Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Ν.4495/2017] Νομιμοποίηση ή τακτοποίηση 2 γηπέδων στα οποία έχει εκδοθεί 1 άδεια


Recommended Posts

η άδεια όμως ορθώς εκδόθηκε;σωστά υπολογιστικαν τα ομορα οικόπεδα σαν ενιαιο η σε μελλοντικό έλεγχο υπάρχει ο κίνδυνος ανάκλησης της άδειας;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα με το προηγούμενο ερώτημα...

Εσύ έχεις δύο όμορα οικόπεδα με διαφορετικούς ιδιοκτήτες και προφανώς δεν ζήτησαν συμβόλαια στην έκδοση της Ο.Α. γιατί αλλιώς θα ζητούσαν συμβολαιογραφική συνένωση...

Μάλλον πάσχει η ΟΑ....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στο ερώτημα #34 ανέφερα μία περίπτωση όπου σε δύο όμορα οικόπεδα εκδόθηκε γιά κάποιες προσθήκες-τροποποιήσεις, κοινή άδεια επειδή ανήκαν στους ίδιους ιδιοκτήτες και με τα ίδια ποσοστά.  Εχω όμως μία λεπτομέρεια που δεν ανέφερα (γιατί τώρα την έμαθα) . Οι ιδιοκτήτες είναι μεν οι ίδιοι και έχουν 500 χιλιοστά έκαστος , αλλά στο ένα οικόπεδο έχουν  συσταθεί δύο Ο.Ι. (διαμερίσματα ) με 500 χιλιοστά έκαστος ενώ στο άλλο το οικόπεδο και το κτίσμα το έχουν εξ αδιαιρέτου με τα ίδια ποσοστά. Η διαφορά αυτή διατηρεί  την έννοια του "ίδιοι ιδιοκτήτες " ; Σε διαφορετική περίπτωση η "κοινή" Αδεια είναι μάλλον προβληματική ;  Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αναθεώρηση οικοδ. αδείας, με διαχωρισμό της σε δύο!!

Η μία μένει με τον ίδιο αριθμό, αλλά αντιστοιχεί στο ενα οικόπεδο,

ενώ "εκδίδεται" ταυτάριθμη οικοδ. άδεια, με την προσθήκη "Α" για το άλλο οικόπεδο.

Π.χ. θε έχεις την 1234 και την 1234Α, μετά την αναθεώρηση της 1234...

Ετσι, αντιμετωπίζονται τα δύο οικόπεδα, με δύο ξεχωριστές οικοδ. άδειες.

Απο συγκεκριμένη περίπτωση η εμπειρία αυτή. Το θέμα όμως το λύνει η υπηρεσία κι όχι ο μηχανικός...

Edited by maroudas
Link to comment
Share on other sites

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα με το προηγούμενο ερώτημα...

Εσύ έχεις δύο όμορα οικόπεδα με διαφορετικούς ιδιοκτήτες και προφανώς δεν ζήτησαν συμβόλαια στην έκδοση της Ο.Α. γιατί αλλιώς θα ζητούσαν συμβολαιογραφική συνένωση...

Μάλλον πάσχει η ΟΑ....

  σωστα

 

πασχει...σοβαρως...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Θα ήθελα παρακαλώ την απάντηση σας στο παρακάτω ερώτημα μου.

Σε οικισμό με σχέδιο εκδίδεται οικοδομική άδεια την 22-5-1975 η οποία αφορούσε προσθήκη κατ επέκταση προϋπάρχουσας διώροφης οικοδομής προ 1955. Την 6-6-1975 ο ιδιοκτήτης (Α) του ακίνητου και της άδειας κατατέμνει το οικόπεδο και την προϋπάρχουσα οικοδομή και τα δωρίζει  στους Β και Γ κάνοντας μνεία και δωρεά και την οικοδομική άδεια του όλου οικόπεδου δημιουργώντας μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα συμφώνα με τον ΓΟΚ73. Την 8-9-1979 γίνεται αίτηση του αρχικού ιδιοκτήτη Α για αναθεώρηση της αρχικής άδειας η οποία θεωρείτε με αυτοψία από την αρμοδία υπηρεσία την 9-4-1980 και γίνεται μνεία για ουδεμία εργασία. Την 25-1-1981 ο ιδιοκτήτης Β μεταβιβάζει το οικόπεδο του σε ιδιοκτήτη Δ κάνοντας μνεία μονό την προϋπάρχουσα οικοδομή προ 1955. Το σημερινό κτίριο είναι σύμφωνο με της διαστάσεις της οικοδομικής άδειας της 22-5-1975 και υπάρχει βεβαίωση της ΔΕΗ για ηλεκτροδότηση του εν μέρη την 10-11-1971 και εν μέρη την 31/8/1983.

Παρακαλώ όπως μου απαντήσετε στο αν θεωρείτε νόμιμο το κτίριο με βάση την οικοδομική άδεια της προσθήκης (22-5-1975) μιας και έχει γίνει υπαίτια κατάτμηση πριν την κατασκευή του.Να σημειώσω οτι η κατάτμηση επειδή έχει γίνει πριν από το 77 θεωρείτε νόμιμη με βάση  1977 (αρθρο 6, Ν.720/77). Η ΑΔΕΙΑ δεν ανακλήθηκε ποτέ.. 

 

Link to comment
Share on other sites

σαν αρχη θα πώ οτι

-το νδ 690/48 πραγματι ανεσταλη με τον  625/68 και επαναφερθηκε με τον 651/77

αλλά μιλαει για απαγορευση κατατμησης οικοπεδων που εχει σαν αποτελεσμα την δημιουργια μη αρτιων και μη οικοδομησιμων.

Δεν βλεπω να λεει "μετα κτισματων", πιθανον να "εννοείται".

Επίσης ο 720 τον οποιο επικαλεισαι,  αναφερεται στη  δυνατότητα  οριστικοποιησης προσυμφωνων μεταβιβασης,

αλλα τα οικοπεδα παραμενουν μη αρτια και μη οικοδομησιμα,  με δυνατότητα να μεταβιβαζονται περαιτερω..

 

Αρθρον 6.- 1. Απαγορεύσεις και περιορισμοί εκ των κειμένων εν γένει διατάξεων, περι την μεταβίβασιν ακινήτων ή τμημάτων αυτών μετά κτισμάτων ή μη, κειμένων εντός η εκτός εγκεκριμένου σχεδίου,(εντός ή εκτός ζώνης) δεν ισχύουν προκειμένου περί αγοράς αυτών υπό του Δημοσίου ή Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοικήσεως ή λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή δωρεάς προς αυτά.

2. Επιτρέπεται η σύνταξις των οριστικών συμβολαίων πωλήσεως ακινήτων κατά παράβασιν των εν άρθρω 4 του Ν. 651/1977 αναφερομένων διατάξεων ως και της διατάξεως της παρ.1 του άρθρ.2 του Ν.690/1948 "περί συμπληρώσεως των περί σχεδίων πόλεων διατάξεων" εφ`όσον προ της ισχύος του Ν. 651/1977 είχον συνταχθή περί ταύτης συμβολαιογραφικά προσύμφωνα. Τα ακίνητα ταύτα, ως και πάντα τα προ της ισχύος του Ν. 651/1977 μεταβιβασθέντα κατά παράβασιν των ανωτέρω μνημονευομένων διατάξεων δύναται να μεταβιβάζωνται περαιτέρω κατά παρέκκλισιν από των διατάξεων αυτών.

 

αυτα σαν αρχη...εχει και αλλες παραμετρους το θεμα σου.

ηταν ενα οικοπεδο ...τμ. χτισθηκαν...τμ. ..τότε...  μετα εγινε   το...το αλλο και μετα κοπηκε

το 81 εγινε μεταβιβαση για...τμ.  υπαρχει δηλωση  του 651...κλπ

 

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!! ως προς την δυνατότητα μεταβίβασης έχω καταλήξει οτι θεωρητε έγκυρη με βαση αυτα που λεει το αρθρο 6 παραγραφος 2 του 720/77 (το έχω και σε βιβλίο του Ανδρεα Ρωμαλιαδη) Καθώς επίσης και την δυνατότητα του οικόπεδου που δημιουργηθηκε, με υπαίτια κατάτμηση, να οικοδομηθεί με βάση το αρθρο 25 του Ν1337/83. Έμενα μου εχει ζητηθει βεβαιωση για την περαιτερω μεταβιβαση απο τον ιδιοκτητη Δ σε τριτο. Το προβλημα μου ειναι αν θα λαβω υποψιν  την οικοδομικη αδεια της 22-5-1975 ή θα την θεωρήσω ακυρη και ως τούτου και τα τετραγωνικά που αντιπροσωπευει, κρατώντας ως νομιμο μονο το τμημα του προ του 55 ?   

 

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι καλησπέρα,

εδώ και καιρό αντιμετωπίζω και εγώ παρόμοια περίπτωση. αν κάποιος έχει "καταλήξει" σε κάποιο αποτέλεσμα στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, θα ήθελα την συμβουλή του.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

το 2001, εννιαίο οικόπεδο 11000τμ , εκτός σχεδίου, που υφίσταται από το 1967, μεταβιβάζεται από τον πατέρα στους 2 γιους (6000τμ ο ένας και 5000 ο άλλος)με ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ - το συμβόλαιο δεν αναφέρει τίποτα για εξ' αδιαιρέτου, αναφέρει ξεκάθαρα 2 ξεχωριστά οικόπεδα.

το 2002, οι 2 γιοι, εκδίδουν οικοδομική άδεια, σε ένα ενιαίο οικόπεδο (11000τμ), χτίζοντας 2 μονοκατοικίες, σε απόσταση μεταξύ τους.

- ο καθένας δηλώνει κανονικά στο Ε9 τα μέτρα του οικοπέδου, και τα μέτρα της κατοικίας (6000τμ ο ένας, 5000 ο άλλος)

- τα κτίρια έχουν χτιστεί σε διαφορετική θέση από την προβλεπόμενη στην άδεια. και τα 2 βρίσκονται ουσιαστικά στην ιδιοκτησία του ενός, (6000τμ), και το ένα μάλιστα είναι σχεδόν πάνω στο όριο

- τα κτίρια έχουν χτιστεί με διαφορετικά σχέδια από την οικοδομική άδεια (αυτό είναι το λιγότερο...)

τι μπορώ να κάνω???(εκτός από το να σκίσω τα πτυχία μου...)???

Υ.Γ. ο δεύτερος (5000τμ) μάλιστα, αρνείται να δεχτεί ότι το δικό του κτίσμα είναι μέσα στο οικόπεδο του άλλου (6000τμ)...

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

εσυ δεν εχεις προβλημα "τακτοποίησης"....εχεις προβλημα "συνεννοησης" με τον ξερολα πελατη...

Εχεις μια νομιμη κατατμηση και μια νομιμη αδεια

[νταξ' .....εβγαλαν μια  κοινη αδεια σε δυο ξεχωριστα γηπεδα...δεν ειναι και παρανομοι...]

Αυτη -την κατατμηση- θα  εφαρμοσεις. Θα βαλεις πανω και τα κτισματα και πού παταει το καθε ενα, με βαση την αδεια και με βαση την πραγματικη κατασταση.

Θα τους τα δειξεις...

 πληρωνεσαι για τη δουλεια σου, τους δινεις αυτα που  εκανες ..

 και τους στελνεις στον συμβ/φο  να τους μιλησει "περί αδυνατου"

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.