Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 36 - Ν. 4495/17] Έκδοση οικοδομικών αδειών - Κατηγορία 3


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Μου έχουν αναθέσει την διερεύνηση εάν γίνεται αλλαγή χρήσης νομίμως υφιστάμενης οριζόντιας ιδιοκτησίας από κατάστημα σε κατοικία (τακτοποιήθηκε με τον 4495). Πέρα του αν επιτρέπεται η "νέα" χρήση (που επιτρέπεται), τι άλλο πρέπει να ελέγξω;;

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

@vagias -Θα κάνεις στην Υδομ μια αίτηση για βεβαίωση όρων δόμησης και απαιτούμενων εγκρίσεων ,νέας άδειας κατ.3 όπου θα αναγράφεται η αιτούμενη αλλαγή χρήσης στο συγκεκριμένο ακίνητο.Εάν τυχόν απαιτείται κάποια έγκριση θα σημειωθεί από την Υδομ στην βεβαίωση.Δεν βρίσκω κάτι άλλο περίεργο (κατάστημα είχες άρα φαντάζομαι έχεις ικανό ύψος κύριου χώρου για κατοικία),οπότε θα δεις και τι εγκρίσεις χρειάζεσαι (αν,) και προχωράς...B)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα, θα ήθελα σε ακίνητο με άδεια εντός σχεδίου το οποίο έχω τακτοποιήσει με Ν.4495 να κάνω τα εξής:

περιτοίχιση με στηθαίο και κάγκελα, θερμομόνωση κελύφους και νομιμοποίηση σε στέγαστρα που έγιναν μετά το 2011. Η περιτοίχιση χρειάζεται άδεια Κατηγορίας 3 ενώ τα υπόλοιπα  ΕΕΜΚ. Μπορώ να τα συνδυάσω όλα με μία άδεια κατ.3 σωστά? Πρώτα βγάζω βεβαίωση όρων δόμησης και μετά άδεια. Γνωρίζετε ποια θα είναι τα δικαιολογητικά? 

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορείς να συνδυάσεις ΕΕΜΚ σε Κατ3. Για τη βεβαίωση όρων δόμησης μόνο δήλωση αναθεσης ανάληψης ζητάνε να ανεβάσεις. Συμπλήρωσε και όσα πεδία νομίζεις σχετικά με ιδιοκτήτη, είδος έργους, τοποθεσία, στοιχεία δόμησης κλπ. Δε ξέρω αν και ποιά από αυτά είναι απαραίτητα.

Όταν εκδοθεί η βεβ.όρων δόμ. θα κάνεις δημιουργία νές αίτησης 'σε συνέχεια προηγούμενης' Κατ3 με βεβ ορ. δομ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα και υγεία σε όλους ,

Σε ισόγεια οικοδομή με υπόγειο (το υπόγειο δεν καταλαμβάνει όλη την κάλυψη του υπογείου ) έχει γίνει ρύθμιση επέκταση  χώρου υπόγειου  τμήματος μπαζώματος εντός του περιγράμματος της οικοδομής με το Ν.4495/17. Επειδή υπάρχει υπολειπόμενος συντελεστής δόμησης θέλουμε να εκδώσουμε αδεία προσθήκης καθ’ ύψος. Το κτίσμα είναι εντός σχεδίου, επομένως είμαστε εντός των περιπτώσεων της Κατηγορίας 3. Η ρύθμιση του υπογείου δεν μας επηρεάζει διότι δεν ζητάμε νομιμοποίηση του σωστά ?

 

Ευχαριστώ εκ το προτέρων  

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω κολλήσει εδώ και μέρες στον έλεγχο φορολογικών άδειας κατηγορίας 3 με τον υπάλληλο της πολεοδομίας και ψάχνοντας για λύσεις θα θελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς ή εάν έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο, τα εξής:

1) Εάν μπορώ να τροποποιήσω στοιχεία στις καρτέλες στον μεταγενέστερο έλεγχο εφόσων το σύστημα έχει ανοιχτά τα πεδία όταν ο έλεγχος είναι σε μεταβολή από τον μηχανικό και

2) εάν έχει προχωρήσει κάποιος σε ανάκληση άδειας κατηγορίας 3 και σε έκδοση νέας

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα , εχω περιπτωση αποπερατωσης Ο.Α που ειναι με ολοκληρωμενα και τα επιχρισματα. Μετα απο 2 ακυρωσεις αιτησης για ηλιθιους λογους ,τωρα ο μοναδικος υπαλληλος που χρεωνει και χρεωνεται μονος του τις αδειες μου ζηταει .κατ.3 με βεβαιωση ορων δομησης . Αφου λοιπον ξαναυποβαλλω την νεα πια αιτηση, για βεβαιωση ορων δομησης  μου γραφει παρατηρηση οτι θελει ¨<<ΥΔ μελετητη οτι δεν εχουν τροποποιηθει οι οροι δομησης >> .

Με εχει στειλει απο μυαλο....

τι να δωσω χωρις  να εχω την Βεβαιωση πρωτα???

Αυτη την ΥΔ την βαζω στην επομενη φαση ,ή τουλαχιστον ετσι ξερω ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.