Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η διαδικασία δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών στην ΑΑΔΕ.


georgegaleos

Recommended Posts

Μπραβο βρε Φαεθωνα,

Εχεις δικιο παρασύρθηκα απο την αρχικη τοποθέτηση του sdim ...

Φαεθωνα συνεχισε να το αναφερεις οπου κρίνεις ... διοτι "με το μιλα-μιλα γεννήθηκε το αυτι" ...

Σωστη η παρατηρηση και υπενθύμιση σου.

+1

Σταλθηκε απο το tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Φτιάξτε τον εγκέφαλό σας με τέτοιο τρόπο, που τις μαμακίες να τις ξενά αμέσως.... :smile: :-) :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Στο taxis δηλώνουμε τον λογαριασμό της εθνικής τράπεζας (τρεχούμενος επαγγελματικός) ή αυτόν που φτιάξαμε στο viva wallet? Να σημειώσω οτι το viva wallet το έκανα μόνο λόγω της υποχρέωσης pos, δεν του έχω συνδέσει κάποιο τραπεζικό λογαριασμό (θα έπρεπε?), ούτε τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για το viva, τι ισχύει. Λογικά εφόσον μέσω της υπηρεσίας δέχεσαι πληρωμές για την εργασία σου θα πρέπει τα χρήματα αυτά να μπορείς να τα αναλήψεις από κάποιο τραπεζικό λογαριασμό, άρα θεωρώ ότι πρέπει να το συνδέσεις. Προσωπική γνώμη τα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση εμένα το taxis μου λέει πως δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα εισαγωγής επαγγελματικού λογαριασμού για τον ΑΦΜ μου.

Link to comment
Share on other sites

1) ΔΕΑΦ 1167412 ΕΞ/09-11-2017

"[...]
2. Στον Επαγγελματικό Λογαριασμό οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου. 
...
6. Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των Επαγγελματικών Λογαριασμών τους, σε περίπτωση που οι συναλλαγές της παρ. 2 (όπως ορίζονται και στο άρθρο 1 της ΠΟΛ.1005/2017) διενεργούνται σε πλέον του ενός Επαγγελματικούς Λογαριασμούς.
[...]"
 
2) To επαγγελματικό wallet της viva είναι από μόνο του επαγγελματικός λογαριασμός (η VIVA ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ Α.Ε. --όπου εκεί πρακτικά ανοίγεις τον επαγγελματικό λογαριασμό-- είναι αδειοδοτημένο ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος.).
Δεν είναι απαραίτητο να συνδέσεις αυτόν τον λογαριασμό με κάποιον τραπεζικό λογαριασμό.
Ο βασικός λόγος για να συνδέσεις τον επαγγελματικό λογαριασμό της viva με κάποιον τραπεζικό λογαριασμό είναι για να μπορέσεις, αν θες, να πάρεις τα χρήματα σε μετρητά (μέσω της viva δεν έχεις αυτή την δυνατότητα) ή για να κάνεις κάποια συναλλαγή που δεν υποστηρίζεται από την viva. 
Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ,

άρα δηλώνω και τους 2 στο taxis ως επαγγελματικούς. 

Εκεί που αναφέρει "Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου", για τα έσοδα το καταλαβαίνω. Τα έξοδα όμως, εκτός από τα επαγγελματικά, έχεις και τα έξοδα διαβίωσης. Δηλαδή δεν μπορείς να πληρώνεις το ενοίκιο του σπιτιού σου από αυτόν το λογαριασμό? 

Link to comment
Share on other sites

Αναφορικα στα εξοδα, στους ελευθερους επαγγελματιες (ή τις ατομικες) δεν θεωρω οτι υπαρχει θεμα αφου ο επαγγελματικος λογαριασμος ειναι αμεσα συνδεδεμενος νε το φυσικο πρόσωπο.

Το πρόβλημα θεωρω οτι δημιουργείται στους επαγγελματικους λογαριασμούς των νομικων προσώπων αν διενεργουν τέτοιου τυπου (προσωπικές) συναλλαγές μεσω αυτών των λογαριασμών.

 

Send from Tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.