Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 29 - Ν. 4495/2017] Εργασίες με Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι

Χρειάζομαι μια  βοήθεια γιατι διαβάζοντας τον 4495 και τον ΝΟΚ δεν βγάζω άκρη

θέλω σε εντός σχεδίου διαμέρισμα να κατασκευάσω αυτό :

1556067818_-_Petsas.gr086.jpg.b7a9446ef59779344b58bc3e1e6e275d.jpg

Και το ερώτημα είναι : Με καλύπτει η περίπτωση μικρής κλίμακας λα του άρθρου 29 του 4495 ?" στέγαστρα και προστεγάσματα των παραγράφων 72 και 79 του άρθρου 2 του ν.4067/2012, υπό την προϋπόθεση της παρ  6ιστ του άρθρου 11 του ν.4067/2012"

Τι θεωρείται αυτό το πράγμα κατα ΝΟΚ (στέγαστρο ? προστέγασμα ? κάτι άλλο ?) Καλύπτεται απο το άρθρο 16 1Α και 1Β του ΝΟΚ ?  Υπάρχει κάποιος άλλος περιορισμός ?

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 250
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

για εξωτερική θερμομόνωση και αλλαγή κιγκλιδωμάτων χωρίς χρήση ικριωμάτων απαιτείται ΣΑΥ ΦΑΥ;

Στο e-adeies στην παράγραφο ιβ αναφέρει μόνο χρωματισμούς με χρήση ικριωμάτων και βγάζει ΣΑΥ ΦΑΥ. Εγώ που έχω απλώς αλλαγή στα κάγκελα χρειάζεται ΣΑΥ ΦΑΥ;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

σε κτίριο προ του 55 θέλω να βγάλω ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις.Το κτίριο δεν έχει οικοδομική άδεια, παρά μόνο μια άδεια επισκευής του 2000(στον φάκελο υπάρχει μόνο τοπογραφικό, στην πολεοδομία μου είπαν ότι δεν υπήρχε απαίτηση για άλλες μελέτες). Θέλω να ρωτήσω σχετικά με την τροποποίηση μελετών και συγκεκριμένα παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας. Εφόσον το κτίριο είναι προ του 55 και κανονικά δεν υπάρχει απαίτηση για τις μελέτες αυτές, πώς πρέπει να κινηθώ; 

ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Σε οικόπεδο εντός σχεδίου, είναι κτισμένες 2 οικοδομές, μία τριώροφη και μία διώροφη, όμορες μεταξύ τους. Έχει γίνει σύσταση κάθετης και οριζόντιας. Γίνετε βάση του λβ, «επεμβάσεις στις όψεις κτιρίων για την τροποποίηση ή τη διάνοιξη νέων ανοιγμάτων» να ανοίξω παράθυρο στον τρίτο όροφο της μίας οικοδομής στο όμορο τοίχο?

Αν δεν ήταν στο ίδιο οικόπεδο θεωρώ πως όχι, αλλά τώρα?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα..σε αδόμητο γήπεδο εκτός σχεδίου θέλω να εκδόσω ΕΕΜΚ για περίφραξη τμήματος του γηπέδου με συρματόπλεγμα.. ο πελάτης έχει τοπογραφικό με ΕΓΣΑ από άλλον μηχανικό (πολιτικός μηχανικός)  ο οποίος συννενεί να γινει χρήση του..μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό χωρίς να τον συμπεριλάβω στην ομάδα έργου? 

(το τοπογραφικό δεν έχει χρησιμοποιηθεί για συμβόλαιο κλπ) 

Ευχαριστώ 

Edited by Patrick
Link to comment
Share on other sites

@Patrick

θα μπορούσες θεωρητικά μιλώντας, να το κάνεις, αφού η ΕΕΔΜΚ δεν έχει φορολογικά, αν και ακούγεται λίγο παράτυπο, αλλά και πάλι αν ήμουν στη θέση σου, θα ζήταγα γραπτά τη δήλωση ανάληψης μελέτης τοπογραφικού για ΕΕΔΜΚ από τον συνάδελφο για να είμαι καλυμένος σε περίπτωση εμπλοκής ... σε κάθε περίπτωση οι προφορικές βεβαιώσεις είναι άκυρες και επικίνδυνες !!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο άλλος Μηχανικός ουσιαστικά ειναι συγγενικό μου πρόσωπο κοντινού βαθμού οπότε δεν τίθεται θέμα εμπλοκής. 

ευχαριστώ για την απάντηση 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Για την περίπτωση κα) απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός (1,00) μέτρου ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό
γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές και σε οικισμούς που στερούνται σχέδιο πόλης, 
το τεμάχιο πρέπει να είνια άρτιο και οικοδομήσιμο? Ρωτάω γιατί είχα την εντύπωση πως δεν υπάρχει αυτή η απάιτηση ωστόσο σύμφωνα με ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461 στα δικαιολογητικά απαιτείται βεβαίωση μηχανικού οτι το τεμάχιο ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα ή κατά παρέκκλιση.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

 αυτα γραφει η 69701: [δε βλεπω πού γραφει οτι " απαιτείται βεβαίωση μηχανικού οτι το τεμάχιο ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα ή κατά παρέκκλιση. "

κα) Για απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός μέτρου (1,00 μ.) ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές και σε οικισμούς που στερούνται σχέδιο πόλης, κατατίθεται: Τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο σημειώνεται η περίφραξη ή η θέση των πασσάλων και οι διαστάσεις της. Σε περίπτωση που το ακίνητο βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή κατατίθεται και υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού στην οποία δηλώνει ότι το γήπεδο απέχει περισσότερο από 500 μέτρα από τη θάλασσα.

κβ) Για την περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή, όπως συρματόπλεγμα, σε οικόπεδα μη ρυμοτομούμενα σε εντός σχεδίου περιοχές, κατατίθεται: Τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο σημειώνεται η περίφραξη και οι διαστάσεις της. Σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως παραδοσιακοί οικισμοί, παραδοσιακά τμήματα πόλεων, περιοχές φυσικού κάλλους, αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, για τις ανωτέρω εργασίες κατατίθενται συμπληρωματικά και όψεις.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.