Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 29 - Ν. 4495/17] Εργασίες με Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών


Recommended Posts

Παύλο είχες δίκιο. μίλησα και με πολεοδομία. τους έχει σταλεί μάλιστα γράμμα σχετικά με την απαγόρευση κτισίματος περίφραξης από τσιμεντόλιθους με ΕΕΔΜΚ.

σευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 568
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ίσως το μπέρδεμα προέρχεται από εδώ ..NOK άρθρο 2 ορισμοί

75.   Πρόχειρη κατασκευή είναι η κατασκευή που υλοποιείται με πρόχειρο τρόπο, από ασύνδετα ευτελή υλικά, όπως τσιμεντόλιθοι, λαμαρίνες, σανίδες.

οπότε το παρακάτω 

 κβ)   περίφραξη  με  πρόχειρη  κατασκευή,  όπως  συρματόπλεγμα,  σε  οικόπεδα  μη  ρυμοτομούμενα  σε εντός σχεδίου περιοχές,

γίνεται

κβ)   περίφραξη  με  πρόχειρη  κατασκευή,  όπως  συρματόπλεγμα,  τσιμεντόλιθοι, λαμαρίνες, σανίδες.σε  οικόπεδα  μη  ρυμοτομούμενα  σε εντός σχεδίου περιοχές,

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Ποιος άσχετος σκέφτηκε να βάλει σε ορισμό πρόχειρης κατασκευής τους τσιμεντόλιθους είναι άλλο θέμα. Πραγματικά αναρωτιέμαι, στην σύνταξη κανονισμών συμμετέχουν μηχανικοί ή είμαστε "πουθενάδες" και σε αυτό το θέμα.  Ο ορισμός του ΝΟΚ που έχεις παραθέσει Βασίλη (παρά το ότι ανήκει στην κατηγορία ορισμού) είναι εντελώς ασαφής, διότι ούτε ευτελές υλικό είναι ο τσιμεντόλιθος, ούτε ασύνδετα θα τοποθετηθεί προκειμένου να γίνει μια αποθήκη, ένα μικρό κοτέτσι ή μια μάντρα. Ο πιο άσχετος χτίστης στην κορυφή του βουνού, μια λάσπη θα την φτιάξει.

υ.γ Το κβ προτείνω να το βάλεις εντός παρενθέσεως το τμήμα της πρότασης που βάζεις τους τσιμεντόλιθους, για να μην μπερδευτεί κανείς και νομίσει ότι αποτελεί επίσημο κείμενο της προηγούμενης απόφασης περί ΕΕΔΜΚ.

Link to comment
Share on other sites

περί προχειρων  καταλυματων ζωων

[αυτη ειναι μια λογικη διευκρινηση]

"Μεμονωμένα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται γιατις ανάγκες αυτών των κατασκευών, δεν συνιστούν φέροντα δομικό σκελετό και είναιαποδεκτά. Η χρήση συνδετικών υλικών (π.χ. λάσπη) ή επιχρισμάτων (π.χ. ασβέστωμα) είναιαποδεκτή"

https://www.michanikos.gr/index/articles/επικαιρότητα/η-δομική-ξυλεία-επιτρέπεται-να-χρησιμοποιείται-για-την-κατασκευή-πρόχειρων-καταλυμάτων-ζώων-r4595/?tab=comments

 

και εδω

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/Β4ΩΓΒ-Θ35

[εξ αλλου ο τσιμεντο/λιθος τί ειναι?  Λιθος απο τσιμεντο μεν αλλά λίθος"]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα!

μια ερώτηση αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι σχετικά...

στην περίπτωση κατεδάφισης με Έγκριση εκτέλεσης εργασιών - από 4495 υπαγωγή αυθαιρέτων - πρέπει και πάλι να περιμένω 20 ημέρες πριν προβώ στην κατεδάφιση; 
 

Ευχαριστώ! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.