Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαθέσιμη η εφαρμογή δήλωσης Επαγγελματικού Τραπεζικού Λογαριασμού


Engineer

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά! Συνειδητοποίησα ότι εδώ και τρία χρόνια πληρώνομαι από εταιρεία μέσω λογαριασμού ταμιευτηρίου, που από ότι κατάλαβα δεν μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματικός. Είμαι  φάουλ εδώ και καιρό? Από Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρώνομαι υποχρεωτικά σε επαγγελματικό (όψεως)?

 

Υ.Γ. Φορολογούμαι ως μισθωτός με έναν μοναδικό εργοδότη.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 305
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ntanos, καλημέρα,

αν και έχω γράψει την γνώμη μου εδώ και λίγο παρακάτω στην παραπομπή, θα την ξαναγράψω. Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει κατάθεση αμοιβή-κατάθεση σε ταμιευτηρίου αλλά υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί θέμα σε τυχόν έλεγχο, π.χ. να μην αναγνωριστεί (έχει τύχει σε φίλο συνάδελφο σε έλεγχο) και να θεωρηθεί το τιμολόγιο εικονικό ή η αμοιβή. Επίσης, λέω εγώ τώρα, ότι π.χ. μπορεί να θεωρηθεί ότι σκόπιμα αποδέχεσαι τις αμοιβές σου σε αυτόν γιατί π.χ. μπορεί να χρωστάς και να θες να αποφύγεις θέματα δέσμευσης λογαριασμών, καθότι ο λογαριασμός ταμιευτηρίου μπορεί να δηλωθεί ως ακατάσχετος (έχει δηλαδή κάποιο όριο που δεν μπορεί να κατασχεθεί), σε αντίθεση με τον επαγγελματικό που δεν μπορεί να είναι ακατάσχετος ... ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Roy, καλημέρα,

η προθεσμία είναι μέχρι (ημερομηνία λήξης είναι, λήγει στις) 12/12/2018 [σχετ. ΔΕΑΦ 1128500ΕΞ2018 (ΦΕΚ Β'3965/12-9-2018 απόφαση (1)]

"[...]
Αρθρο 1
...
Οι μεταβολές που επέρχονται στους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς δηλώνονται εντός μηνός από την ημερομηνία κατά την οποία επήλθε η μεταβολή. Για την πρώτη εφαρμογή οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.
[...]"

Edited by georgegaleos
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

τις καλησπέρες μου George και thanks. Μια ακόμα ερώτηση, σε κάθε λογαριασμό που προσέθετα είχε σα default επιλογή στην ομάδα δαπανών το "Εκτός αφορολογήτου" το οποίο και το άφηνα έτσι (δεν μπορούσα να το αλλάξω κιόλας), σωστά?

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Σωστά. Προφανώς (υποθέτω, δεν γνωρίζω) δεν έχουν εντάξει όλες τις υποομάδες από τις ομάδες της ΕΛΣΤΑΤ ή κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων δεν υπολογίζονται-μετέχουν στις ομάδες ή/και υποομάδες (στις διάφορες υπηρεσίες) που χρησιμοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ στους στατιστικούς δείκτες και άρα ίσως δεν θα εμφανίζονται στο αφορολόγητο ως δαπάνες. Εξάλλου κάτι ανάλογο αναφέρεται και στις οδηγίες χρήσης.

"[...]
Προσθήκη Ε.Λ.
Ο Χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει έναν ή περισσότερους Ε.Λ.. Εφόσον έχει τουλάχιστον μία δραστηριότητα η οποία εμπίπτει στις Ομάδες Δαπανών που λαμβάνονται υπόψη για τη μείωση του φόρου εισοδήματος (άρθρο 16 ν. 4172/2013, όπως ισχύει), κατά την εισαγωγή του Ε.Λ. εμφανίζεται λίστα με την/τις Ομάδες Δαπανών για επιλογή. Εάν δεν υπάρχει δραστηριότητα η οποία να εμπίπτει σε κάποια από τις ανωτέρω Ομάδες , ο Ε.Λ. εισάγεται με Ομάδα Δαπανών «Εκτός Αφορολόγητου
[...]"

Edited by georgegaleos
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα...

Αν δεν με έστελνε μήνυμα η VIVA δεν θα έβλεπα πως άνοιξε αφού είχα πολύ καιρό να μπω εδώ μέσα.......

 

edit

Είδα και στο Ε3 τους λογαριασμούς που είχα δηλώσει εκεί και είδα πως ενώ οι ΙΒΑΝ δείχνουν σωστοί (από τα 4 τελευταία ψηφία) έχει λάθος τράπεζες..

Και δεν θυμάμαι αν την τράπεζα την δηλώναμε εμείς ή αυτόματα το σύστημα....

 

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Την τράπεζα την δηλώναμε εμείς. Ελεγχο έκανε σε επίπεδο ΙΒΑΝ (έλεγχε αν είναι σωστό το ΙΒΑΝ ή όχι) και όχι σε επίπεδο συνδυασμού ΙΒΑΝ & Τράπεζας (δεν έλεγχε αν δηλαδή το σωστό ΙΒΑΝ αντιστοιχεί στην τράπεζα που επιλέγαμε από πάνω). Τα παρακάτω είναι από screenshots που είχα κρατήσει, πριν την οριστική υποβολή. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή έκαναν και αυτόν τον έλεγχο διότι αρχικά γενικότερα είχε κάποια θεματάκια κατά την εισαγωγή ΙΒΑΝ π.χ. της viva και δεν δέχονταν μόνο επαγγελματικό λογαριασμό χωρίς να έχει πάνω του Pos. Το τελευταίο το έφτιαξαν αλλά την διασταύρωση ΙΒΑΝ-τράπεζας μέχρι την στιγμή τουλάχιστον που εγώ υπέβαλα δεν την έκανε.

Edit: Και να προλάβω ίσως ερώτημά σου περί τροποποιητικής, προσωπικά δεν θα έκανα σε καμία περίπτωση για αυτό το θέμα, διότι αν και έπρεπε να έχει προσυμπληρωμένα αυτούς τους κωδικούς δεν τους είχε, τα συγκεκριμένα πεδία είχαν κάποιο θέμα (όπως είπα παραπάνω) και θεωρώ ότι δεν θα ασχοληθεί κανείς τουλάχιστον στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του Ε3 με αυτά τα πεδία.
Εκτός βέβαια αν έχεις κάποιο θέμα στην δήλωση των επαγγελματικών λογαριασμών, δηλαδή βάζοντας το σωστό ΙΒΑΝ και ενώ η εφαρμογή εμφανίζει αυτόματα την τράπεζα (και μετά την εσωτερική διαδικασία αποστολής από την ΑΑΔΕ στην τράπεζα των στοιχείων της συγκεκριμένης εφαρμογής και επιστροφή από την τράπεζα των στοιχείων στην ΑΑΔΕ) η ΑΑΔΕ σου βγάζει ως απορριφθέντες τους λογαριασμούς. Τότε (αν δηλ. βγαίνει απόρριψη) αφού εξαντλούσα τις όποιες επαφές με τράπεζα και taxis και κατέληγα στο ότι σίγουρα φταίει η δήλωση του Ε3 (απίθανο κατ' εμέ) τότε και μόνο τότε θα έκανα τροποποιητική.  
 

 

1.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ φίλε, μάλλον εγώ έκανα το λάθος.. σιγά μην ασχοληθώ με τροποποιητικές....

Μέχρι στιγμής δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα

image.png.51f10bd962d014cb4ddc3638cdf05df2.png

 

Link to comment
Share on other sites

... και η VIVA που έχεις κάποια στιγμή θα επιβεβαιωθεί ... θέλει 2-3 ημέρες παραπάνω σε σχέση με των τραπεζών ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ερωτήματα:

-Ο λογαρισαμος "υπερταμιευτήριο μελών ΤΣΜΕΔΕ" της Αττικα, να υποθέσω ότι δεν ειναι επαγγελματικος?

-Τη VIVA την ειχα συνδέσει με τον λογαρισμος μηχανικου της ΕΤΕ. Πρέπει να δηλώσω κάτι στο taxis για τη viva?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.