή είναι απαραίτητο για να μείνει λεία και επίπεδη η επιφάνεια εφαρμογής της κόλλας (και καλώς έγινε σε νωπή επιφάνεια) αλλά πριν το οριστικό κόλλημα των πλακιδίων θα άφηνα από 5 εώς 10 ημέρες στέγνωμα της λάσπης αναλόγως του πάχους της και των καιρικών συνθηκών, κυρίως για αυτή την εποχή.

Αλήθεια το υλικό πλήρωσης είναι απλή αμμακονία ή περλίτης / Intefill κτλ?

Επίσης, μην επέμβεις στην τελική επιφάνεια με κανένα υλικό πριν μιλήσεις με τον μηχανικό σου ή έστω τον πλακοστρωτή γιατί είναι πιθανό να κάνεις περισσότερη ζημιά παρά καλό (πχ να μην  πιάνει η κόλλα μετά).

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιος Μαστορας θα εβαζε το Πλακακι, οχι εγω. Η Τσιμεντοκονια ηταν επιπεδη, αλφαδιασμενη, δεν χρειαζοταν ξυσιμο. Μετα θα επρεπε με οδοντοτη σπατουλα να εστρωνε την Κολλα και να τοποθετουσε τα Πλακακια. Τωρα δεν γνωριζω πως να το φερω στα ισια του. Το σκουπισα μετα απο μια εβδομαδα, δεν εχει Υγρασια. Καλεσα αλλον Πλακα και αρνηθηκε να δουλεψει σε τετοια επιφανεια. Η ζημια εγινε διοτι τον μαστορα τον καλεσε η μανα μου, κρυφα απο εμενα. Δεν ειναι Πλακας, τον καλεσε επειδη ειναι συγγενεις. Το προβλημα ειναι η νοοτροπια που εχουν στα χωρια. Ασχολουνται με θεματα εκτος ειδικοτητας τους. Καλεσα την Μηχανικο 2 φορες, μια για τα Ηλεκτρολογικα και μετα για την Τσιμεντοκονια. Μου ειπε και για τα 2 θεματα, Απαραδεκτη Εργασια, πρεπει να καλεσεις τον Ηλεκτρολογο, να τραβηξει μονοκομματα Καλωδια και να βρεις αλλον Πλακα.

 

 

Θεωρώ ότι το λάσπωμα δεν έχει χάσει ακόμη όλη την υγρασία του γιαυτό εξακολουθεί να τρίβεται στην επιφάνεια.

Το τρίψιμο από τον πλακοστρωτή είναι απαραίτητο για να μείνει λεία και επίπεδη η επιφάνεια εφαρμογής της κόλλας (και καλώς έγινε σε νωπή επιφάνεια) αλλά πριν το οριστικό κόλλημα των πλακιδίων θα άφηνα από 5 εώς 10 ημέρες στέγνωμα της λάσπης αναλόγως του πάχους της και των καιρικών συνθηκών, κυρίως για αυτή την εποχή.

Αλήθεια το υλικό πλήρωσης είναι απλή αμμακονία ή περλίτης / Intefill κτλ?

Επίσης, μην επέμβεις στην τελική επιφάνεια με κανένα υλικό πριν μιλήσεις με τον μηχανικό σου ή έστω τον πλακοστρωτή γιατί είναι πιθανό να κάνεις περισσότερη ζημιά παρά καλό (πχ να μην πιάνει η κόλλα μετά).

 

 

Το Υλικο πληρωσης ειναι Αμμος και Τσιμεντο, χωρις Περλιτη. Η επιφανεια ηταν Λεια και επιπεδη, ετομη για να εφαρμοστει η Κολλα και το Πλακακι. Τωρα ειναι σαν οργωμενο Χωραφι. Πρεπει να λειανθει με καποιο Υλικο πριν τοποθετηθει το Πλακακι. Αυτο ειπε και η Μηχανικος. Μην με παρεξηγειται που ασχολουμε, δεν ειμαι ασχετοε δουλευα 35 χρονια στις οικοδομες. Το θεμα ειναι οτι εγω μενω στην Αθηνα, πηγαινω στο χωριο να κανω συμφωνια με τους Μαστορους, οταν φευγω, επεμβαινουν οι συγγενεις. Αλλον Μαστορα εχω καλεσει και αλλος πηγαινει για δουλεια. Ειναι δυσκολη η νοοτροπια στο χωριο.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

 

Ο ιδιος Μαστορας θα εβαζε το Πλακακι, οχι εγω. Η Τσιμεντοκονια ηταν επιπεδη, αλφαδιασμενη, δεν χρειαζοταν ξυσιμο. Μετα θα επρεπε με οδοντοτη σπατουλα να εστρωνε την Κολλα και να τοποθετουσε τα Πλακακια. Τωρα δεν γνωριζω πως να το φερω στα ισια του. Το σκουπισα μετα απο μια εβδομαδα, δεν εχει Υγρασια. Καλεσα αλλον Πλακα και αρνηθηκε να δουλεψει σε τετοια επιφανεια. Η ζημια εγινε διοτι τον μαστορα τον καλεσε η μανα μου, κρυφα απο εμενα. Δεν ειναι Πλακας, τον καλεσε επειδη ειναι συγγενεις. Το προβλημα ειναι η νοοτροπια που εχουν στα χωρια. Ασχολουνται με θεματα εκτος ειδικοτητας τους. Καλεσα την Μηχανικο 2 φορες, μια για τα Ηλεκτρολογικα και μετα για την Τσιμεντοκονια. Μου ειπε και για τα 2 θεματα, Απαραδεκτη Εργασια, πρεπει να  καλεσεις τον Ηλεκτρολογο, να τραβηξει μονοκομματα Καλωδια και να βρεις αλλον Πλακα. 

 

 

Καλημέρα

 

Μας λες ότι δεν έχει υγρασία. Πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;;;; Εαν έχεις υγρασιόμετρο και μέτρησες την υγρασία και την βρήκες κάτω απο 3%, τότε έχει στεγνώσει. Αν δεν έχεις υγρασιόμετρο κ απλά έβαλές το χέρι σου, τότε δεν μπορείς να συμπεράνεις εαν έχει στεγνώσει!!!!

 

Υπάρχουν αρκετές τσιμεντοκον'ιες οι οποίες σε 2 ημέρες στεγνώνουν (υγρασία <3%) και αυτή έπρεπε να χρησιμοποιουν οι πλακάδες κ όχι ότι π@@@ κυκλοφορεί στην πιάτσα ή οτιδήποτε έχει ο τοπικός μαντράς.

 

Επίσης για την επιπέδωση της επιφάνειας, υπάρχουν τα αυτοεπιπεδούμενα κονιάματα!!! και εδώ υπάρχουν αρκετές εταιρείες!!!

Link to comment
Share on other sites

 

Ο ιδιος Μαστορας θα εβαζε το Πλακακι, οχι εγω. Η Τσιμεντοκονια ηταν επιπεδη, αλφαδιασμενη, δεν χρειαζοταν ξυσιμο. Την τσιμεντοκονια την ξυνουμε για να φυγουν οι οποιες ατελειες εστω και πολυ μικρες κατα τη διαμορφωση με πηχη. Το ξυσιμο γινεται εφοσον εχει σχεδον στεγνωσει η τσιμεντοκονια και οχι αμεσως μετα τη διαστρωση της. Χρειαζεται να περασει μια ή δυο μερες αναλογα βεβαια και με την υγρασια που υπαρχει.  Μετα θα επρεπε με οδοντοτη σπατουλα να εστρωνε την Κολλα και να τοποθετουσε τα Πλακακια. Τωρα δεν γνωριζω πως να το φερω στα ισια του. Το σκουπισα μετα απο μια εβδομαδα, δεν εχει Υγρασια. Αν μετα απο μια εβδομαδα και εφοσον εχει στεγνωσει, οπως λες, τριβεται τοτε φοβαμαι οτι δεν εβαλε την απαιτουμενη ποσοστητα τσιμεντου, δλδ εβαλε λιγοτερο τσιμεντο δυστυχως.Καλεσα αλλον Πλακα και αρνηθηκε να δουλεψει σε τετοια επιφανεια. Ο νεος πλακας περα απο την κακη επιφανεια σου ανεφερε καποιο αλλο προβλημα που διαπιστωσε ο ιδιος? Σου προτεινε λυση του προβληματος? Η ζημια εγινε διοτι τον μαστορα τον καλεσε η μανα μου, κρυφα απο εμενα. Δεν ειναι Πλακας, τον καλεσε επειδη ειναι συγγενεις. Το προβλημα ειναι η νοοτροπια που εχουν στα χωρια. Ασχολουνται με θεματα εκτος ειδικοτητας τους. Καλεσα την Μηχανικο 2 φορες, μια για τα Ηλεκτρολογικα και μετα για την Τσιμεντοκονια. Μου ειπε και για τα 2 θεματα, Απαραδεκτη Εργασια, πρεπει να  καλεσεις τον Ηλεκτρολογο, να τραβηξει μονοκομματα Καλωδια και να βρεις αλλον Πλακα. Αρα ο συναδελφος μηχανικος διαπιστωσε μονο κακο ξυσιμο το οποιο χαλασε την επιπεδη επιφανεια? Σου προτεινε λυση?

 

 Η τσιμεντοκονια επεσε σε ολα τα δαπεδα του σπιτιου και παρατηρειται παντου το προβλημα?

Ανεβασε αν εχεις καποιες καλες φωτο με το προβλημα ή και ακομη καλυτερα video

Edited by pallaks
Link to comment
Share on other sites

 Η τσιμεντοκονια επεσε σε ολα τα δαπεδα του σπιτιου και παρατηρειται παντου το προβλημα?

Ανεβασε αν εχεις καποιες καλες φωτο με το προβλημα ή και ακομη καλυτερα video

Προς pallaks. Γεια σας, ναι η Τσιμεντοκονια επεσε σε ολα τα Δαπεδα και το προβλημα παρατηρειται παντου. Η Μηχανικος διαπιστωσε μονον κακο ξυσιμο, ειπε οτι εφοσον ειναι επιπεδο, δεν επρεπε να το ξυσει και να εστρωνε την κολλα. Προτεινε να καλεσω αλλον Πλακα και να στρωσει Αυτοεπιπεδουμενο Κονιαμα. Ρωτησα την Durostick για το D 64 και μου παν οτι θα κανει δουλεια. Ομως το υλικο θα κοστισει 300 ευρω. Αν ριξω παλι μια λεπτη στρωση 1-2 cm τσιμεντοκονια, ( λεπτη αμμος με τσιμεντο ) για να λειανθει, θα υπαρξει προβλημα ? υπαρχει περιπτωση να μην κολλησει καλα ?

Φωτογραφιες η Βιντεο δεν εχω τραβηξει, οταν παω στο Χωριο θα το κανω. Ευχαριστω.

Edited by Billy19
Link to comment
Share on other sites

Προς pallaks. Γεια σας, ναι η Τσιμεντοκονια επεσε σε ολα τα Δαπεδα και το προβλημα παρατηρειται παντου. Η Μηχανικος διαπιστωσε μονον κακο ξυσιμο, ειπε οτι εφοσον ειναι επιπεδο, δεν επρεπε να το ξυσει και να εστρωνε την κολλα. Το ξυσιμο το κανουμε εκτος  απο το να φυγουν οι ατελειες στην επιφανεια της τσιμεντοκονιας αλλα και για να φυγει η ''πουδρα τσιμεντου'' ή ''τσιμεντοπολτος'' που αναδεικνυεται κατα τη διαστρωση της. Προτεινε να καλεσω αλλον Πλακα και να στρωσει Αυτοεπιπεδουμενο Κονιαμα. Μιληστε με την μηχανικο σας και τον πλακα ξανα μηπως μπορει να ΄΄θεραπευθει΄΄ η κατασταση με μηχανη που τριβει μαρμαρα, δηλαδη να περασει μια φορα ολα τα δαπεδα και μειωσουμε το προβλημα και οποια ''βαθουλωματα'' συνεχισουν να υπαρχουν αυτα θα μπορεσει να τα κλεισει με κολλα. Ρωτησα την Durostick για το D 64 και μου παν οτι θα κανει δουλεια. Ομως το υλικο θα κοστισει 300 ευρω.Τα 300 ευρω μπορει να ανεβουν  πολυ παραπανω γιατι στα τεχνικα χαρακτηριστικα διαβαζω 1.7kg ανά mανα χιλιοστο πάχος  αρα το κάθε σακι που εχει 25kg θα σας βγαλει 14,50mεπιφανεια με ενα χιλιοστο παχος!!! Το minimum για να εφαρμοστει το αυτοεπιπεδουμενο ειναι 3 χιλιοστα οποτε καθαρή επιφανεια θα βγει γυρω στα 5m.Επομενως το 1.56ευρω που λεει ανα τετραγωνικο γινεται αυτοματως 4.70ευρω ανα τετραγωνικο με 3χιλιοστα παχος και εννοειται δεν εχω υπολογισει το γαλακτωμα που απαιτειται να περαστει πριν το δαπεδο για να κολλησει το αυτοεπιπεδουμενο. Αν ριξω παλι μια λεπτη στρωση 1-2 cm τσιμεντοκονια, ( λεπτη αμμος με τσιμεντο ) για να λειανθει, θα υπαρξει προβλημα ? υπαρχει περιπτωση να μην κολλησει καλα ? Οχι θα σπασει, χρειαζεται το ελαχιστο 3-4 εκατοστα και αυτο με προσθεση ρητινης για αυξηση των μηχ. ιδιοτητων(κατ. σε θλιψη) ισως και ινες. Δεν θα ανεβουμε ομως πολυ ψηλα?

Φωτογραφιες η Βιντεο δεν εχω τραβηξει, οταν παω στο Χωριο θα το κανω. Ευχαριστω. Να εχουν καλη αναλυση για να μπορει να γινει ''zoom''.

Edited by pallaks
Link to comment
Share on other sites

Εγω λεω οτι καποια στιγμη πρεπει να σταματησουμε αυτες τις τσιμεντοκονιες και να παμε σε καταλληλα (ετοιμα ή μη) υλικά γεμισμάτων.

Καμια τσιμεντοκονια δεν φτιαχνεται σωστα επι τοπου στο εργο.

Και ακομα και να φτιαχτει θα πεσει πανω σε υποστρωμα με μπαζα, βρωμιες, σκονες κτλ.

Ειδικα σε μπαλκονια, βεραντες και δωματα ειναι οτι χειροτερο.

 

Αν δεν ανεβασει καμια φωτο ο φιλος μας, μονο υποθεσεις θα κανουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.