Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαθέσιμη η εφαρμογή δήλωσης Επαγγελματικού Τραπεζικού Λογαριασμού


Engineer

Recommended Posts

15 ώρες πριν, maneni said:

έτσι όπως διαβάζω την εγκύκλιο και ειδικά τη παρ ιβ) καταλαβαίνω ότι η μόνη υποχρέωση που έχουμε είναι ότι, όσα  έσοδα έχουμε να κατατείθονται σε δηλωμένους λογαριασμούς. Κατα τα άλλα μπορούμε να δηλώσουμε όλους τους λογαριασμούς και ας είναι ασχετοι με την επιχειρηματική δραστηριότητα (αφού μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε συναλλαγή).

Απο που προκύπτει αυτό περί υποχρεωτικής κατάθεσης χρημάτων μέσω επαγγελματικών λογαριασμών (εκτός των περιπτώσεων των 500 Ε και άνω) ... γιατί ή κάτι δεν καταλαβαίνω ή κάτι μου έχει ξεφύγει !

Γιατί το υπογραμμισμένο της παργ. 5, γράφει ''... σε περίπτωση που οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής διενεργούνται σε πέραν του ενός επαγγελματικούς λογαριασμούς ... ''   δεν λέει κάτι τέτοιο !

Και το λέω 115929215_.jpg.1734ad1ed1bd39852e80791561998192.jpg

Δηλαδή για ένα ΠΕΑ αξίας 100 - 200 - 300 Ε πρέπει να κατατεθούν υποχρεωτικά μέσω επαγγελματικών λογαριασμών ? !!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 305
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ συνάδελφε για τν άμεση απάντηση !

Εγω αυτό που καταλαβαίνω (μπορεί και να κάνω λάθος και διορθώστε με) είναι οτι οι υποχρεωτικές συναλλαγές μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών γίνονται αν το ποσό είναι πάνω απο 500 Ε είτε είναι φυσικό πρόσωπο είτε επαγγελματιάς (με ΚΑΔ) !

Link to comment
Share on other sites

Όχι απαραιτήτως επαγγελματικών λογαριασμών αλλά, μέσω οποιασδήποτε τραπεζικής συναλλαγής, δηλαδή, μέσω και οποιουδήποτε άλλου τραπεζικού λογαριασμού κ.λπ.

Θα μειωθεί στα 250 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

 

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, dib said:

Απο που προκύπτει αυτό περί υποχρεωτικής κατάθεσης χρημάτων μέσω επαγγελματικών λογαριασμών (εκτός των περιπτώσεων των 500 Ε και άνω) ... γιατί ή κάτι δεν καταλαβαίνω ή κάτι μου έχει ξεφύγει !............

Δηλαδή για ένα ΠΕΑ αξίας 100 - 200 - 300 Ε πρέπει να κατατεθούν υποχρεωτικά μέσω επαγγελματικών λογαριασμών ? !!!

βασικά εννοούσα ότι όποιες τραπεζικές συναλλαγές γίνονται, αυτές πρέπει να καταλήγουν σε δηλωμένους λογαριασμούς. Προφανώς υποχρεωτικά αφορά για ποσά πάνω απο τα οριζόμενα όρια. Για μη υποχρεωτικές συναλλαγές θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι έγιναν με μετρητά και τελείωσε εκεί.

Ωστόσο για εξηγείστε μου τι σημαίνει η παρ δ)?

Link to comment
Share on other sites

Η παράγρ. δ', καταλαβαίνω ότι έχει να κάνει με την τροποποίηση της παραγράφου 3 του άρθρου 20 του ν.3842/2010 όπου μειώθηκε το όριο των συναλλαγών από 1.500 σε 500 ευρώ, πάνω από το οποίο θα πρέπει οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών-καταναλωτών και επιχειρήσεων (για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών) να γίνονται αποκλειστικά με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

εγώ σε απλά ελληνικά καταλαβαίνω ότι οι συναλλαγές που έχουν γίνει με μετρητά (εισπράξεις) κατατίθενται από τον ίδιο τον επαγγελματία (λήπτη της αμοιβής) στον τραπεζικό (του) δηλωμένο επαγγελματικό λογαριασμό.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή απαγορεύετε να με πληρώσει κάποιο με μετρητά (200€) και να πάω να πληρώσω το ενοίκιο? θα πρέπει να τα καταθέσω στον επαγγελματικό και μετά να τα κάνω ανάληψη για να πληρώσω τις τρέχουσες υποχρεώσεις μου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.