Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαθέσιμη η εφαρμογή δήλωσης Επαγγελματικού Τραπεζικού Λογαριασμού


Engineer

Recommended Posts

terry καλημερα,

1) Ο λογαριασμός "υπερταμιευτήριο μελών ΤΣΜΕΔΕ", σωστά, δεν είναι επαγγελματικός. Το είχα επιβεβαιώσει και παλαιά όταν έκανα έρευνα για pos, όπου μου είχαν πει ότι δεν μπορεί να συνδεθεί σε αυτόν pos αλλά έπρεπε να ανοιχθεί νέος με την μορφή επαγγελματικού, και πριν 2 εβδομάδες όταν άνοιξε και για εμάς η εφαρμογή επικοινώνησα πάλι με την τράπεζα να το διασταυρώσω ότι όντως δεν είναι επαγγελματικός.

2) Η Viva είναι από μόνη της "Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος" με έδρα στην Ελλάδα, εποπτευόμενο από την τράπεζα της Ελλάδος. Θα δηλώσεις και τον επαγγελματικό λογαριασμό της viva (που μεταξύ άλλων σου εξασφαλίζει και την υποχρέωση για pos) --όχι τον ατομικό λογαριασμό της viva-- και τον λογαριασμό της ΕΤΕ που έχουμε ως μηχανικοί και όποιον άλλον λογαριασμό τραπέζης που έχεις και είναι χαρακτηρισμένος από την τράπεζα ως επαγγελματικός. Το ότι εσύ τους έχεις συνδέσει μεταξύ τους είναι αδιάφορο. Μπορούσες να δηλώσεις-συνδέσεις οποιονδήποτε λογαριασμό τραπέζης θέλεις προκειμένου να μπορέσεις να πάρεις τα χρήματα ως μετρητά. Να στο πω διαφορετικά: η διαδικασία αυτή που έκανες (να τους συνδέσεις) είναι η ίδια ακριβώς που υπάρχει στα e-banking των Τραπεζών όπου μπορείς μια διαδικασία π.χ. μεταφοράς από τον τραπεζικό σου λογαριασμό σε κάποιον άλλον να την σώσεις ως κάποιο πρότυπο-αγαπημένο-κλπ εντός της εφαρμογής της τράπεζας. 

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 305
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στον επαγγελματικό λογαριασμό της Viva και όχι στον ατομικό. Δες την δεύτερη παραπομπή παραπάνω που έγραψα.

Δηλαδή, πρακτικά: αφού μπεις με τους κωδικούς σου επιλέγεις το (1). Όταν το επιλέξεις θα σε πάει στην απ;o κάτω εικόνα όπου θα δεις το IBAN (αυτό δηλώνεις). Αν προχωρήσεις ακόμη επιλέγοντας το (3) θα σε πάει στην τρίτη εικόνα όπου θα δεις και το id του επαγγ. λογαριασμού σου αλλά (πάλι) και το IBAN. Οπότε είτε δηλώσεις το id με την διαδικασία που αναφέρει είτε το IBAN προχωράει κανονικά, δεν υπάρχει θέμα. Εγώ προσωπικά δήλωσα το ΙΒΑΝ και επιβεβαιώθηκε χωρίς πρόβλημα.

 

1.jpg

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στην ΕΤΕ εχουμε τον επαγγελματικο οψεως που ανοιξαμε σαν μηχανικοι. Κοίταξα στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΤΕ και φαίνεται ως  ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ PLUS. Αυτόν τον δηλωσα στους επαγγελματικους.

Περα από αυτόν, πηγα προσφατα στην ΕΤΕ για να βγάλω εγγυητική συμμετοχής και μου άνοιξαν λογαριασμό που στην σελίδα τους φαίνεται ως ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΨΕΩΣ ΙΔΙΩΤΩΝ-ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΛΟΓ

Μου είπαν ότι θεωρείται επαγγελματικός λογαριασμός για κάθε είδους επαγγελματική συναλλαγή. Αυτον θα τον δηλώσω? είναι όντως επαγγελματικός?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Και οι δύο επαγγελματικοί είναι και δηλώνονται (και οι δύο) στην εφαρμογή του taxis. Παναγιώτη υπάρχουν δύο τύποι ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΨΕΩΣ ΙΔΙΩΤΩΝ (ο ένας έχει και κόστος τήρησης ετήσιο ή μηνιαίο). Ίσως μόνο αν έχεις κάποιον από αυτούς να μπορείς να εκδόσεις εγγυητικές. Ας το επιβεβαιώσει ή διαψεύσει κάποιος που έχει βγάλει εγγυητικές με χρέωση του επαγγελματικού plus.
Πέραν αυτού έχουν και κάποιες άλλες διαφορές (θετικές ή αρνητικές ανάλογα το πως το βλέπει ο καθένας), που υπάρχουν στο site της τράπεζας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, laxanos said:

Συνάδερφοι μονο εμένα ο όψεως που εχουμε σαν μηχανικοί δεν ειναι αυτος ο plus αλλα ο εθνικος όψεως ιδιωτών?

@laxanos: εμένα  τον λογαριασμό της ΕΤΕ τον εμφανίζει ως: "ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΙ - ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ"

Link to comment
Share on other sites

@georgegaleos: Θα δοκιμάσω να τον δηλώσω από βδομάδα μαζί με εκείνον της Viva. Πιστεύεις ότι μπορεί να απορριφθεί; Αφού δεν είναι ταμιευτηρίου. Είναι τρεχούμενος, δηλ. αντίστοιχη κατηγορία με τον όψεως. Έχει ανοιχτεί από 11/12/2002 και θυμάμαι ότι τότε είχα ζητήσει να ανοίξω ένα λογαριασμό κατάθεσης αμοιβών μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.