Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 30 - Ν. 4495/17] Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

εξέδωσα μια βεβαίωση άρθρου 30 και μου γράφει ότι έχει ισχύ την ίδια ημερομηνία με αυτή της έκδοσης της βεβαίωσης!! Δηλαδή ημερομηνία έκδοσης 19/09/2022 ισχύει εως 19/09/2022. 

-Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό;

-Είναι δυνατόν να ισχύει για 1 μέρα;

Ευχαριστώ πολύ!

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα.. σε ακίνητο που βρίσκεται εντός οικισμού προ 23 και απέχει 50 μέτρα από τη θαλασσα, απαιτείται Σ.Α για την εργασία του αρθρ.30  κστ. Θερμομόνωση δώματος

Ευχαριστώ

Edited by Patrick
Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 7 παρ ιβ Ν. 4495/17

(....) Το  Σ.Α.  είναι  αρμόδιο  για  την  παροχή  σύμφωνης  γνώμης  επί των αρχιτεκτονικών μελετών στις εξής περιπτώσεις : (....)

ιβ  Για κάθε οικοδομική εργασία σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από τη γραμμή παραλίας, ή με πρόσωπο σε Βασικό Εθνικό Οδικό Δίκτυο, ή με πρόσωπο σε Πρωτεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο ή με πρόσωπο σε δρόμο πλάτους μεγαλύτερου των είκοσι (20) μέτρων. 

 

και άρθρο 30 Ν. 4495

κστ: κστ) εργασίες θερμομόνωσης οριζόντιων εξωτερικών όψεων κτιρίων (όπως δώματα), καθώς και οροφών πυλωτής, εφόσον δεν χρησιμοποιούνται ικριώματα. 

--Πριν την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, συντάσσεται υποχρεωτικά ηλεκτρονική βεβαίωση αρμόδιου μηχανικού, που εκδίδεται από πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), ότι στην περιοχή του ακινήτου για τις παραπάνω  εργασίες  δεν  απαιτείται  έγκριση  από  κάποιον  φορέα.  Σε  περίπτωση  που  απαιτούνται  εγκρίσεις  από  άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα γίνεται ενημέρωση φακέλου με τις παραπάνω εγκρίσεις. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορείς να πεις ότι η θερμομόνωση δεν αποτελεί οικοδομική εργασία; Εκτιμώ ότι δεν θα πάρεις το ρίσκο. Έχεις κτίριο σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από την γραμμή παραλίας στο οποίο θα εκτελεστούν οικοδομικές εργασίες και απαιτείται Σ.Α. 

Link to comment
Share on other sites

Για εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα απαιτείται η γνωμοδότηση του Σ.Α.?

Για τις αντλίες θερμότητας?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σχετικά με το "ια) τοποθέτηση ή εγκατάσταση εξοπλισμού σε κτίρια, όπως ντουλάπες και γλάστρες, ..." τι άλλο μπορεί να  θεωρηθεί "εξοπλισμός" εκτός από τις ντουλάπες και τις γλάστρες; Π.Χ. οι εσωτερικές πόρτες, τα εξωτερικά κουφώματα, οι μπρίζες-διακόπτες, είδη υγιεινής; Υπάρχει πουθενά προσδιορισμός του τι εννοείται με την έννοια εξοπλισμός εδώ; Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.