Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τσιμεντοκονια για Πλακακια


Billy19

Recommended Posts

 

Προς pallaks. Γεια σας, ναι η Τσιμεντοκονια επεσε σε ολα τα Δαπεδα και το προβλημα παρατηρειται παντου. Η Μηχανικος διαπιστωσε μονον κακο ξυσιμο, ειπε οτι εφοσον ειναι επιπεδο, δεν επρεπε να το ξυσει και να εστρωνε την κολλα. Το ξυσιμο το κανουμε εκτος  απο το να φυγουν οι ατελειες στην επιφανεια της τσιμεντοκονιας αλλα και για να φυγει η ''πουδρα τσιμεντου'' ή ''τσιμεντοπολτος'' που αναδεικνυεται κατα τη διαστρωση της. Προτεινε να καλεσω αλλον Πλακα και να στρωσει Αυτοεπιπεδουμενο Κονιαμα. Μιληστε με την μηχανικο σας και τον πλακα ξανα μηπως μπορει να ΄΄θεραπευθει΄΄ η κατασταση με μηχανη που τριβει μαρμαρα, δηλαδη να περασει μια φορα ολα τα δαπεδα και μειωσουμε το προβλημα και οποια ''βαθουλωματα'' συνεχισουν να υπαρχουν αυτα θα μπορεσει να τα κλεισει με κολλα. Ρωτησα την Durostick για το D 64 και μου παν οτι θα κανει δουλεια. Ομως το υλικο θα κοστισει 300 ευρω.Τα 300 ευρω μπορει να ανεβουν  πολυ παραπανω γιατι στα τεχνικα χαρακτηριστικα διαβαζω 1.7kg ανά mανα χιλιοστο πάχος  αρα το κάθε σακι που εχει 25kg θα σας βγαλει 14,50mεπιφανεια με ενα χιλιοστο παχος!!! Το minimum για να εφαρμοστει το αυτοεπιπεδουμενο ειναι 3 χιλιοστα οποτε καθαρή επιφανεια θα βγει γυρω στα 5m.Επομενως το 1.56ευρω που λεει ανα τετραγωνικο γινεται αυτοματως 4.70ευρω ανα τετραγωνικο με 3χιλιοστα παχος και εννοειται δεν εχω υπολογισει το γαλακτωμα που απαιτειται να περαστει πριν το δαπεδο για να κολλησει το αυτοεπιπεδουμενο. Αν ριξω παλι μια λεπτη στρωση 1-2 cm τσιμεντοκονια, ( λεπτη αμμος με τσιμεντο ) για να λειανθει, θα υπαρξει προβλημα ? υπαρχει περιπτωση να μην κολλησει καλα ? Οχι θα σπασει, χρειαζεται το ελαχιστο 3-4 εκατοστα και αυτο με προσθεση ρητινης για αυξηση των μηχ. ιδιοτητων(κατ. σε θλιψη) ισως και ινες. Δεν θα ανεβουμε ομως πολυ ψηλα?

Φωτογραφιες η Βιντεο δεν εχω τραβηξει, οταν παω στο Χωριο θα το κανω. Ευχαριστω. Να εχουν καλη αναλυση για να μπορει να γινει ''zoom''.

 

Ευχαριστω pallaks, οι συμβουλες σου ειναι πολυ χρησιμες !

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γειά σας.Ανακαινιζω ένα διαμέρισμα και λόγω επειδή είμαι άσχετος με την οικοδομή και τα χέρια μου δεν ...πιάνουν απευθύνθηκα σε έναν πολιτικό μηχανικό-εργολάβο για να αναλάβει το έργο.Ολα προχωρούσαν ας πούμε ικανοποιητικά σε έναν βαθμό μέχρι που τοποθέτησαν τα πλακάκια στο σπίτι.Τα τοποθέτησαν  χάλια έχουν κλίση,  και το πόδι βρίσκει σε πολλά σημεία .Ξέχασα να σας πω ότι πρίν τη τοποθέτηση των πλακιδιων, ενώ μου είχε πει στην αρχή σε ερώτηση μου για την κατάσταση του πατώματος ότι είναι ίσο μετά απο κάποιες  μερες μου είπε  οτι δεν ειναι λογω ότι τοτε πριν50 χρόνια τα μωσαϊκά τα έριχναν δωμάτιο δωμάτιο και θα χρειαστεί να ρίξουν αυτοεπιπεδουμενο για να το ισιωσουν.Το έριξαν και μετά από κάποιες  μέρες τοποθέτησαντα πλακάκια.Σε ερώτηση μου γιατί αφού έριξαν το αυτοεπιαυτοεπιπεδουμενο τα πλακάκια δεν τα έβαλαν σωστά μου απάντησε ότι έπρεπε να είχαν ρίξει τσιμεντοκονια αλλά λόγω κόστους και επειδή το πατωμα θα σηκωνόταν 3 ,4 πόντους γι'αυτό δεν μου το ανάφερε.Δεν έχω κάθε δικαίωμα να απαίτησω την αντικατάσταση όλου του πατώματος;Με μόνη επιβάρυνση από μέρους μου την τσιμεντοκονια;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.