Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

5 ώρες πριν, pitsirik0s said:

Μα ο οικισμός  όπως είπα στα 2  παραπάνω ποστ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ  με απόφαση Νομάρχη και αυτή η οριοθέτηση εκδόθηκε σε ΦΕΚ. Αρα δεν μπορώ να επικαλεστώ το πολεοδομικό καθεστώς του ΦΕΚ 588/Δ/82. Αυτό που μάλλον δεν καταλάβατε είναι ότι η τροποποίηση των ορίων του οικισμού που επέκτεινε τα όρια στα 800μ ήταν μια απόφαση νομάρχη που δεν εκδόθηκε σε ΦΕΚ

Ρε συνάδελφε μας έχεις ζαλίσει. Τελικά έχεις οριοθετημένο οικισμό ή δεν έχεις; 

Παραπάνω σε προηγούμενο ποστ λες ότι με απόφαση οριοθετήθηκε αλλά δεν πήρε ΦΕΚ.  Στο παραπάνω λες ότι πήρε ΦΕΚ. Αν σήμερα το ακίνητο δεν βρίσκεται εντός ακτίνας στάσιμου οικισμού (ΦΕΚ 588/Δ/82), ούτε εντός οριοθετημένου οικισμού (ΦΕΚ 181/Δ) τότε είναι εκτός οικισμού. Αυτά εσύ πρέπει να τα γνωρίζεις που είσαι στην περιοχή. Εμείς τι να πούμε από εδώ;

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ψυχραιμία συνάδελφοι να βάλουμε το  θέμα σε μια σειρά.

Α. Αν έχω καταλάβει σωστά έχουν γίνει κατά σειρά  τα παρακάτω.

1. Απόφαση νομάρχη οριοθετεί οικισμό με πολυγωνική γραμμή.
2. Η ανωτέρω απόφαση δημοσιεύετεται σε ΦΕΚ και ισχύει
3. Αργότερα ο νομάρχης με νέα απόφαση επεκτείνει τα όρια του οικισμού στα 800μ από το κέντρο .
4.  Η νέα απόφαση ΔΕΝ δημοσιεύεται σε ΦΕΚ.
5. Η Πολεοδομία για κάποιο χρονικό διάστημα υιοθετεί την αδημοσίευτη απόφαση και εκδίδεται εντός του νέου "εντός οικισμού" τμήματος  άδεια με αρτιότητα  ως "εντός οικισμού"
6. Αργότερα η πολεοδομία αποφασίζει ότι λόγω μη δημοσίευσης της νέας απόφασης Νομάρχη σε ΦΕΚ  κακώς την εφάρμοζε  και
επανέρχεται στην χρήση της αρχικής απόφασης  Νομάρχη με τα μικρότερα όρια .

Αποτέλεσμα του λάθους της Πολεοδομίας  :

Σήμερα το ακίνητο είναι εκτός οικισμού μη άρτιο ,  ενώ διαθέτει άδεια οικοδομής που το θεωρεί εντός οικισμού και άρτιο η οποία ΔΕΝ έχει ανακληθεί και είναι σε ισχύ.

( Πρέπει να ξεκαθαριστεί και  αν είναι ισχυρή ή  όχι η αδημοσίευτη σε ΦΕΚ απόφαση Νομάρχη . )

Β. Υστερα από τα παραπάνω ο συνάδελφος  αναρωτιέται ( δικαίως) τι να θεωρήσει αυθαίρετο και  πως να  επιλέξει συντελεστές  :

"α)... θα θεωρήσω αυθαίρετα μόνο οτι είναι εκτός Ο.Α. (μια αποθήκη και μια μικρή πισίνα) και όχι όλο το σπίτι αυθαίρετο;

β) Οικοδομική Άδεια: ΟΧΙ ;

γ) Εντός οικισμού: ΟΧΙ η ΝΑΙ;"

Edited by avgoust
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Pitsirikos:  Δεν φτάνει που ασχολούμαστε με το θέμα σου το οποίο επί τόσα μηνύματα δεν μπορείς να το περιγράψεις σωστά  βάζεις και αρνητική ψήφο τώρα;

 

Link to comment
Share on other sites

@avgoust  Σε ευχαριστώ πολύ που διάβασες τα ποστ και τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις

@Pavlos33 Συνάδελφε δεν είχα πρόθεση να ζαλίσω κανένα και δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς. Σίγουρα είναι καλύτερα να μην απαντάς διαβάζοντας εν μέρη τα ποστ. Τα πράγματα έχουν όπως τα περιγράφει avgoust πιο πάνω που απλά τα διάβασε. Η αρνητική ψήφος είναι για το άσχημο ύφος. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες.

 

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά θα σου έριχνα ένα ωραιότατο ban μιας που και μένα δε μου αρέσει το δικό σου ύφος και το ότι γεμίζεις το φόρουμ με συνεχόμενα ερωτήματα γιατί δεν ξέρεις ή δεν μπορείς να διατυπώσεις το ερώτημά σου στο να καταλάβουν οι συνάδελφοι τι θέλεις να πεις. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε μαντικές ικανότητες για να καταλάβουμε τι θέλεις να πεις. Το λήγω εδώ και θα απαντήσουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι. 

Link to comment
Share on other sites

pitsirik0s

Πιστεύω ότι όλοι για το καλύτερο προσπαθούμε εδώ μέσα.

Συνάδερφε και εγώ σου λέω ότι πολλές φορές διάβασα και ξαναδιάβασα τις αναρτήσεις σου και άκρη δεν έβγαζα.

Και αυτό , ότι δηλαδή δεν τα είχα καταλάβει, φαίνεται και από την ερώτηση που σου έκανα πιο επάνω.

Είχαν οι αναρτήσεις σου ένα μπρος πίσω. Δεν ήταν ταξινομημένες όπως τις έγραψε ο avgoust.

 

 

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

Η δική μου η άποψη (διαβάζοντας την ανάλυση του @avgoust και όχι όλο το ιστορικό της συζήτησης) είναι :

- Θα θεωρούσα την άδεια ως ισχυρή μιας και δεν έχω αρμοδιότητα να κρίνω εάν εκδόθηκε σωστά ή όχι.

Η ευθύνη βαρύνει την πολεοδομία και εάν δεν έχει ανακληθεί δεν έχω λόγο να μην την λάβω υπόψη μου.

Κατ' επέκταση θα έκανα έλεγχο υπερβάσεων ως προς το τι δείχνουν τα εγκεκριμένα της άδειας και θα έδινα συντελεστή ΝΑΙ στην ύπαρξη της οικοδομικής άδειας υπολογίζοντας ανάλογα τους συντελεστές.

- Θα αποτύπωνα το γεωτεμάχιο και εάν όντως προέκυπτε εκτός οικισμού, θα το δήλωνα ως ΕΚΤΟΣ σχεδίου στο σύστημα αυθαιρέτων.

Όλα τα παραπάνω θα τα διατύπωνα με σαφήνεια στη τεχνική μου έκθεση για να προλάβω τις μελλοντικές αμφισβητήσεις.

Edited by yian
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απολύτως με την τοποθέτηση του Yian ως προς την επίλυση του θέματος.

Κατά τα άλλα ας μην ξεχνάμε ότι όλοι εδω μέσα αφιερώνουν ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο με την πρόθεση να βοηθήσουν αφιλοκερδώς. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι πριν θέσουμε ένα ερώτημα αφενός να έχουμε διαβάσει από μονοι μας κάποια πράγματα σχετικά, αφετέρου να το διατυπώνουμε σωστά και περιεκτικά. Έτσι διευκολύνουμε τους συναδέλφους που μας βοηθούν και είναι πιθανότερο να λάβουμε περισσότερες και ορθότερες απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημέρα

σε 2οροφη κατοικία με οα, έγινε αυθαίρετη προσθήκη σοφίτας. Η κατοικία βρίσκεται σε άλλη θέση απο αυτή που φαίνεται στην οα και επιπλέον παραβιάζει Δ.

Επιλέγω όχι άδεια και βάζω ως ΥΔ τη σοφίτα. Η ερώτηση είναι, το τμήμα του ισογείου-α αρόφου που είναι εντός Δ μπαίνει ως ΥΔ ή ΥΚ ή καθόλου?

Link to comment
Share on other sites

α)Αν έχει κοινά σημεία με τη νόμιμη θέση του περιγράμματος, τότε βάζεις μία ΚΑΤ.3 για μετατόπιση του τμήματος εκτός Δ σε άλλη νόμιμη θέση, και ΥΔ και Δ για το τμήμα εντός Δ (πέραν της σοφίτας). Αφού βέβαια δηλώσεις με Ο.Α.

β) Αν δεν έχει κοινά σημεία δηλώνεις χωρίς Ο.Α. όλο το κτίριο....(δυστυχώς αυτό ύστερα από επικοινωνία με help desk για παρόμοια υπόθεση) Η οικοδομική άδεια μου είπαν σε αυτή την περίπτωση χρησιμεύει μόνο για τον χρόνο κατασκευής του υπόλοιπου κτιρίου και για τη ΜΣΕ.

'Οταν αντέδρασα και είπα πως είναι δυνατόν να ακυρώνεται τελείως μια άδεια, η απάντηση ήταν  ότι εφόσον σήμερα δεν μπορεί να εκδοθεί μια τέτοια άδεια (το κτίριο είναι σε μη νόμιμη θέση...) πρέπει να  βάλουμε χωρίς Ο.Α. όλο το κτίριο... Αυτά λίγο πριν το φετεινό καλοκαίρι... και τηλεφωνικά... Διαφωνώ κάθετα με το θέμα, αλλά προσαρμόστηκα εφόσον μου το είπε το helpdesk για να μη μπλέξω τον πελάτη μου...

Edited by da-mi
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.