Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με κουφώματα: μικρές κεχρωσμένες διαρροές εντός διπλών τζαμιών


Recommended Posts

Χαιρετώ άπαντες. Θα ήθελα τη γνώμη/συμβουλή όσων γνωρίζουν σχετικά επί του ακόλουθου θέματος.

 

Στο διαμέρισμα που μένω, τοποθετήθηκαν διπλά τζάμια το Δεκέμβριο του 2013. Τον τελευταίο χρόνο - ίσως και περισσότερο, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος - εμφανίζονται μικρές κεχρωσμένες διαρροές εντός των διπλών τζαμιών από το πάνω μέρος του κουφώματος, οι οποίες και συνεχίζουν να επιμηκύνονται με αργό ρυθμό. 6 φύλλα έχει το σπίτι - 4 μονά ένα διπλό - και στα 4 από αυτά υπάρχει τουλάχιστον μια μικρή ωχρή διαρροή που ξεκινάει εσωτερικά από το πάνω μέρος των τζαμιών. Ελπίζω οι φωτογραφίες να βοηθάνε στην διατύπωση του θέματος.

 

Η εικασία μου είναι ότι υπάρχει συγκέντρωση υγρασίας στο πάνω μέρος των κουφωμάτων, η οποία κάποια σκουριά προκαλεί και χρωματίζει τις διαρροές που εμφανίζονται εσωτερικά. Υγρασία πάντως επί των κουφωμάτων, εντός των δωματίων δεν έχω δει ποτέ. 

 

Γενικά από τα τζάμια είμαι ευχαριστημένος, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός και επειδή δεν κατανοώ τις διαστάσεις του θέματος, πριν κανά μήνα φώναξα τον τεχνικό που τα εγκατέστησε να τα δει.

Μου είπε ότι πρώτη φορά βλέπει κάτι τέτοιο. Του λέω τι θα κάνεις, μου λέει να μάθω, να ρωτήσω, να σου πω. Έκτοτε δεν μου έχει απαντήσει παρότι τον έχω αναζητήσει πολλές φορές.

 

Και επειδή πλέον αισθάνομαι ενοχλημένος απο τη στάση του και ψάχνω να βρω τι θα κάνω, τα ζητήματα που με απασχολούν είναι τα ακόλουθα:

 

1. Γιατί σχηματίζονται αυτές οι σταγόνες και πόσο σοβαρό είναι το θέμα;

2. Υπάρχει λύση;

3. Τι εγγύηση ισχύει για τα τζάμια και την εργασία τοποθέτησης και εάν με καλύπτει ώστε να διορθωθεί το θέμα;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους διαθέσουν το χρόνο τους για να με βοηθήσουν.

 

Ηρακλής

post-113999-0-06413700-1510735778_thumb.jpg

post-113999-0-83053600-1510735783_thumb.jpg

post-113999-0-49924900-1510735793_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι "σταγονες" αυτες ειναι αναμεσα απο τα διπλα τζαμια (δηλαδη στο κενο) ή ειναι απο το εσωτερικο μερος των κουφωματων (δηλαδη μεσα στο σπιτι);

απο τις φωτο δεν μπορεσα να καταλαβω.

Για να ειναι στα περισσοτερα κουφωματα σου ...ειναι γενικο το φαινομενο. Συμβαινει να εχεις μονο μια σταγονα σε καθε κουφωμα και στο κεντρο του κουφωματος εκει που "συναντα" τον τοιχο ή ειναι περισσοτερες σε πολλα σημεια κατω πανω κλπ;

Link to comment
Share on other sites

Οι σταγόνες είναι ανάμεσα στα τζάμια και δημιουργούνται μόνο στο πάνω μέρος των κουφωμάτων. Ένα κούφωμα έχει ήδη 4 τέτοιες σταγόνες. Πιστεύω ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τη στεγανοποίηση του άνω τμήματος του κουφώματος, πάνω από τη λάμα που φαίνεται εντός των τζαμιών στις φωτογραφίες.

Link to comment
Share on other sites

απλό είναι κάτι γίνεται με το υλικό σφράγισης -κρύα κόλλα!

 

κάνε μια αναζήτηση στο internet του τύπου Πως φτιάχνονται τα διπλά τζάμια

και θα καταλάβεις

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ψάχνω να βγάλω άκρη τι ισχύει με την εγγύηση (εργασίας/κουφωμάτων/τζαμιών), δεδομένου ότι έχω στην κατοχή μου την απόδειξη αλλά όχι κάποια γραπτή εγγύηση. Γνωρίζει κανείς τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις;

Link to comment
Share on other sites

... τοποθετήθηκαν διπλά τζάμια το Δεκέμβριο του 2013. ...

Από το 2013 …. Τώρα 2017 δηλαδή λες να έδινε >4!!! χρόνια εγγύηση?

 

Κάνε ένα τηλέφωνο πρώτα στον τζαμά (και σε οποιοδήποτε τζαμά γενικά) να ρωτήσεις τι εγγυήσεις (χρονική) δίνουν και ως προς τι βλάβη και μετά αναζητάς και αποδείξεις πληρωμών και ευθυνών….

Link to comment
Share on other sites

Ο τζαμάς δεν βγαίνει στο τηλέφωνο, είναι σαν το Δούρο!

 

Περί εγγυήσεων: http://www.efpolis.gr/el/diasfalisi-oikonomikon-symefronton-katanaloton/exasfalisi-asfalon-synallagon/56-polisi-agathon-eggyiseis.html

 

Καθιερώνεται η ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα ή έλλειψη συνομολογημένων  ιδιοτήτων του πράγματος , η οποία εγείρεται σε περίοδο δύο (2) ετών για τα κινητά και πέντε (5) ετών για τα ακίνητα  από τη στιγμή της παράδοσής του. Εξαίρεση γίνεται μόνον, εάν ο αγοραστής γνώριζε από πριν το ελάττωμα. Όταν η έλλειψη της συμμόρφωσης γνωστοποιείται  στον πωλητή, ο αγοραστής δικαιούται να ζητήσει :
 
1. Την επισκευή ή την αντικατάσταση του πράγματος  χωρίς οικονομική επιβάρυνση, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα  και χωρίς σημαντική ενόχληση του.
2. Μείωση του τιμήματος ή  ακύρωση του συμβολαίου εάν η επισκευή  ή η αντικατάσταση του πράγματος είναι αδύνατη ή δυσανάλογη  σε σχέση με την αξία του. Τα παραπάνω δεν ισχύουν  στην περίπτωση που το ελάττωμα είναι μικρό.
Επισημαίνεται δε, ότι στην περίπτωση της νόμιμης εγγύησης δε γίνεται διάκριση των καταναλωτικών προϊόντων σε καινούρια και μεταχειρισμένα.
 
Δεν είμαι νομικός ούτε τζαμάς παρεμπιπτόντως.
Link to comment
Share on other sites

 

Ο τζαμάς δεν βγαίνει στο τηλέφωνο, είναι σαν το Δούρο!

.....

.....

 
Δεν είμαι νομικός ούτε τζαμάς παρεμπιπτόντως.

 

Μα επειδή ο τζαμάς δεν βγαίνει στο τηλέφωνο για αυτό σου έγραψα κάλεσε και οποιοδήποτε άλλο τζαμά να δεις τι "συνηθίζουν" να δίνουν ως εγγύηση, αν δίνουν φυσικά.

 

 τα γενικά περί εγγυήσεων κλπ και αφού όπως λες δεν εισαι νομικός... αν πας με βάση τα γενικά να εισπράξεις για "ζημιά" σαν αυτή που περιγράφεις με δικαστήρια κλπ θα διαπιστώσεις ότι το κόστος που θα έχεις θα είναι δεκαπλάσιο του ποσού που θα μπορούσες να απαιτήσεις ..... (δικηγόρους, γνωματεύσεις εμπειρογνώμονες για ζημία και αιτίες πρόκλησης, αναβολές δικαστηρίων, μάρτυρες κλπ κλπ) .... οπότε άστο κι αυτό.

 

Στο δια ταύτα λοιπόν.

Αν υπάρχει γραπτή εγγύηση (και την έχεις ή μπορείς να την βρεις) τότε κάτι μπορεί να γίνει υπο όρους και προϋποθέσεις φυσικά...

Χωρίς αυτό δεν βγαίνει άκρη απ αυτό αλλά με δικά σου έξοδα αποκατάστασης ή αναμονής πότε θα επεκταθεί κι αλλο η ζημιά και κάνεις αντικατάσταση.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ψάχνω να βγάλω άκρη τι ισχύει με την εγγύηση (εργασίας/κουφωμάτων/τζαμιών), δεδομένου ότι έχω στην κατοχή μου την απόδειξη αλλά όχι κάποια γραπτή εγγύηση. Γνωρίζει κανείς τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις;

 

τα κουφώματα έχουν σήμανση CE για ETAG 002? Αν έχουν έχετε πλήρη εγγύηση για 15 χρόνια. Αν δεν έχουν δεν έχετε καμία εγγύηση. Υποχρεωτικά εδώ και πολλά χρόνια. Προσέξτε το πλήρες κούφωμα και οχι το προφίλ. Για τον λόγο αυτό αγοράζουμε πάντοτε από τις εταιρίες κουφωμάτων με δική τους τοποθέτηση και ποτέ από βιοτεχνίες και μαστόρια. Με την νέα ΕΤΕΠ πλέον αυτό θα είναι υποχρεωτικό για τα δημόσια έργα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.