Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 29 - Ν. 4495/17] Εργασίες με Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών


Recommended Posts

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ 15τμ

Καλησπέρα σας. Πήγα και μέτρησα ένα ελαιόκτημα 850τμ πάνω σε επαρχιακή οδό. Το κτήμα προϋφίσταται του 1962 βάση τίτλου. Με ρωτάει ο ιδιοκτήτης, εάν μπορεί να χτίσει μια αποθήκη. Σκέφτηκα την παρέκκλιση και του είπα πως γίνεται, και μάλιστα η αποθήκη 15τμ βγαίνει σχετικά πιο εύκολα. Τώρα που το ξαναβλέπω, η αποθήκη 15τμ  θέλει τουλάχιστον 1000τμ. Αλλά το κτήμα έχει την παρέκκλιση του άρτιου και οικοδομήσιμου έτσι και αλλιώς. Δηλαδή αν κάνω αίτηση στη ΔΑΟΚ θα την απορρίψουν γιατί το κτήμα είναι κάτω από 1στρ. αλλά αν προχωρήσω σε κανονική άδεια δόμησης, θα είναι εντάξει;

Εν'τω μεταξύ ψάχνω να βρω τον νόμο που έχει γίνει η αλλαγή από τα 2 στρέματα στο 1 για τις μικρές αγροτικές αποθήκες και δεν τον βρίσκω πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 572
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ειναι το ΦΕΚ Β 4520/18

μην σε μπερδεψει ο τιτλος του που ειναι λαθος😀

το σωστο ειναι κγ...

αλλα, εσυ δεν πας σαν μη αρτιος και δεν θες τα 1000 τμ

εσυ πας με την παρεκλιση που εχεις κανονικα κι ωραιος...

 

 

 

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλήμερα, και καλή δύναμη ,κουράγιο και υγειά σε όλους μας

Θέλουμε όταν πρώτα ο θεός βγούμε από όλη αυτή την δοκιμασία να κατεδαφιστεί αυθαίρετη στεγή με έγκριση εργασιών μετά από υπαγωγή στο άρθρο 106 του Ν.4495/17, Έπειτα θα καταθέσουμε αδεία κατηγορία 3 για προσθήκη και κατασκευή στέγης. Θέλω να ρωτήσω την κατεδάφιση ποιος την πιστοποιεί? Έρχεται η πολεοδομία ή καλούμε εκλεκτή δόμησης? 

Ευχαριστώ εκ το προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Διότι δεν προβλεπόταν στέγη στην αδεία και αφού κάνουμε υπαγωγή νομίζω ότι είμαστε πιο πολύ στου γράμμα του νομού να προχωρήσουμε με αυτό το τρόπο. Έτσι και αλλιώς θα τακτοποιησούμε και μια μικρή προσθήκη που υπάρχει αρά θα γίνει υπαγωγή. Επίσης  η στεγή είναι αρκετά ψήλη η υπάρχουσα, η νέα θα κατεβεί . Έτσι γι' αυτό το λόγο δεν θέλουμε στην υπαγωγή να βάλουμε υπέρβασή δόμηση σαν σοφίτα  .  

Link to comment
Share on other sites

Δεν σου πρότεινα να μην κάνεις υπαγωγή. Αλλά να προχωρήσεις με μία άδεια με τίτλο π.χ "κατεδάφιση ρυθμισμένης παλιάς στέγης και κατασκευή νέας". Η νέα εφόσον πας με Ο,Α και όχι με μικρής κλίμακας εξυπακούεται ότι πρέπει να έχει το νόμιμο και επιτρεπόμενο ύψος. Επομένως που θα έχεις πρόβλημα! Τα φορολογικά θα είναι τα ίδια ενώ θα γλυτώσεις χρόνο, τη διπλή γραφούρα και το κόστος του πιθανώς  δεύτερου Ε.Δ

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν γίνεται κατί τετοιο. Δεν επιτρέπεται πλέον αδεία κατεδάφισης και ανέγερσής. Θα πρεπε να κατατεθούν δύο άδειες και η μια σίγουρα  θα είναι κατηγορία 1 οντάς κατεδάφιση. Δεν μιλάμε για μικρής κλίμακας άλλα έγκριση εργασιών που αφορά κατεδάφιση αυθαιρέτου τμήματος έπειτα από υπαγωγή. Και η έγκριση εργασιών και η προσθήκη γίνονται αυτόματα. Το μόνο που αναρωτιέμαι αν απαιτείται εκλεκτής ή πολεοδομία πρέπει να πιστοποιήσει την κατεδάφιση . Δεν αναφέρει κάτι ο νόμος. 

Ευχαριστώ για την απάντηση σας 

Link to comment
Share on other sites

εμένα σε αντίστοιχη περίπτωση μου το πιστοποίησε η ΥΔΟΜ αλλά αυτό έγινε πριν 2 χρόνια. Πάντως βάσει τις εγκ 2  σε κάθε περίπτωση -αντί αυτοψίας από την ΥΔΟΜ-απαιτείται βεβαίωση από Ε.Δ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.