Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 36 - Ν. 4495/17] Έκδοση οικοδομικών αδειών - Κατηγορία 3


Recommended Posts

Ναι, η λογική φαίνεται να είναι: Ίδιες υποχρεώσεις (μελετών) έχεις αλλά προχωράει και βγαίνει χωρίς περαιτέρω έλεγχο ..μέχρι να γίνει έλεγχος.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

On 22/6/2020 at 7:59 ΠΜ, kakos said:

Σχετικά με τη δυνατότητα έκδοσης Οικοδομικών Αδειών συγκεκριμένων περιπτώσεων των Κατηγοριών 1 και 2 με τη διαδικασία της Κατηγορίας 3 (Ν.4685/20).

Τι γίνεται  στη περίπτωση που θέλεις να προβείς σε αναθεώρηση ηλεκτρονικής οικοδομικής άδειας κατηγορίας 1 και εμπίπτεις στις κατηγορίες που αναφέρει το άρθρο 99 παρ.14 του Ν.4685/20;

Και εγώ αυτήν την απορία έχω.
Έστω θέλουμε να κάνουμε αναθεώρηση σε έργο Κατηγορίας 1 με έντυπη άδεια, επιλέγουμε κανονικά "Αναθεώρηση έντυπης αδείας κατ. 1 ΜΕ (ή χωρίς) μεταβολή κ/δ/ο"  και στο τέλος όταν κάνουμε υποβολή αυτή θα εκδοθεί χωρίς έλεγχο (ο έλεγχος από την υδομ θα γίνει αργότερα), σωστά; 

(δε νομίζω να ισχύει αυτό αλλά αναρωτιέμαι μήπως αφου κατ' εξαίρεση θα ακολουθηθεί η διαδικασία της Κατηγορίας 3, πρέπει να επιλέξουμε "Έγγραφη Βεβαίωση Όρων Δόμησης Αρ.38&γ για αναθεώρηση έντυπης Ο.Α. Κατ. 3"  ??)

Link to comment
Share on other sites

Θα γίνει αρχικός έλεγχος. Αλλά μόνο για τους όρους δόμησης όπως στην 3. Το e-Άδειες το έχει ως κατηγορία νέας αίτησης βλέπω τώρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, για κατηγορία 3 οικοδομικής αδείας με βεβαίωση όρων δόμησης, όταν απαιτούνται άλλες εγκρίσεις ΣΑ, βεβαίωση αρχαιολογίας, υψομέτρου κλπ υπάρχει πρόβλημα ως προς την κατηγορία 3?

Edited by IOANNA
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, IOANNA said:

Καλησπέρα σας,

Καλησπέρα!Αφού υποβάλλεις την αίτηση για την "Βεβαίωση Όρων Δόμησης & Απαιτούμενων Εγκρίσεων άρθρου 38 παρ.2γ. για νέα άδεια Κατ.3 ", η ΥΔΟΜ εκδίδει την πράξη όπου αναφέρονται όλοι οι όροι δόμησης και οι απαιτούμενες εγκρίσεις για το έργο σου.Έπειτα εσύ οφείλεις εφόσον απαιτούνται εγκρίσεις να τις λάβεις από τους αρμόδιους φορείς για να προχωρήσεις μετά σε έκδοση "Οικοδομικής άδειας Κατηγορίας 3 με βεβαίωση όρων δόμησης" .***Κατ'εξαίρεση ,εάν απαιτείται έγκριση από ΥΠΠΟ το αίτημα (βεβαίωση για άδεια κατ.3) απορρίπτεται γιατί εμπίπτει σε άδειες Κατ.1 (αυτό αναγράφεται  στην εκδοθείσα πράξη της βεβαίωσης.Όλο το φύλλο της πράξης αυτής της βεβαίωσης μπορείς να το βρεις στην Απόφαση ΥΠΕΝ/88894/12666- ΦΕΚ 5716Β/19-12-2018 ).Δεν ξέρω αν σε βοήθησα,το εύχομαι.😀

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ! Βοήθησες και πολύ μάλιστα! Από ότι κατάλαβα επιτρέπεται να έχω ΣΑ, βεβαίωση αρχαιολογίας κλπ σε κατηγορία 3, σωστά? Πρόκειται για κτίριο γραφείων σε νησί και έχω πάρει την βεβαίωση όρων δόμησης με ΣΑ, αρχαιολογία και βεβαίωση υψομέτρου. Και πάλι ευχαριστώ πολύ!

Edited by IOANNA
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα! θέλω να βγάλω μια άδεια, κατ3 για αλλαγή της διαμόρφωσης του Δ.δόμησης για αλλαγή της θέσης των θ.σ. και προσθήκη και νέων. Επειδή η αρχική άδεια είναι παλιά δεν έχω υποχρέωση για έλεγχο φύτευσης(όπως μου είπε στην ΥΔΟΜ) Γνωρίζετε, πλην τοπογραφικού και διαγράμματος φυσικά, τι άλλη μελέτη θα χρειαστώ?ευχαριστώ!

Edited by sissy_arch
Link to comment
Share on other sites

Την μεγάλη παρένθεση που λέγεται "Στοιχεία νομιμότητας" την έχεις ολοκληρώσει?Εννοώ ρυθμίσεις κλπ? Εάν ναι,άλλες μελέτες πέραν Τ.Δ. και Δ.Κ. για τον ακάλυπτο δεν μπορώ να σκεφτώ...😊

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οχι και έχω εξηγήσει ότι αν είναι όλα οκ προχωράμε έτσι αλλιώς πάμε αλλιώς. Εγώ λέω αν είναι όλα οκ (πχ) αν θεωρείς ότι χρειάζεται κάτι άλλο?γτ εγώ δε μπορώ να σκεφτώ λογικά πάντα τι άλλο να θέλει....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.