Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 39 - Ν. 4495/17] Προδιαγραφές σύνταξης Τοπογραφικού Διαγράμματος και Διαγράμματος Κάλυψης


Recommended Posts

Τα υπό ανέγερση κτίρια θα φαίνονται στο τοπογραφικό; Στις προδιαγραφές που είχαν εκδοθεί για τον νόμο 4030 έπρεπε να φαίνονται και μάλιστα με συντεταγμένες των κορυφών( το ίδιο και στο διάγραμμα δόμισης). Σύμφωνα με την επιστήμη τοπογραφικό κυρίως είναι η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης. Τα κείμενα που το συνοδεύουν σίγουρα είναι απαραίτητα. Τα κτίρια που δεν υπάρχουν και είναι μελλοντικά γιατί να φαίνονται;  (Εξ άλλου  αυτά τα υπο ανέγερση  κτίρια με συντεταγμένες φαίνονται στ διάγραμμα δόμησης). Πάντως στο αρθρο 39-Ν.4495/17 δεν αναφέρει την σχεδίαση για τα υπο ανέγερση στο τοπογραφικό. Τι θα εφαρμόζουμε;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στον 4030 είχαν κάνει λίγο "σαλάτα" το θέμα των νέων κτιρίων. Στην έκδοση αδειών με τον νόμο του 1983, το τοπογραφικό είχε την υφιστάμενη κατάσταση και το ΔΚ την μελλοντική. Στον 4030, περάσανε και την μελλοντική στο τοπογραφικό. Τώρα την ξαναβγάλανε. Τοπογραφικό = υφιστάμενη ΔΚ = μελλοντική.

Άλλη μια ερώτηση. Στις οδηγίες για τον 4030, στα τοπογραφικά έγραφες και τα όμορα οικόπεδα. Τώρα στην λίστα με τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία δεν έχει τα όμορα οικόπεδα. Συνεχίζουμε να τα βάζουμε για τον έλεγχο οικοδομησιμότητας; (γενικά)

Στην περίπτωσή μου, έχω ένα ερείπιο, παλιό πέτρινο ισόγειο που έχει πέσει η στέγη και πάω για κατεδάφιση (ότι έχει μείνει). Συνεχίζω να χρειάζομαι τα όμορα; Ή μπορώ να το κάνω σκέτο, και όταν πρόκειται να κτίσει, το συμπληρώνω;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε περίπτωση σύνταξης διαγράμματος κάλυψης για να βγει άδεια περιτοίχισης σε υπάρχουσα οικοδομή με άδεια το 1986 στο εμβαδόν των υπαρχόντων κτισμάτων γράφω το υπολογισμένο στην παλιά άδεια ή το νέο μετρημένο σημερινό που έχει μια απόκλιση κοντά στο 5% λιγότερο?

Επιπλέον, χρειάζεται να κάνω κατόψεις όλων των υπαρχόντων ορόφων στο διάγραμμα κάλυψης και όψεις ή επειδή η άδεια αφορά μόνο περιτοίχιση μπορώ να το αποφύγω?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχουν διαφορές της σημερινής κατάστασης από την άδεια πρέπει να τις δείξεις.

Αν είναι εντός των ανοχών το αναφέρεις στην Τ/Ε. Στο διάγραμμα κάλυψης στη 2η περίπτωση, σκάναρε τις όψης της παλιάς άδειας και κάν'τες κολάζ. Κατόψεις πάλι, ξεπατίκωσέ τες στο CAD ή αντέγραψε τα περιγράμματά τους από το παλιό ΔΚ. Επίσης για τρισδιάστατη απεικόνιση υπαρχόντων κτισμάτων μπορείς να βάλεις φωτογραφίες.

Στο ΔΚ δεν κάνεις κατόψεις. Μόνο τα περιγράμματα για τους υπολογισμούς δόμησης. Αν είναι τα ίδια με της παλιάς άδειας (τα περιγράμματα), μπορείς να πάρεις έτοιμα τα αποτελέσματα από τους τότε υπολογισμούς ή να ανφέρεις τι μετράει και τι όχι σήμερα στην δόμηση. Δεν νομίζω να είναι απαραίτητο αυτό σήμερα, καθώς δεν κάνεις προσθήκη δόμησης και σε περίπτωση μελλοντικής άδειας, πάλι θα κάνουν από την αρχή τέτοιο έλεγχο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Οι ανοχές είναι 2% ή 5% (όσον αφορά τις διαστάσεις)? Μπορώ να αιτιολογήσω το νέο εμβαδόν ως αποτέλεσμα αλλαγής των διαστάσεων ως 5% με υπαγωγή που έχει γίνει για αυτή την αυθαιρεσία στο Ν. 4178/2013?

Αν κάτι δε μετρά σήμερα στη δόμηση, όπως κοινόχρηστα κλιμακοστάσια σύμφωνα με το ΝΟΚ πρέπει να τα αφαιρέσω από τα εμβαδά (παρότι παλαιότερα με το ΓΟΚ αυτά είχαν προσμετρήσει στη δόμηση)?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συμβολαιογράφος μου ζήτησε επάνω στο τοπογραφικό διάγραμμα εκτός από τα κτίσματα να υπάρχει και υπόμνημα εμβαδομέτρησης των κτισμάτων  και ανάλυση των ορόφων αυτών προκειμένου να συντάξει συμβόλαιο. Εγκεκριμένα σχέδια δεν υπάρχουν. Προβλέπονται τα στοιχεία αυτά να περιλαμβάνονται σ' ένα τοπογραφικό διάγραμμα ή όπως εγώ πρότεινα να της δώσω πρόσφατες κατόψεις με υπολογισμό των εμβαδών και δεν τις δεχόταν;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Η δήλωση ιδιοκτήτη του Ν.4030/2011 που έλεγε στο τέλος "... ευθύνομαι για την ακρίβεια των δηλουμένων ορίων του οικοπέδου και την αιτία του δικαιώματος να ζητήσω την έκδοση άδειας δόμησης." την βάζουμε στο τοπογραφικό; Δεν αναφέρεται πλέον στον Ν.4495/2017!!! υπάρχει μόνο η αναφορά για τις προδιαγραφές Ν.651/77. Οπότε απαιτείται ή όχι η δήλωση Ν.4030; Εσείς τη βάζετε; Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, dimitris GM said:

τι ειδους συμβολαιο ειναι αυτο που θελετε να συνταξετε?

αδεια και κατοψεις αδειας,  δεν εχεις?

 

Συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς.

Άδεια και κατόψεις δεν υπάρχουν. Το ένα κτίσμα έχει ανεγερθεί με κοινοτική άδεια και το άλλο είναι προ του 55 και υπάρχει μόνο άδεια επισκευής σεισμοπλήκτου.

Οι εμβαδομετρήσεις όμως πρέπει να αναγράφονται στο τοπογραφικό όπως μου υπέδειξε η συμβολαιογράφος; 

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς θα υπάρχει εμβαδομέτρηση υφιστάμενων κτιρίων. Πως αλλιώς η συμβ/φος θα υπολογίσει την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.