Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

εχει βαλει δικηγορο , εχει παει και υποθηκοφυλακειο αλλα τιποτα απλα δεν νομιζω οτι ηταν δικο του ποτε , απλα ο παλιος συναδερφος για να βγαλει την αδεια 

εμφανισε 4 στρεμματα απο το πουθενα . Το αλλο ερωτημα ειναι εφοσον το βαλω ολο αυθαιρετο  για μελετη στατικης επαρκειας τι κανω?  χρησιμοποιω τα στατικα της αποθηκης οπως ειναι  αφου σε διαστασεις και υψη ειναι συμφωνα με την αδεια  και κανω μελετη μονο για την επεκταση αφου ειναι στατικα ανεξαρτητη?

Link to comment
Share on other sites

Ο τίτλος του ακινήτου ταυτίζεται κατά προσέγγιση με την υφιστάμενη κατάσταση. Το γήπεδο υφίσταται προ του έτους 1977 ως έχει σήμερα;

Για την ΜΣΕ θέσε το ερώτημα στο αντίστοιχο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το αρθρο 89/ιγ του 4495, παραπεμπει και στον ν 3937/11 και στον ν.1650/86 οπως τροποποιηθηκε με τον ν 3937

Κατα τα λοιπα ερευνάς εδω

http://biodiversity-info.gr/index.php/el/greek-nature-and-biodiversity/protected-areas/designated-areas

ή που αλλού

 

Link to comment
Share on other sites

dimitris GM θυμάσαι που το είχα ψάξει το θέμα....και που κατέληξα? Σε ότι έχει ΠΔ που καθορίζει την περιοχή ως προστατευόμενη...

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=433&language=el-GR

 

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

σε οικόπεδο υπάρχει αποθήκη χωρίς οικοδομική άδεια. Στην πραγματικότητα αυτή η αποθήκη εξυπηρετεί την κατοικία που βρίσκεται σε όμορο οικόπεδο του ίδιου ιδιοκτήτη. Στην περιοχή η χρήση είναι αμιγής κατοικία. Με ποια χρήση θα δηλώσω την αποθήκη (άλλη κατοικία ή υπηρεσίες)?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις μοναδικό κτίσμα στο οικόπεδο ως υπηρεσίες. Αν δείξεις τα δυο οικόπεδα συνενωμένα τοις πράγμασι τότε μπορείς να θεωρήσεις ότι η αποθήκη εξυπηρετεί την κατοικία στο ίδιο ακίνητο και να βάλεις άλλη κατοικία. Για τη δεύτερη λύση δες τι θα γίνει με τα ΚΑΕΚ και φυσικά το πολεοδομικό καθεστώς των οικοπέδων.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας,

Σε οικόπεδο εντός σχεδίου εκδόθηκε άδεια για διώροφο κτίσμα (κάτω αποθήκη και πάνω 2 κατοικίες) το 1979. Το 2010 στο ίδιο ακίνητο εκδόθηκε άδεια για προσθήκη κατ' επέκταση και καθ' ύψος, για αλλαγή χρήσης του ισογείου, καθώς και κατασκευή μιας ανεξάρτητης αποθήκης στον ακάλυπτο χώρο. Από τις αεροφωτογραφίες του Κτηματολογίου και του Google Earth προκύπτει ότι το 2009 όλα αυτά ήταν ήδη κατασκευασμένα. Πως χειριζόμαστε αυτήν την περίπτωση; Η Ο.Α. του 2010 πάει υπέρ πίστεως; Στο συντελεστή τετραγωνιδίου για την Ο.Α. επιλέγω "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ";

Ευχαριστώ.

Edited by CHRIS.EFRO
Link to comment
Share on other sites

Η άδεια αφού δεν έχει ανακληθεί είναι ισχυρή. Το αν έκανε απατεωνιά ο τότε μηχανικός δεν είσαι υποχρεωμένος να το ξέρεις και να το ψάξεις, εκτός και αν έχεις κάποια από τις περιπτώσεις του παραρτήματος Α. Έχεις μια νόμιμη-μη ανακληθείσα άδεια και κτίρια που φαίνονται στην Ο.Α και στην μεταγενέστερη άδεια. Επιλέγεις "ΝΑΙ" στην ύπαρξη Ο.Α στο ακίνητο.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Παύλο. Έστω όμως ότι θέλω να ανεβάσω αποδεικτικό χρόνου κατασκευής. Στο Ε9 δεν φαίνεται το έτος 2010. Αν ανεβάσω την αεροφωτογραφία από το Κτηματολόγιο, θα φανεί ότι την περίοδο 2007-2009 αυτά ήταν ήδη αποπερατωμένα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.