Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικές προοπτικές απόφοιτων ΤΕΙ μηχανολογίας


Recommended Posts

TEI = B.eng ακριβώς...

Τι έχασα ? σου πε κανεις καθηγητής οτι πάς για τορναδόρος? Πες του να κοιτάξει την κυλινδρο(κεφαλή) του  καθώς πέρα απο τορνάρισμα θέλει και γρασάρισμα... :P

Edited by JimakosR
Link to comment
Share on other sites

Χριστινα,

 

 Δε χρειαζεται να γνωριζεις Γερμανικα μιας και οπως σου ειπα τα μαθηματα διαδασκονται στην Αγγλικη. Αν σε προβληματιζει η εκει ''τοπικη'' επικοινωνια υπαρχουν ελληνικα σχολεια για δωρεαν εκμαθηση γερμανικων οταν θα πας εκει αν και να ξερεις οτι οι περισσοτεροι μιλουν Αγγλικα οποτε δεν θα εχεις προβλημα. Σιγουρα ομως θα βοηθηθεις αρκετα αν ξεκινησεις ''αμεσα'' οπως λες καποια μαθηματα εδω στην Ελλαδα αλλα μην ξεχνας οτι η εκει καθημερινη διαβιωση σου ειναι αυτη που θα σε μαθει να μιλας τη γλωσσα.

 

Τα συνεργαζομενα πανεπιστημια/πολυτεχνεια θα τα βρεις στο Γραφειο Διεθνων Σχεσεων του Ιδρυματος σου καθως επισης και οποιαδηποτε αλλη πληροφορια χρειαστεις. Εδω τα οσα ισχυουν για το ΤΕΙ-ΑΘ και εδω μπορεις να γινεις μελος και να θεσεις τις οποιες αποριες σου απο παιδια που ηδη ζουνε/σπουδαζουν/εργαζονται στη Γερμανια.

 

Σου επισυναπτω επισης χρηματοδοτηση ανα χωρα καθως και συνεργαζομενα ιδρυματα του εξωτερικου που ομως ισχυουν για το ΤΕΙ-ΑΘ.(εσυ βρες τα αντιστοιχα για το δικο σου ιδρυμα)

 

Το ''αποκλειεται'' το ακουω λιγο ανωριμο να το λες σε μεγαλυτερο συναδελφο σου. Εδω ολες οι πληροφοριες για το τι ισχυει στην Αγγλια για το πτυχιο σου παρομοια σχεδον ειναι και για τη Γερμανια.

 

Στο post #4 που εκανες εννοειται θα ρωτησεις το καθηγητη σου που σου ειπε οτι μπορεις να δουλεψεις στη Ferrari για το πως και το ποτε μπορει να γινει αυτο. Δυο φιλοι μου μηχανολογοι ΑΣΠΑΙΤΕ εργαζονται αυτη τη στιγμη  σε project της Porsche στη Φρανκφουρτη. Το δευτερο καθηγητη μπορεις να του κανεις αναφορα(αν εισαι σιγουρη οτι σας μιλα υποτιμητικα/ειρωνικα) στον Συνηγηρο του Φοιτητη που εχει διοριστει στη σχολη σου. 

 

Εδω ειμαστε να τα λεμε. Καλες αποφασεις!

posa_epixorigisis_2015_2016.doc

agreem_2017_country.doc

Edited by pallaks
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες. Πραγματικα πολυ χρησιμες, λυθηκαν ολες οι αποριες και οι αμφιβολιες που ειχα (κυριως για τις επαγγελματικες προοπτικες των αποφοιτων ΤΕΙ). Θα μου επιτρεψετε να ρωτησω κατι ακομα.

 

- Οσον αφορα το ερωτημα που εθεσα πριν, υπαρχει καποια αποψη/γνωμη? Δηλαδη, Γαλλια ή Γερμανια? Εχω ακουσει οτι πολλες ευκαιριες υπαρχουν και στην Ολλανδια, αλλα και στις Σκανδιναβικες χωρες.

 

Υ/Γ: Ειδα τη λιστα με τα συνεργαζομενα πανεπιστημια. Υπαρχει τουλαχιστον ενα σε καθε μεγαλη χωρα της ΕΕ. Πιστευω οτι το μονο που μενει να αποφασισω πλεον ειναι ο προορισμος (εαν και εφοσον εγκριθει το αιτημα μου προφανως, αλλα και να μην εγκριθει, θα χρειαστει να ψαξω για ενα μεταπτυχιακο, οποτε ετσι και αλλιως πρεπει να αποφασισω :) )

Link to comment
Share on other sites

Pallaks πολλα που γράφεις είναι τελείως ανακριβή και δεν έχουν καμία σχεση με τη πραγματικότητα

 

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 

 

Εδω ολες οι πληροφοριες για το τι ισχυει στην Αγγλια για το πτυχιο σου παρομοια σχεδον ειναι και για τη Γερμανια.

 

 

 

Έχει πάρα πολές ανακρίβειες το PDF της ΑΣΠΑΙΤΕ. 

Ο τίτλος Engineer δεν είναι προστατευμένος στη Μεγάλη Βρετανία. Θα δεις πολούς να λέγονται photocopy engineers, gas engineers, catering engineers κλπ. Άρα δεν βγάζεις άδεια σκήσεως επαγγέλματος από κανέναν. Μπορείς να δουλέψεις με το πτυχίο σου σαν μηχανικός και να μην γραφτείς ΠΟΤΕ σε κανέναν σύλλογο (αν και αξίζει να το κάνεις). Αυτό που είναι προστατευμένο είναι οι τίτλοι Chartered Engineer (C.Eng), Incorporated Engineer (I.Eng) και Engineering Technician (Eng.Tech) οι οποίοι μπαίνουν μετά το όνομα σου. Π.Χ. Babis Sougias C.Eng MIMechE.

Υπάρχει αντίστοιχος φορέας του ΤΕΕ και λέγεται UK Engineering Council. Για να γραφτείς μέλος του UK Engineering Council (είτε ως C.Eng, I.Eng ή EngTech) πρέπει να γίνεις μέλος ενός συλλόγου μηχανικών, είτε του ΙΕΤ, είτε του CIBSE είτε του ICE είτε του IStructE είτε του IMechE, ανάλογα το τι πτυχίο έχεις. Αυτοί οι σύλλογοι έχουν το δικαίωμα να εγγράφουν νέα μέλη στο Engineering Council.

 

http://www.engc.org.uk/professional-registration/

 

Το CIBSE, μιας και το πιάσαμε, δεν έχει να κάνει σχεδόν τίποτα με πολιτικούς δομικών έργων και έργων υποδομής. Λέγεται Chartered Institution of Building Services Engineers, άρα έχει να κάνει με μηχανικούς που εκπονούν μελέτες θέρμανσης, ψύξης, εξαερισμού, ηλεκτρολογικά, φωτισμούς κλπ, δηλαδή ΚΥΡΙΩΣ Μηχανολόγους και Ηλεκτρολόγους μηχανικούς.

 

To IET είναι κυρίως για Ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικους και μηχανικούς υπολογιστών, και όχι το ΙΕΕΕ. Δεν θα γίνεις C.Eng/I.Eng ποτέ σαν μέλος του ΙΕΕΕ.

Βέβαια, αρκετοί μηχανολόγοι μηχανικοί γίνονται μέλη του ΙΕΤ μιας και 1) μπορείς να είσαι μέλος σε παραπάνω από έναν συλλόγους, 2) η καθημερινή δουλειά σου σαν Μηχ,Μηχ να έχει να κάνει με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσης/εξαρτήματα. 

 

Τέλος δεν χρειάζεται να απικτήσεις αριθμό εφορίας γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει. Το National Insurance Number (NINo) είναι το μόνοι που χρειάζεσαι.

 

 

Μηχανολογοι ασπαιτε?? Τι ειν παλι τουτο?

Η παλιά ΣΕΛΕΤΕ.  Είναι αντίστοιχη των ΤΕΙ http://www.aspete.gr/index.php/el/

Link to comment
Share on other sites

Κατι πανω σε αυτο που ρωτησα κανεις?

 

Απο τη στιγμη που ειναι ΒΕng τοτε δεν υπαρχει (φανταζομαι) θεμα στο αν ειμαι Μηχανολογος ή οχι (στην ΕΕ τουλαχιστον που με ενδιαφερει κιολας)...

Link to comment
Share on other sites

Μηχανολογοι ασπαιτε?? Τι ειν παλι τουτο?

Δεν ξέρεις την Ασπαιτε?  Εκπαιδευτικός Μηχανολογίας και Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε ,  Ο τίτλος

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αποκλειεται να ειναι ΒΕ.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Bachelor_of_Technology

 

Δε χρησιμοποιείται αυτός ο όρος στην Ελλάδα!

 

Και όμως είναι B.Eng.

 

Πάντως στο diploma supplement που έχω γράφει απλώς "Bachelor"...ο καθένας λέει τα δικά του (συνάδελφοι, υπουργείο, Τ.Ε.Ι. κ.α.) άλλοι λένε "B.Eng." και άλλοι "B.Sc."...

Υπάρχουν πουθενά δηλωμένα (π.χ. στην UNESCO) το B.Eng. και το M.Eng. ή απλώς βγαίνοντας έξω "ότι δηλώσεις είσαι"; :roll:

Edited by Emporas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.