Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

On 13/12/2019 at 6:32 ΜΜ, anavatis said:

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα. έχω την περίπτωση:

Σε οικόπεδο εντός οικισμού 450τ.μ. εκδόθηκε οικοδομική άδεια του 1992. Μέγιστη δόμηση 400τ.μ. , κατοικία. 

Κατόπιν μετά από 5 περίπου χρόνια έγινε κατάτμηση σε δύο οικόπεδα 225τ.μ. το καθένα (βάσει τίτλου)

Κάθε οικόπεδο ανήκει σε διαφορετικό ιδιοκτήτη. 

Σήμερα ο ένας ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει αυθαίρετα. Τί γίνεται στην περίπτωση που:

α) το οικόπεδο που προκύπτει από την κατάτμηση είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες σήμερα πολεοδομικές διατάξεις? δηλώνω ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και όλη την οικοδομή ως αυθαίρετη?

β) το οικόπεδο που προκύπτει από την κατάτμηση είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με τις ισχύουσες σήμερα πολεοδομικές διατάξεις? τότε πάω με το συντελεστή ότι υπάρχει οικοδομική άδεια και δηλώνω μόνο τις υπερβάσεις?

επειδή είναι λίγο δύσκολο να αποφανθεί κανείς για την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα σε αυτές τις περιπτώσεις σκέφτομαι να πάρω όρους δόμησης από πολεοδομία. 

βασικά η απορία μου είναι και εάν στο παράρτημα που λέει ότι λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση ασχέτως αν το νέο οικόπεδο είναι ή δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο? 

(Υ.Γ. η άδεια αφορά διώροφη οικοδομή κατοικιών. η κατάτμηση έγινε νόμιμα με την διαδικασία της χρησικτησίας. /έχω ζητήσει και έχω όλα τα συμβόλαια ένδικη αγωγή από ειρηνοδικείο και την απόφαση της αγωγής ότι  το Ειρηνοδικείο Δέχεται την αγωγή και αναγνωρίζεται  ο νόμιμος χρόνος κτητικής παραγραφής επί του 1/2 εξ αδιαιρέτου του ακινήτου. /η αγωγή δεν περιγράφει την οικοδομή που υπήρχε στο οικόπεδο κατά την ημερομηνία που γίνεται η αγωγή αλλά μόνο το οικόπεδο./το ισόγειο χτίστηκε περί το 1989 και μετά προστέθηκε ο όροφος του '92. /η αίτηση για την αγωγή γίνεται το 91 και το 95 ολοκληρώνεται η χρησικτησία). 

Καλησπέρα. Με αφορμή την παραπάνω ερώτησή μου σε προηγούμενο psot υπάρχει καμμιά απάντηση υπάρχει στο βασικό ερώτημα μου που είναι:

" άν στο παράρτημα που λέει ότι λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης δηλώνουμε ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση ασχέτως αν το νέο οικόπεδο είναι ή δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?  Και αν στην περίπτωση που είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο το τμήμα μετά την κατάτμηση, δηλώνεται όλη η οικοδομή ως αυθαίρετη?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 17/6/2019 at 2:31 ΜΜ, sirkos81 said:

Καλησπερα συναδερφοι 

εχω μια υποθεση αυθαιρετου  στην οποια θα ηθελα την γνωμη σας ,  προκειται για μια αποθηκη 240 τμ  σε ενα γηπεδο εκτος οριων οικισμου εντος ζωνης αλλα συνορευει με αγροτικο δρομο,  η οποια κτιστηκε το 88-89  υστερα απο εκδοση αδειας 

στην υδομ της περιοχης. Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι το τοπογραφικο δειχνει το οικοπεδο 4+ στρεμματα ενω στην πραγματηκοτητα ειναι 2,650  και επιπλεον κομματι που φαινοτανε στην ιδιοκτησια του πελατη μου συμφωνα με το τοπο της αδειας ,   συμφωνα με το κτηματολογιο ανηκει σε αλλον και εχει ξεχωριστο ΚΑΕΚ . Πηγα στην υδομ να βρω το συμβολαιο να δω πως στο καλο την βγαλανε την αδεια αλλα τζιφος , δεν υπηρχε συμβολαιο .  Το δευτερο προβλημα ειναι οτι το κτηριο εχει αλλαξει θεση και εχει και μια στροφη 90 μοιρων περιπου και πλεον οι αποστασεις ειναι μικροτερες απο τα 15μετρα  και το τριτο προβλημα ειναι οτι στην κυριως αποθηκη 240 τμ  εχει κτιστει και μια προεκταση περιπου 100 τμ 

Στο μυαλο μου εχω δυο τροπους αντιμετωπισης 

ο πρωτος και ο πιο ευκολος ειναι να δηλωσω οτι δεν εχει καθολου αδεια  και να δηλωσω ολα τα τετραγωνικα σαν αυθαιρετα  και εφοσον  ουσιαστικα εχω ενα εννιαιο κτηριο δεν μπορει να παρει και το μειωτικο συντελεστη της αποθηκης οποτε ολα τα τετραγωνικα θα πανε σαν κυριοι χωροι  οποτε το προστιμο βγαινει ενα 24-25Κ  με 650 ευρω τιμη ζωνης 

ο δευτερος  απο την στιγμη που δεν εχει γινει ανακληση της αδειας και ειναι ακομα σε ισχυ ειναι  να τακτοποιησω σαν αυθαιρετα οσα τετραγωνικα της αποθηκης που  ειναι εκτος του οριου των 15 μετρων   . Το προβλημα ειναι πως θα δηλωσω την αλλαγη θεσης οταν θα πρεπει να επιλεξω οτι δεν υπαρχει αδεια .

 

αν και συγκλινω προς τον πρωτο που ειναι ο ασφαλεστερος  , οποια γνωμη/ιδεα εχετε ειναι ευπροσδεκτη  

ευχαριστω 

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε επεξεργασία και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

KALO.pdf

Καλησπέρα

Επανέρχομαι στο συγκεκριμένο θέμα γιατί το ξαναθυμήθηκε από τότε ο ιδιοκτήτης και επανήλθε δριμύτερος  .

Ακόμα δεν έχω τον τίτλο στα χεριά μου για να δω ότι όντως είναι προ του 77  , αν όντως είναι προ του 77 και το αγροτεμάχιο είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο  τότε μπορώ να βάλω ότι έχει άδεια και να υπολογίσω κανονικά τα επιπλέον τετραγωνικά ;

 

Αν δεν υπάρχει ο τίτλος που να αποδεικνύει την παλαιότητα  προ 77  και δηλώσω ότι δεν υπάρχει άδεια  έχοντας υπόψιν την διευκρίνηση του 4495 ότι ‘’ θεωρείται ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αποκλειστικά για τις αυθαίρετες κατασκευές που εκτελέστηκαν καθ’ υπέρβαση της δόμησης  ,κάλυψης, του ύψους και της θέσης των προβλεπόμενων να κατασκευαστούν στην οικοδομική άδεια’’  τι σημαίνει ακριβώς ;

Μπορώ να δηλώσω σαν αυθαίρετο μόνο την επέκταση των 100 τ.μ και όποιο κομμάτι των 240 τ.μ της  προβλεπόμενης αποθήκης είναι εντός της απόστασης 15 μέτρων από τα όρια του αγρ/χιου και να δηλώσω ένα παράβολο για υπόλοιπα τετραγωνικά  ότι απλά άλλαξε θέση το κτιριο ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν γινεται να ερχεται ο πελατης και να ισχυριζεται ετος δημιουργιας  ..."προ 77"

και να μην σου φερνει το συμβολαιό του...

και να τρεχεις εσυ στην ΥΔΟΜ να βρεις τον τιτλο του

και μετα απο 6 μήνες να ξαναερχεται...και να  αρχίσεις να ξανατρέχεις....πού???

Για να μην απανταμε με "υποθεσεις"...

Να σου φερει τον τιτλο του.

Μετα ολα συζητουνται.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικά ήρθε ο τίτλος στα χέρια μου , ο οποίος είναι λίγο επιμελημένα ‘’ατελής’’ . Η άδεια δόμησης στο ακίνητο είχε βγει στο όνομα του πελάτη μου όταν ήταν ανήλικος από τον πάτερα του  το 88,  το θέμα είναι ότι ο τίτλος που μου έδωσε είναι του 2000 και είναι συμβόλαιο πώλησης από έναν άγνωστο στον πελάτη μου και στην περιγραφή του ακινήτου δεν αναφέρεται ότι υπάρχει κανενός είδους κτίσμα  πάρα μόνο τάδε αγροτεμάχιο εμβαδού τάδε . Στον τίτλο κτίσης του πωλητή  αναφέρεται ότι είναι από χρησικτησία από το 1975 όπως είναι και το 80% και πλέον των περιπτώσεων στην περιοχή. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι ότι έγινε έτσι για να μην πληρώσει πολλά σε φόρους αφού το ήταν δικό του ήδη απλά δεν είχε τίτλους και βρήκε αυτή την εικονική μεταβίβαση για να αποκτήσει τίτλο. Όλα αυτά με έβαλαν σε σκέψεις και πήγα στο κτηματολόγιο και έλεγξα το ΚΑΕΚ με τι τίτλο είναι συνδεδεμένο και όντως ήταν αυτό το συμβόλαιο .

Το θέμα είναι αν όντως μπορώ να βασιστώ σε ένα τέτοιο τίτλο για να πω ότι είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο το αγροτεμάχιο  εφόσον είναι 2000+τ.μ.  και εντός ζώνης 500 μέτρων από οικισμό που προϋφίσταται του 23 για δω αν μπορώ να πω ότι έχει άδεια  η όχι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η μεταποίηση πρωτογενούς τομέα αφορά πολύ συγκεκριμένες χρήσεις. Για οποιαδήποτε χρήση δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες επιλέγεις "υπηρεσίες" σύμφωνα και με το παράρτημα του 4495.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε διώροφη οικοδομή έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για ισόγειο κατάστημα,ισόγειο διαμέρισμα και διαμέρισμα στον πρώτο όροφο και έχει γίνει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Σήμερα καλούμε να ρυθμίσω καθολικά τις αυθαιρεσίες της οικοδομής με μία δήλωση (όλες οι ιδιοκτησίες ανήκουν σε έναν ιδιοκτήτη) οι οποίες συνοπτικά είναι κλείσιμο η.χ. και επέκταση του ισόγειου καταστήματος και μικρές παραβάσεις στο υπόλοιπο κτίριο. Το ερώτημα μου είναι εάν θα υπολογίσω τις αυθαιρεσίες του καταστήματος ως χρήση ¨άλλη κατοικία¨ καθότι είναι η επικρατέστερη στην οικοδομή συνολικά ή σαν ¨υπηρεσίες¨ σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής.

Link to comment
Share on other sites

Στην κεντρική σελίδα θα επιλέξεις "άλλη κατοικία" που είναι η επικρατούσα χρήση. Μετά στα επιμέρους φύλλα καταγραφής θα επιλέξεις "άλλη κατοικία" για τα τετραγωνικά που αφορούν στην κατοικία και "υπηρεσίες" για τα τετραγωνικά που αφορούν στο κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.