Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Σήμερα το οικόπεδο επι του οποίου έχει κυριότητα ο ιδιοκτήτης είναι αυτό που προκύπτει από την κυρωμένη και μεταγεγραμμένη πράξη εφαρμογής. Η άδεια φυσικά και είναι νόμιμη και ισχυρή καθώς κατά την ημερομηνία έκδοσής της ίσχυε διαφορετικό πολεοδομικό καθεστώς στην περιοχή, το οποίο άλλαξε με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης και εν συνεχεία με την ανάρτηση και τελική κύρωση της Π.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Σ'αυτή την περίπτωση  με τι θα γίνει η σύγκριση με το καθεστώς που ίσχυε τότε ή το σημερινό μετά την πραξη εφαρμογης;Εγώ πιστεύω με το τότε καθεστώς, γνωμες;

Link to comment
Share on other sites

Εμείς τα έχουμε πει αναλυτικά αυτά αλλού πρόσφατα, δεν έχω να προσθέσω κάτι, με ισχύοντες λέει ο νόμος για τους συντελεστές, με πραγματοποιημένα μεγέθη άδειας η εγκύκλιος, ο kan μας εξήγησε γιατί είναι λάθος κ αυτό (δεν αντιστοιχεί στο τι γίνεται στην άδεια νομιμοποίησης).
Σημειώνω ακόμα ότι ο 4178 έλεγε ξεκάθαρα με ισχύοντες και στο νόμο και στην εγκύκλιο.
Για την κατηγορία μπορείς να επιλέξεις.

Πέρα από αυτά, στο συγκεκριμένο ενδεχομένα οι όροι εντός σχεδίου να είναι πιο ευνοϊκοί.

εδώ η προηγούμενη συζήτηση με τη @janna

https://www.michanikos.gr/forums/topic/50356-αρθρο-100-ν-449517-διατάξεις-υπολογισμού-ενιαίου-ειδικού-προστίμου/?do=findComment&comment=1087805

 

Edited by zazeng
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι συμφωνώ ότι πάει με τα σημερινά αλλά όταν σήμερα δεν επιτρέπεται η δόμηση στη περιοχή και όταν εκδόθηκε η άδεια επιτρεπόταν τι ποσοστό ΥΔ και ΥΚ θα μπουν;

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, janna said:

όταν σήμερα δεν επιτρέπεται η δόμηση

'Σε περίπτωση που υπάρχει οικοδομική άδεια είναι δυνατή η σύγκριση με τα μεγέθη της άδειας' λέει η γ@*! εγκύκλιος, τώρα μπορεί κ να εννοεί επιτρεπόμενα, άβυσσος η ψυχή της συγγραφέως.

Σε περίπτωση εξάντλησης δόμησης δεν το ρισκάρω κ πάω με τα πραγματοποιημένα, απλά κ μόνο για να έχω καπου πάτημα κ να μη χρειάζεται να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Παραπέρα δεν ξέρω πόσο ρίσκο είναι 😕

@janna στο δικό σου θέμα επέλεξες με άδεια ή χωρίς;;;

 

Edited by zazeng
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

καλησπέρα. σε οικόπεδο εντός οικισμού 500τ.μ. που υπήxραν δύο οικοδομές κτισμένες περί το 1990 έχει γίνει κατάτμηση (περί το 1995) και χωρίστηκε σε δύο οικόπεδα. από αυτά το ένα είναι σίγουρα άρτιο και οικοδομήσιμο διότι έχει πρόσοψη σε δρόμο και εμβαδόν, αλλά το άλλο μπορεί να μην είναι γιατί δεν έχει πρόσοψη αλλά μόνο εμβαδόν.  η κατάτμηση έγινε ώστε κάθε οικοδομή να βρίσκεται εντός του δικού της τμήματος (250τ.μ. οικόπεδο η μία και 250τ.μ. οικόπεδο η άλλη).. Καλούμε να τακτοποιήσω αυθαίρετα στο τμήμα που πιθανότητα δεν είναι οικοδομήσιμο. Στην περίπτωση που το οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο και η οικοδομική άδεια δεν έχει ανακληθεί, μπορώ να προχωρήσω την τακτοποίηση για τις υπερβάσεις της οικοδομής στο τμήμα? (υπέρβαση δόμησης και παραβιάσεις πλαγίων αποστάσεων καθότι από την κατάτμηση δεν τηρούνται οι ελάχιστες αποστάσεις?)

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε περίπτωση, επειδή δημιουργήθηκε μεταγενέστερη κατάτμηση με αποτέλεσμα οικόπεδο μικρότερο από αυτό της οικοδομικής άδειας,σύμφωνα με το Παράρτημα Α θα πρέπει να δηλώσεις "Όχι " στο πεδίο της άδειας.Έτσι κατατάσσεται στην κατ.5 και κατά συνέπεια η δήλωση αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει τώρα-αναμένεις εξελίξεις για την κατηγορία 5...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οκ. ευχαριστώ. συμπληρωματικά θα ήθελα να ρωτήσω έχω μια άλλη δήλωση η οποία από Μάιο 2019 η οποία δεν προχώρησε και έμεινε σε αρχική υποβολή, πληρώθηκε δηλαδή παράβολο 250€ και ανταποδοτικό τεε, για να εξασφαλιστεί έκπτωση 10% αλλά δεν προχώρησε από τον ιδιοκτήτη. είναι στην κατηγορία 5. αυτή πιθανότατα θα μπορεί να προχωρήσει με τις νέες διατάξεις? το παράβολο που πληρώθηκε θα χαθεί?

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη να συμπληρώσω κάτι σημαντικό σχετικά με την αρχική περιγραφή.Να ελέγξεις τον τίτλο της κατάτμησης και οπωσδήποτε το Τ.Δ. της κατάτμησης και την δήλωση 651 του μηχ/κού ως προς αρτιότητα και οικοδομησιμότητα.

Μάλλον γράφαμε ταυτόχρονα-για το 2ο ερώτημα δεν γνωρίζω την απάντηση.

Edited by ChristinaK
edit
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.