Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαθέσιμη η εφαρμογή δήλωσης Επαγγελματικού Τραπεζικού Λογαριασμού


Engineer

Recommended Posts

Ναι, με τα όσα μέχρι σήμερα ισχύουν, και στο φορολογικό έτος 2018 που αφορά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν την περίοδο 1/1/2018-31/12/2018 και των οποίων η φορολογική δήλωση θα υποβληθεί το 2019, και στο φορολογικό έτος 2019 που αφορά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν την περίοδο 1/1/2019-31/12/2019 και των οποίων η φορολογική δήλωση θα υποβληθεί το 2020, κλπ κλπ μέχρι να αλλάξει κάτι. Δεν με πρήζεις .. ίσως εγώ να μην γίνομαι κατανοητός.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 305
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

... καλά μη το δένεις και κόμπο ... δεν είμαστε και λογιστές ...

(επανέφερα ανησυχία ???!!!! από την αγνή θεία ενέργεια της λέξης "Ησύχασα" :rolleyes:

Καλό βράδυ....

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

επανέφερες!!!

απλα εμπιστεύομαι την αποψή σου γιατι πραγματικά φίλε οι απαντήσεις σου είναι πολύ πιθό τεκμηριωμένες από πολλούς λογιστές. Διότι δεν σημαίνει ότι και όλοι οι λογιστές είναι το ίδιο ενημερωμένοι, όπως συμβαίνει σε κάθε επάγγελμα.

Link to comment
Share on other sites

ο Viva εταιρείας αργει να επιβεβαιωθει? τραπεζας επιβεβαιωθηκε σε 2 μέρες, αλλά της viva τίποτα. Είνι 3η εργασιμη σημερα.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου katrmp

κοίτα να δεις ... γενικότερα της viva κάνει περισσότερες ημέρες (περίπου 2-3), αλλά μπορεί να είναι και το γεγονός ότι είναι τελευταίες ημέρες και έχει πέσει φόρτος ...

Προσωπικά σε κάθε περίπτωση θα επικοινωνούσα άμεσα-τώρα με την viva (τηλ. 2117604000) να έβλεπα αν υπήρχε κάποιο θέμα (γιατί πριν κάποιες ημέρες --αν θυμάμαι καλά-- έγραψες ότι στον προσωπικό σου έβγαζε ότι εκκρεμούσε η ταυτοποίηση... αν και δεν νομίζω να φταίει αυτό) και αν έχουν στείλει στην ΑΑΔΕ ότι όντως είναι Οk o λογαριασμό σου στην viva.

Επίσης θα επικοινωνούσα άμεσα-αύριο λόγω ωραρίου λειτουργίας και με την ΑΑΔΕ (τηλ. 2131621000 Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:30 έως τις 17:00) αν όντως έχουν σταλθεί από την viva τα σχετικά με τον λογαριασμό σου της viva.

Link to comment
Share on other sites

... και μια υπενθύμιση για τους ξεχασιάρηδες ότι λήγει σήμερα, 12 Δεκεμβρίου η σχετική υποχρέωση δήλωσης στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ.  Κυκλοφορεί βέβαια και μια φήμη ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να χορηγηθεί μικρή παράταση στη σχετική προθεσμία κατόπιν αιτημάτων που έχουν υποβληθεί. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ΑΑΔΕ δεν δίδεται καμία παράταση και όσοι δεν δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ. Για όσους κάνουν τη δήλωση αλλά εκπρόθεσμα προβλέπεται ποινή τουλάχιστον 100 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Είμαι "μπλοκάκιας" με έναν εργοδότη (το Πανεπιστήμιο) και φορολογούμε σαν μισθωτός και έχω αφορολόγητο. Eνοείται πως δεν έχω POS.

Ξέρει κάποιος αν εμείς πρέπει να δηλώσουμε επαγγελματικό λογαριασμό;  Σε περίπτωση που δηλώσω τον επαγγελματικό λογαριασμό οι δαπάνες από τον λογαριασμό αυτό μετράνε για το χτίσιμο του αφορολόγητου; Όταν πάω στην εφαρμογή να δηλώσω IBAN μου βγάζει "Ομάδα δαπανών: Εκτός Αφορολόγητου"

 

Αν είσαι μηχανικός συμπλήρωσε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Αν όχι, ενημέρωσέ με για να μεταφέρω το μήνυμα στην ενότητα των ιδιωτών.

Pavlos33

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, dzeg said:

Καλησπέρα,

Είμαι "μπλοκάκιας" με έναν εργοδότη (το Πανεπιστήμιο) και φορολογούμε σαν μισθωτός[1] και έχω αφορολόγητο[2]. Eνοείται πως δεν έχω POS[3].

Ξέρει κάποιος αν εμείς πρέπει να δηλώσουμε επαγγελματικό λογαριασμό;[4]  Σε περίπτωση που δηλώσω τον επαγγελματικό λογαριασμό οι δαπάνες από τον λογαριασμό αυτό μετράνε για το χτίσιμο του αφορολόγητου;[5] Όταν πάω στην εφαρμογή να δηλώσω IBAN μου βγάζει "Ομάδα δαπανών: Εκτός Αφορολόγητου" [6]

 

Αν δεν είστε ιδιώτης όπως φαίνεται στο προφίλ σας, καν' τε έναν κόπο και ενημερώστε το.

[1] Σωστά, προβλέπεται από στην περ.στ' της παρ.2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013

[2] Σωστά, αφού η φορολογία σας γίνεται με τους κανόνες των μισθωτών (δεν είσθε μισθωτός απλά η φορολογία εμπίπτει σε αυτή των μισθωτών)

[3] Εφόσον υπάρχει ενεργή δραστηριότητα και υπάρχει δηλωμένος στην εφορία κύριος ΚΑΔ [το τετραβάθμιο μέρος του ΚΑΔ (είτε είναι κύριας δραστηριότητας είτε είναι δευτερεύουσας) που εμπίπτει στην υποχρέωση pos, σύμφωνα με την αρχική απόφαση 45231/2017 (ΦΕΚ Β'1445/2017) και με τις επόμενες που πρόσθεσαν νέους ΚΑΔ], η τελευταία - η υποχρέωση δηλαδή-- υφίσταται. Η υποχρέωση συνδέεται μονοσήμαντα (μόνο) με τον κύριο ΚΑΔ και με τίποτα άλλο (π.χ. μορφή εργασιακής σχέσης π.χ. φορολογικό μπλοκάκι, ασφαλιστικό μπλοκάκι).

[4] Η δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού είναι υποχρεωτική εφόσον υπάρχει ενεργή δραστηριότητα στην εφορία. (ΔΕΑΦ 1128500 ΕΞ 2018)

[5] Ναι, ότι συναλλαγές (έξοδα) γίνουν από εσάς και εμπίπτουν στις ομάδες του αφορολόγητου, μετρούν στο "χτίσιμο" του δικού σας αφορολόγητου 

[6] Σωστά το βγάζει. Υπάρχει σχετική αναφορά στις οδηγίες χρήσης για την δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.