Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Τα λες μπερδεμένα. Εκδόθηκε άδεια εντός ζώνης 800 μ από το κέντρο στάσιμου οικισμού βάσει του ΦΕΚ 588/Δ/82;

Η τροποποίηση ορίων που αναφέρεις αφορά σε απόφαση Νομάρχη για να οριοθετηθεί ο οικισμός βάσει του ΦΕΚ 181/Δ/85; (οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων);

Είσαι απολύτως σίγουρος ότι δεν έλαβε ποτέ ΦΕΚ η εν λόγω απόφαση;

Τι ακριβώς σε κάνει να αμφιβάλεις ότι δεν θα πρέπει να λάβεις υπ όψιν την Ο.Α στον υπολογισμό προστίμου;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

pitsirik0s:

To εντος ζωνης 800μ  με το διαταγμα   ΦΕΚ588Δ/82 οι οροι δομησης  δεν ειναι ιδιοι με τους εκτος σχεδιου μηπως αυτο σε μπερδευει?Παντως αφου εχει εκδοθει αδεια και δεν εχει ανακληθει  ως εντος ζωνης 800μ πρεπει να την λαβεις υποψιν ,ασχετα αν εχει παρει φεκ  η αποφαση νομαρχη.Υπαρχουν καποια καινα που πρεπει να δεις οπως αναφερει και ο Pavlos

 

Βάλε τόνους στο κείμενό σου.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33

Ο οικισμός ειχε "πολυγωνικά" ορια με ΦΕΚ στην συνέχεια υπήρξε μια απόφαση νομάρχη σύμφωνα με το ΠΔ του 1985 ΦΕΚ 181Δ/1985 που τροποποιούσε τα όρια σε ακτίνα 800μ απο το κέντρο, η οποία δεν έλαβε πότε ΦΕΚ (ναι είμαι σίγουρος) Στην πολεοδομία μέχρι περίπου το 2002 δέχονταν αυτήν την απόφαση και εξέδιδαν Ο.Α. εντός των 800 μ. από το κέντρο του οικισμού ώσπου  ανακάλυψαν οτι δεν εν έλαβε ποτέ ΦΕΚ και σταμάτησαν να δέχονται την εν λόγω απόφαση.

Το μη άρτιο γεωτεμάχιο λοιπόν επιφανειας1500μ2  είναι εκτός οικισμού  αλλά οικοδομήθηκε ως εντός  άρα σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΔΙΩΝ  1 "όταν υπάρχει οικοδομική άδεια... άλλα προκύπτει οτι δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο παρά τα αντιθέτως αναφερόμενα στην ΟΑ" βάζουμε ΟΧΙ

 

@janna δεν είναι σύμφωνα με το  ΦΕΚ 588/Δ/82  αλλα το ΠΔ του 1985 ΦΕΚ 181Δ/1985. Σε ενημερώνω οτι για το " άσχετα αν έχει πάρει φεκ  η απόφαση νομάρχη" που λες υπάρχει και απόφαση  του ΣτΕ   που λέει το αντίθετο.

 

Η απορία μου για το αν θα το βάλω εντός η εκτός οικισμού παραμένει.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πριν την απόφαση οριοθέτησης η οποία ουδέποτε έλαβε ΦΕΚ και δεν ίσχυσε, ο οικισμός ήταν στάσιμος;  Αν το ακίνητο ήταν εντός της ακτίνας των 800 μ από το κέντρο του θα επιλέξεις 'ΝΑΙ" 

Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Ναι η αρχική απόφαση νομάρχη που εκδόθηκε σε  ΦΕΚ εκτός από την "πολυγωνική" οριοθέτηση τον χαρακτήρισε και Στάσιμο και το ακίνητο είναι εντός ζώνης 800μ από το κέντρο. Αλλά πως  αιτιολογούμε το ΝΑΙ; (φαντάζομαι εννοείς ΝΑΙ στο εντός οικισμού) αφου λεει στο  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΔΙΩΝ  2 "Η αυθαίρετη κατασκευή ειναι εκτός σχεδίου ανεξάρτητα αν εχει κατασκευαστεί εντός ζώνης"

Edited by pitsirik0s
Link to comment
Share on other sites

Ο οικισμός αφού δεν οριοθετήθηκε παραμένει στο πολεοδομικό καθεστώς του ΦΕΚ 588/Δ/82 που σημαίνει ότι  εντός της ακτίνας των 800 μ από το κέντρο του επιτρέπεται η κατασκευή κατοικίας με τους  όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται. Σε αυτό το κατά πολλούς ιδιόμορφο καθεστώς των στάσιμων οικισμών μπορείς κάλλιστα να επικαλεστείς ότι στην ακτίνα των 800 μ το ακίνητο βρίσκεται εντός οικισμού. Για την γενικότερη πληροφόρηση θα σου πω ότι ακόμη και η Εφορία το αντιμετωπίζει έτσι, ζητώντας φυσικά και βεβαίωση περί Σ.Α.Ο του ακινήτου.

Η ζώνη που λέει για τα εκτός σχεδίου αφορά τα γήπεδα που βρίσκονται εκτός ορίων οικισμού σε ακτίνα 500 μ από τα περιμετρικά όρια προ 23 οικισμού. Δεν έχει καμία σχέση με το καθεστώς των στάσιμων οικισμών. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

 

1 ώρα πριν, Pavlos33 said:

Ο οικισμός αφού δεν οριοθετήθηκε παραμένει στο πολεοδομικό καθεστώς του ΦΕΚ 588/Δ/82

Μα ο οικισμός  όπως είπα στα 2  παραπάνω ποστ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ  με απόφαση Νομάρχη και αυτή η οριοθέτηση εκδόθηκε σε ΦΕΚ. Αρα δεν μπορώ να επικαλεστώ το πολεοδομικό καθεστώς του ΦΕΚ 588/Δ/82. Αυτό που μάλλον δεν καταλάβατε είναι ότι η τροποποίηση των ορίων του οικισμού που επέκτεινε τα όρια στα 800μ ήταν μια απόφαση νομάρχη που δεν εκδόθηκε σε ΦΕΚ

Link to comment
Share on other sites

Η απόφαση Νομάρχη η οποία δημοσιεύτηκε και σε ΦΕΚ , τι οριοθέτησε ακριβώς και πότε έλαβε χώρα χρονικά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.