Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 30 - Ν. 4495/17] Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας


Recommended Posts

5 ώρες πριν, Skrats said:

Δεν θα κατασκευαστούν στο όριο του οικοπέδου αλλά μέσα στον περιβάλλοντα χώρο. Ορίζουν την πλευρά μιας λωρίδας από πλακες (προσπέλαση)  μέσα στο οικόπεδο.

Τα κολονάκια οπως τα περιγράφεις 1μ υψος  αφού εχουν διακοσμητικό χαρακτήρα εντασσονται εδώ...

Αρθ. 30. ια)  τοποθέτηση ή εγκατάσταση εξοπλισμού σε κτίρια, όπως ντουλάπες και γλάστρες, αλλαγή, τοποθέτηση ή και αφαίρεση διαχωριστικών στοιχείων εξωστών, καθώς και τοποθέτηση μικρής έκτασης μόνιμων διακοσμητικών και χρηστικών στοιχείων, όπως αγάλματα, σιντριβάνια, εικονοστάσια, πάγκοι και τραπέζια, ή πρόχειρων καταλυμάτων ζώων επιφάνειας έως τρία (3) τ.μ. σε ακαλύπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων,

Πέρα από από την βεβαίωση για εγκρίσεις υπηρεσιών δεν χρειάζεσαι κάτι.

Τώρα θα ρωτήσεις...Αφού θα σκάψεις για να τα τοποθετήσεις θέλει έγκριση αρχαιολογίας; !!! Προσωπικά δεν έχω απάντηση...

Edited by jbosdas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για την αρχαιολογία, θα έλεγα ότι είναι αρκετά φλου. 
Το σκάψιμο που θες δεν είναι βαθύτερο από το όργωμα ή την φύτεψη ενός δέντρου, για τα οποία δεν έχω δει να απαιτείται έγκριση αρχαιολογίας.

Στις απαντήσεις της αρχαιολογίας, ζητάνε να παρευρίσκονται κατά τις εκσκαφές.
Ανοίγοντας ένα λεξικό: εκσκαφή σημαίνει αφαίρεση μεγάλου όγκου χώματος. Δεν έχεις εκσκαφές, δεν χρειάζεται αρχαιολογία.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι, μήπως γνωρίζει κάποια/ος τι διάρκεια έχει αυτή η βεβαίωση του άρθρου 30; Σε τι χρονικό περιθώριο πρέπει να εκτελεστούν αυτές οι εργασίες για τις οποίες βγαίνει η βεβαίωση μη απαίτησης άδειας; 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Η βεβαίωση του Α 30 δεν αφορά σε διάρκεια ούτε σε νομιμότητα. Ο νόμος είναι σαφής ως προς αυτό και αναφέρει ότι ο μηχανικός βεβαιώνει "ότι στην περιοχή του ακινήτου για τις παραπάνω  εργασίες  δεν  απαιτείται  έγκριση  από  κάποιον  φορέα". Αυτό και μόνο. Όλα τα υπόλοιπα, περί διάρκειας, νομιμότητας ακινήτου κλπ, βρίσκονται εκτός αναφοράς νόμου.

" Πριν την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, συντάσσεται υποχρεωτικά ηλεκτρονική βεβαίωση αρμόδιου μηχανικού, που εκδίδεται από πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), ότι στην περιοχή του ακινήτου για τις παραπάνω  εργασίες  δεν  απαιτείται  έγκριση  από  κάποιον  φορέα.  Σε  περίπτωση  που  απαιτούνται  εγκρίσεις  από  άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα γίνεται ενημέρωση φακέλου με τις παραπάνω εγκρίσεις. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ, υποθέτω λοιπόν ότι η έννοια της "διάρκειας ισχύος" δεν υφίσταται.

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλό μεσημέρι.

Πρόκειται να γίνουν τροποποιήσεις σε εσωτερικές διαρρυθμίσεις διαμερίσματος, χωρίς επέμβαση στον φέροντα οργανισμό. Το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή για την οποία απαιτείται έγκριση αρχαιολογίας (στους πρόποδες του λόφου Φιλοπάππου στην Αθήνα). Σε εποικοινωνία με την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να κάνω μια αίτηση ώστε να μου απαντήσουν ότι δεν απαιτείται κάποια έγκριση από αυτούς για τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η παραπάνω διαδικασία, έστω και αν τελικά με απαλλάσσει από την εμπλοκή της αρχαιολογίας, με πετάει έξω από τις προβλέψεις του άρθρου 30 και με στέλνει στις διαδικασίες ΕΕΜΚ?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι  

Σε  ισόγειο  όροφο  θα  χρειαστεί  να  μετατεθούν   υπαλοπετάσματα - αλουμινια  ύψους  περίπου  2,5  μέτρα που  σήμερα  αυθαίρετα  βρίσκονται  15 εκατοστά   έξω  από  την  γραμμή  δόμησης  της  οικοδομής  σε  μη  νόμιμη θέση. Η νόμιμη  θέση  ορίζεται  από πλαίσια  σε  σειρά  με κολώνες  και  δοκάρια  μη  εμφατνούμενα  με  κάποιο  υλικό  πχ τούβλο  γυψοσανίδα κλπ .  Θα  πρέπει  επομένως  τα  αλουμίνια  να  μεταφερθούν  στην  νόμιμη  θέση αναμεσά  στα  υποστυλώματα  και  κάτω, από τις  δοκούς.

Πού  εντάσσεται  αυτή  η  εργασία  ώστε  να  μην  γίνει κάποια  καταγγελία  από  τους  ένοικους  της  πολυκατοικίας .

Ευχαριστώ  

Edited by loser
Link to comment
Share on other sites

On 6/14/2021 at 10:51 PM, aidin said:

"Ο κάτωθι υπογράφων Μηχανικός βεβαιώνω ότι δεν απαιτούνται εγκρίσεις από φορείς ή συλλογικά όργανα για τις εργασίες .................................................. σε οριζόντιο ιδιοκτησία (...............................................) σε κτίριο επί της ανωτερω διεύθυνσης. Βεβαιώνεται επίσης ότι επιτρέπονται οι εργασίες επί του κτιρίου και ότι για τις εργασίες αυτές δεν απαιτείται ΕΕΔΜΚ ή άλλη άδεια."

 

Αυτό γράφω στην Τ.Ε. που ανεβάζω και μετά στέλνω πελάτη με το υδατογράφημα του συστήματος καθότι δεν βγαίνει "αδειόφυλλο" πράξης από το σύστημα

Καλησπέρα σας, σχετικά με την ΤΕ την καταθέτουμε ηλεκτρονικά γιατί δεν βρίσκω το αντίστοιχο παράθυρο στο σύστημα. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

On 16/8/2021 at 11:16 ΠΜ, EleniS said:

Καλημέρα συνάδελφοι, μήπως γνωρίζει κάποια/ος τι διάρκεια έχει αυτή η βεβαίωση του άρθρου 30; Σε τι χρονικό περιθώριο πρέπει να εκτελεστούν αυτές οι εργασίες για τις οποίες βγαίνει η βεβαίωση μη απαίτησης άδειας; 

Ευχαριστώ!

Μόλις έβγαλα την πρώτη μου βεβαίωση και αναφέρει χρονική διάρκεια 1 μερα :( 

Capture.JPG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, όντως έτσι γράφει, όμως σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πολεοδομία, μου είπαν ότι δεν υπάρχει περιορισμός χρόνου σε αυτή τη βεβαίωση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.