Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 30 - Ν. 4495/17] Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας


Recommended Posts

Pavlos 33 , σε ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να βγει ΕΕΔΜΚ σε μη άρτιο- μη οικοδομήσιμο οικόπεδο εκτός σχεδίου;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σε μή άρτιο μη οικοδομήσιμο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο εκτός από περίφραξη. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για μικρές διαμορφώσεις και ιδανικά αν μπορείς να τις εντάξεις στις εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται άδεια. Επίσης επιτρέπονται κατ' εξαίρεση εργασίες που αφορούν σε τακτοποιημένα κτίρια (π.χ. εσωτερικές διαρρυθμίσεις, επισκευές κλπ).Πάντως πισίνα η οποιαδήποτε άλλη νέα ανεξάρτητη κατασκευή σίγουρα δεν μπορείς όπως έχω αναφέρει και σε άλλα θέματα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ danaikaterina και dimitris GM, αυτό είχα και εγώ υπόψιν μου. Νομίζω όμως πως μπορούν να ενταχθούν και κάποιες άλλες εργασίες του άρθρου 30 όπως ο χώρος εισόδου σε εσοχή και μια σκάλα ανόδου παράλληλη με τα επίπεδα λόγω του επικλινούς οικοπέδου. 

Ενημερωτικά, όσον αφορά την πισίνα που ανέφερα πιο πάνω πρόκειται για μεταφερόμενη μεταλλική κατασκευή με μεμβράνη η οποία έχει ενσωματωμένο μηχ/σιο (όχι ξεχωριστό compact). Μετά από επικοινωνία με την οικεία ΥΔΟΜ με ενημέρωσαν ότι δεν απαγορεύεται υποχρεωτικά, αλλά όμως ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει με κάποιο τρόπο την εγκατάστασή της, οπότε είναι πιθανό να καταγραφεί ως αυθαιρεσία σε πιθανό έλεγχο. 

Καλημέρα και καλή συνέχεια σε όλους.

Edited by themis_z
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας, 

μιας και το θέμα μου ανήκει σε αυτή την ενότητα, μπορείτε να μου εκθέσετε τις αποψεις σας;

https://www.michanikos.gr/forums/topic/58328-πλάκες-πεζοδρομίου-σε-αυλή/?tab=comments#comment-1052372

Χρειάζομαι αδεια μικρής κλίμακας ή οχι; θα γίνει τοποθετηση πλακών πεζοδρομίο χωρις τσιμέντομα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ο πελάτης μου έχει αδόμητο γεωτεμάχιο σε εκτός σχεδίου περιοχή άρτιο και οικοδομήσιμο. Στο όριο του γεωτεμαχίου που εφάπτεται με το δρόμο ο οποίος δρόμος είναι στο ίδιο επίπεδο με το γεωτεμάχιο (flat) θέλει να πλακοστρώσει μια λωρίδα πάχους 1 μ. Κάτι σαν πεζοδρόμιο αλλά μέσα στην ιδιοκτησία του . Αυτό το θέλει γιατί είναι στενός ο δρόμος και τα αυτοκίνητα του πατάνε τη χλόη και φαίνεται άσχημο .

θα  μπορούσα να χρησιμοποιήσω την παράγραφο Ιστ.διάστρωση δαπέδου ακάλυπτου χώρου, με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν υπερβαίνει το 1/3 του ακάλυπτου χώρου, ;;; Και να γίνει χωρίς οικοδομική άδεια ;

Ερωτώ γιατί κάποια συνάδελφος πιο πριν στο νήμα είχε κάποιες επιφυλάξεις ότι η παράγραφος αυτή αναφέρεται μόνο σε οικόπεδα εντός σχεδίου .

Σας ευχαριστώ και κάθε άποψη είναι ευπρόσδεκτη !

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

Έχω έναν προβληματισμό, και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Έχω σε μια κάθετη ιδιοκτησία, εντός οικισμού, ένα ισόγειο κτίσμα και έχει κατασκευαστεί (εκτός αδείας) μια ξύλινη πέργκολα σε συνέχεια του κτίσματος (μπροστά από την είσοδο του).

Η πέργκολα αυτή έχει πανί (που βγαίνει) από πάνω και η μια πλευρά της είναι κλεισμένη κατά 2/3 από συνεχόμενες ξύλινες σανίδες, για οπτική προστασία από τους γείτονες.

Κατασκευάστηκε αυθαίρετα κάπου το 2012-2013.

Σύμφωνα με το άρθρο 30, Ν. 4495/17, αν απομακρύνει το στοιχείο πλήρωσης της μια πλευράς...μια τέτοια κατασκευή δεν απαιτεί κάποιου είδους άδεια. 

Η συγκεκριμένη όμως κατασκευή έγινε μετά το 2011 (μέχρις ότου μπορούμε να τακτοποιούμε) και πριν το 2017 (οπότε και ανακοινώθηκαν οι κατασκευές για τις οποίες δε χρειάζεται άδεια).

Τι κάνω στην περίπτωση αυτή? Πρέπει να απομακρυνθεί η πέργκολα ή τακτοποιείται...γιατί ελέγχω με τη σημερινή ισχύουσα νομοθεσία?

Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Ευχαριστώ, danaikaterina

 

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

κάπου το ξανάγραψα. Δες τα αναφερόμενα σχετικά με το άρθρ 81 παρ 3 και 4 της  εγκ  2/2019

3 "Σε κάθε περίπτωση, εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας κατά το άρθρο 30 του ν.4495/2017, δεν συνιστούν αυθαίρετες κατασκευές ούτε και πολεοδομικές παραβάσεις."

4. ....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.