Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 29 - Ν. 4495/17] Εργασίες με Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών


Recommended Posts

Σε συνέχεια της προηγούμενης απάντησης, θα ήθελα μια διευκρίνηση. Θέλω να προχωρήσω σε στατική ενίσχυση κτισματος κατ.5 εκτός σχεδίου σε μη αρτιο κ μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο. Είμαι στην περίπτωση του άρθρου 107 παρ.5  δδ).Στο e-adeies δηλώνω ως πράξη  την έκδοση εργασιών αποπεράτωσης αυθαιρέτου παρόλο που ουσιαστικά ετσι όπως διατυπώνεται η πράξη θα έπρεπε να γινόταν αναφορά στην παρ. 5 αθρο α? Εκτός αν την στατική ενίσχυση την θεωρούν αποπεράτωση.

Μια δεύτερη σκέψη ήταν μήπως με κάλυπτε η πράξη "έγκριση εκτέλεσης εργασιών "άρθρο 29 πα.4γ (κατεδάφιση ή αποκατάσταση κατασκευών).Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη 😀😀

Ενας νόμος ξεκάθαρος δεν μπορεί να υπάρξει ?????

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 572
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα. Βεβαιώθηκε πολεοδομικη παράβαση (περιφραξη με λιθοδομη).Καθώς ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να την νομιμοποίησει , αλλά να την κατεδάφισει από ότι έχω καταλάβει θα βγει με έγκριση εκτέλεσης εργασιων.Περαν της τεχνικής έκθεσης ΣΑΥ ΦΑΥ, ΣΔΑ   δηλωσγ ανάθεσης  ανάληψης, φωτογραφίες και φυσικά την έκθεση αυτοψίας τι άλλο πρέπει να υπάρχει από πλευράς του μηχανικού.?

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

@EloundaΈχω παρόμοια περίπτωση (μετά από αυτοψία ΥΔΟΜ) για αυθαίρετη πέργκολα. Καταλαβαίνω ότι χρειάζονται μόνο αυτά. Δεν ξέρω κατά πόσον απαιτείται να ανεβάσουμε στοιχεία νομιμότητας για το κτίσμα, για το οποίο βέβαια δεν έγινε κάποιο σχόλιο από ΥΔΟΜ κατά την αυτοψία.
Κ μια ερώτηση επί του πρακτέου: μετά την έκδοση της έγκρισης, προχωράμε σε αποξήλωση και ενημερώνουμε εγγράφως την ΥΔΟΜ ότι οι αυθαίρετες κατασκευές απομακρύνθηκαν (μαζί με κάποιες φωτο ας πούμε)? 

Link to comment
Share on other sites

Όχι στοιχεία νομιμότητας δεν ανεβάζεις. Οι εργασίες αφορούν την έκθεση αυτοψίας. 

Για το δεύτερο, δεν το έχω κάνει ακόμα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θέλει ΕΔ.Πρεπει να δω αν συνδέεται η έγκριση εκτέλεσης εργασιων με αίτηση ΕΔ πχ όπως μια άδεια 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι έχω περίπτωση κτιρίου (αποθήκης) προ του 55, που ένα τμήμα του πατάει στο δρόμο. Το οικόπεδο είναι σε οικισμό κάτω των 2000 που υπάρχει σχέδιο διανομής από το 1932. Στο οικόπεδο υπάρχουν επίσης σπίτι κολλητά με την αποθήκη και δυο στέγαστρα, όπου οι αυθαιρεσίες έχουν τακτοποιηθεί σαν προ του 83. Ο ιδιοκτήτης θέλει να προβεί στην κατεδάφιση του τμήματος της αποθήκης που είναι στο δρόμο και στην έκδοση άδειας για αντικατάσταση στέγης του σπιτιού και της αποθήκης. Στην πολεοδομία μου είπαν να εισάγω το τμήμα που πατάει στο δρόμο στο σύστημα των αυθαιρέτων προς άδεια νομιμ./κατεδαφ. και να βγάλω έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης. Μετά από αυτά να βγάλω και την άδεια στέγης. Είναι οκ αυτός ο τρόπος; Επίσης μετά την κατεδάφιση θα μείνει ένα τμήμα της αποθήκης ανοιχτό και πρέπει να κλειστεί με τοίχο. Αυτό πρέπει να το δείξω στην κατεδάφιση; Στην άδεια στέγης; Και στα δύο; Παρακαλώ για τη βοήθεια σας γιατί είναι περίεργη περίπτωση...

Link to comment
Share on other sites

@eviflo

Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461/2018 

Άρθρο 1

3. Για τη χορήγηση της έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

ε. Αντίγραφο Τοπογραφικού Διαγράμματος.
Ως τέτοιο νοείται το τοπογραφικό διάγραμμα της οικοδομικής αδείας ή της άδειας δόμησης εφόσον υφίσταται ή της δήλωσης υπαγωγής σε οποιονδήποτε νόμο περί αυθαιρέτων ή του προσαρτώμενου τοπογραφικού σε δικαιοπραξία.
Αν δεν υπάρχουν τα παραπάνω στοιχεία, τότε υποβάλλεται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το ισχύον κρατικό τριγωνομετρικό δίκτυο (ΕΓΣΑ), συντασσόμενο κατά τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Link to comment
Share on other sites

Στα πολύ σωστά που αναφέρθηκαν να προσθέσω ότι χρειάζεται πριν ο συνάδελφος προχωρήσει, να βεβαιωθεί ότι το ακίνητο βρίσκεται εκτός απόστασης 500 μ από την ακτή, διότι εντός αυτής της απόστασης απαγορεύεται( Ν. 1337/83)  η περίφραξη (εξαιρούνται κάποιες ειδικές χρήσεις υπό προϋποθέσεις και περιορισμούς) και δηλώνεται ρητώς ότι το ακίνητο δεν εμπίπτει σε αυτή την απόσταση.

Link to comment
Share on other sites

@vasilori

Στην τεχνική έκθεση της κατεδάφισης, μπορείς να γράψεις ότι για λόγους ασφάλειας και υγιεινής πρέπει να χτιστεί τοίχος στο όριο μεταξύ του κατεδαφιστέου τμήματος και του παραμένοντος κτίσματος. Η θέση του νέου τοίχου θα υποδεικνύεται στην κάτοψη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.