Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαθέσιμη η εφαρμογή δήλωσης Επαγγελματικού Τραπεζικού Λογαριασμού


Engineer

Recommended Posts

Όχι, δεν εννοώ κάτι τέτοιο. Ενδεχομένως να τα έχω δηλώσει και ανάποδα. 

Σχετικά με το ID κλπ που ανέφερα αρχικά, απλώς ακολούθησα τις οδηγίες της viva (αν πατήσει κανείς στο βελάκι που δείχνεις και στο επισυνημμένο screenshot σου, θα του υποδείξει αυτό που έγραψα και παραπάνω). Βεβαίως αφού είχες χρόνο να επικοινωνήσεις και τηλεφωνικά ή μέσω email, καλώς το έπραξες και σε ευχαριστούμε. 

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 305
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 25/10/2018 at 11:24 ΠΜ, georgegaleos said:

Πολύ πιθανό έως βέβαιο αν η εντύπωση που έχεις δεν είναι εντύπωση.

Με ένα τηλέφωνο στην τράπεζα "η πιθανότητα" και "η εντύπωση" θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευσθεί.

Δες και στο e-banking πως τον αναφέρει (λογικά αν δεν έχεις πειράξει την ονομασία του σε κάποια "φιλική ονομασία" θα ξεχωρίζει τι είναι. Το πιο σίγουρο είναι το τηλέφωνο.

Πήγα απο την τράπεζα αυτοπροσώπως. Δεν θεωρούνται λογαριασμοί επαγγελματικοί εφόσον δεν είναι όψεως!

 

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, laxanos said:

Πήγα απο την τράπεζα αυτοπροσώπως. Δεν θεωρούνται λογαριασμοί επαγγελματικοί εφόσον δεν είναι όψεως!

To ιδιο μου ειπαν κ εμενα σημερα στην αλβα, ο οψεως  θα ειναι ο επαγγελματικος λογαριασμος  

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Όλοι οι λογαριασμοί που έχουν ανοιχθεί σε ΑΦΜ επιχείρησης (είτε ατομική είναι αυτή είτε κάποια άλλη νομική μορφή είναι όψεως). Απλά τυχαίνει ο ΑΦΜ της ατομικής επιχείρησης-ελ. επαγγελματία (όπως είμαστε οι περισσότεροι) και του ιδιώτη να ταυτίζονται.

Αν δηλαδή πας ως ιδιώτης με το ΑΦΜ σου δεν μπορείς να ανοίξεις όψεως. Ανοίγεις ταμιευτηρίου.

 Αν πας ως ελ. επαγγελματίας με το ΑΦΜ σου ανοίγεις όψεως. Δεν μπορείς να ανοίξεις ταμιευτηρίου.

Είναι δύο βασικοί τύποι λογαριασμών όψεως και ταμιευτηρίου. Από 'κει και πέρα οι τράπεζες δίνουν διάφορες ονομασίες στους όψεως, και οι επιλογές που δίνουν έχουν να κάνουν κυρίως με με τα επιτόκια που δίνουν. Το ανάλογο και τους ταμιευτηρίου.

Στην τελική δεν έχεις παρά να τον δηλώσεις και αν δεν είναι αυτό που θεωρείς (επαγγελματικός..όψεως...πες τον όπως θες) απλά μετά από 2-3 εργάσιμες ημέρες θα στον απορρίψει. Συνέβει σε φίλο που τα στέλναμε μαζί προχθές και κατά λάθος πέρασε το ΙΒΑΝ του ταμιευτηρίου και χθες τον απόρριψε το σύστημα. Αλλά επειδή δεν το είχαμε καταλάβει μιλήσαμε (μετά την απόρριψη) με την τράπεζα και μας είπε τον λόγο και καταλάβαμε την "πατάτα" που κάναμε. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνουμε τόσο πολύ αναφορικά στο αν πρέπει ή όχι να δηλωθεί αν έχουμε αμφιβολία.

Και κάτι άλλο που θα βοηθήσει σε αυτό που συζητάγαμε περί προσωπικών συναλλαγών από τον όψεως.

Επιβεβαιωμένο από την π.χ. ΕΤΕ με επίσκεψη στην τράπεζα ότι ο λογαριασμός "ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ PLUS" που έχουμε, είναι και ΟΨΕΩΣ (το "και" θα το εξηγήσω παρακάτω) άσχετα αν δεν τον αναφέρει στους όψεως στην σελίδα της ΕΤΕ.

Παλιά, πριν πολλά χρόνια, ο λογαριασμός που ανοίγαμε στην ΕΤΕ ήταν καθαρά όψεως.

Εξηγώ το "και" που έγραψα παραπάνω: Απλά είναι μια "υβριδική-πολυμορφική" (κάτι σαν τα πολυμηχανήματα που δεν είναι μόνο εκτυπωτές!!!) κατάσταση λογαριασμού που έφτιαξε κάποια στιγμή η ΕΤΕ για τους ελεύθερους επαγγελματίες μόνο (όχι για τους εμπόρους) και λειτουργεί σαν όψεως για τις επαγγελματικές συναλλαγές (είτε έσοδα, είτε έξοδα) αλλά και ταυτόχρονα σαν ταμιευτηρίου για τις προσωπικές συναλλαγές (είτε έσοδα, είτε έξοδα).

Τα παραπάνω περί της υβριδικης-πολυμορφικής χρήσης πέραν που μου τα είπαν στην τράπεζα, αναφέρονται  και στην σελίδα της ΕΤΕ.

Αυτά ως ενημέρωση.

Edited by georgegaleos
  • Like 2
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τους κοινούς λογαριασμούς θεωρώ ότι ο ένας από τους δύο θα μπορέσει να τον δηλώσει ως επαγγελματικό, επομένως ο άλλος δεν θα μπορεί να εισπράττει μέσω αυτού.

Οι ερωτήσεις όμως παραμένουν: Θα μπορούν να γίνονται άλλου είδους καταθέσεις σε αυτόν; Για παράδειγμα, έχω τον κλασικό ΕΤΕ λογαριασμό όπου κάποια στιγμή έβαλα και την γυναίκα μου συνδικαιούχο. Θα μπορεί η ίδια να κάνει κατάθεση;;;; 

Όπως και να έχει όσοι δεν έχουν ακόμα δηλώσει λογαριασμό ας μην περιμένουν τελευταίες μέρες γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως και να ψάχνουν τελευταίες μέρες να ανοίξουν λογαριασμό.

Όσον αφορά στο αν θα μπορείς να ξοδεύεις κατά το δοκούν από τον επαγγελματικό λογαριασμό συμφωνώ με τον georgegaleos 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας, 
Μετά από την καταχώρηση του επαγγελματικού λογαριασμού και αφού επιβεβαιώθηκε από την τράπεζα, πατάω στα στοιχεία του και βλέπω να γράφει στο πεδίο «Ομάδα δαπανών: εκτός αφορολόγητου». Άρα οι δαπάνες που γίνονται με πλαστικό χρήμα συνδεδεμένο με αυτό τον λογαριασμό, δεν μετράνε για το αφορολόγητο; 

Το ίδιο συμπέρασμα είχα βγάλει και στη συμπλήρωση της περασμένης φορολογικής δήλωσης που, στο πεδίο με τις δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος που πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί ως ένα ποσοστό αγορές, στους πίνακες που είχαν στείλει οι τράπεζες δεν περιλαμβάνονταν καθόλου οι αγορές από την συγκεκριμένη πιστωτική.

Edited by gecko
Link to comment
Share on other sites

Λογικό είναι, αφού ο λογαριασμός αφορά επαγγελματικές δαπάνες του γραφείου. Εμάς το ελληνικό κράτος μας θεωρεί χρόνια τώρα εν δυνάμει κλέφτες και μας φορολογεί την αναπνοή μας και τα έξοδα διαβίωσης. Δεν είναι κάτι νέο αυτό.

Οπότε, ότι δαπάνες κάνεις που δεν αφορούν το γραφείο θα τις κάνεις με χρήματα από άλλο λογαριασμό που δεν θα έχει δηλωθεί επαγγελματικός. Θα πήξουμε λίγο στις μεταφορές ποσών από τον έναν στον άλλο λογαριασμό, αλλά με το e-banking είναι εύκολο και ανέξοδο, αν έχεις λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα.

Αφορολόγητο θα υπάρξει αν τυχόν φορολογηθείς με το καθεστώς "μπλοκάκια" (κλίμακα μισθωτών).

Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Οπότε, ότι δαπάνες κάνεις που δεν αφορούν το γραφείο θα τις κάνεις με χρήματα από άλλο λογαριασμό που δεν θα έχει δηλωθεί επαγγελματικός. Θα πήξουμε λίγο στις μεταφορές ποσών από τον έναν στον άλλο λογαριασμό, αλλά με το e-banking είναι εύκολο και ανέξοδο, αν έχεις λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα.

Ρε συνάδερφοι δεν είναι άκρως παράλογο αυτό? Δλδ πληρωνόμαστε για να καλύπτουμε έξοδα μόνο του γραφείου?

Οι ΔΥ πώς χρησιμοποιούν τους μισθωδοτικούς τους για αγορές κλπ κλπ.?

Δλδ πληρώνομαι παρασκευή μεσημέρι. Για το χ y λόγω δεν εχω e-banking.

Θα πρέπει να περιμένω τη Δευτέρα να πάω να μεταφέρω τα χρήματα για να πάρω να φάω?

Θεωρώ ότι ο περιορισμός αφορά το τι μπαίνει στο λογαριασμό αυτό.

 

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι το : «Ομάδα δαπανών: εκτός αφορολόγητου»  που αναφέρεται στο taxis αφορά στο ότι μας πληρώσουν οι πελάτες σε αυτό τον λογαριασμό δεν θα μετρήσουν αυτά τα χρήματα για το δικό τους το αφορολόγητο

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.