Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 39 - Ν. 4495/17] Προδιαγραφές σύνταξης Τοπογραφικού Διαγράμματος και Διαγράμματος Κάλυψης


Recommended Posts

Όπως είπαν και οι συνάδελφοι, τα εμβαδά θα πρέπει να αναγράφονται και ειδικά όταν υπάρχει σύσταση π.χ. κάθετης θα πρέπει να περιέχουν και επιπλέον πληροφορίες όπως τμήματα αποκλειστικής χρήσης κλπ..

Για τη δήλωση ιδιοκτήτη Ν.4030 γνωρίζει κάποιος τελικά αν ισχύει; (βλ. πιο άνω ερώτημά μου!)

Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Προφανώς θα υπάρχει εμβαδομέτρηση υφιστάμενων κτιρίων. Πως αλλιώς η συμβ/φος θα υπολογίσει την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Οκ, συμφωνώ ότι πρέπει να γίνουν οι εμβαδομετρήσεις, πως αλλιώς άλλωστε. Αυτό που είχα απορία και εξακολουθεί να είναι το ερώτημά μου είναι:

Όλες αυτές οι εμβαδομετρήσεις πρέπει να αναγράφονται στο τοπογραφικό;  πρόβλέπονται στη σύνταξη ενός τοπογραφικού;  ή μπορώ να δώσω κάποιο άλλο πίνακα ή ακόμα και κατόψεις που αποτυπώνονται τα κτίσματα και υπάρχουν οι εμβαδομετρήσεις επάνω;

Το ερώτημά μου είναι τι πρέπει να κάνω ως μηχανικός και τι προβλέπονται σε τοπογραφικά να αναγράφονται΄ γιατί δεν θέλω ο συμβολαιογράφος να μου υποδεικνύει τι είναι σωστό και τι όχι.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά στο τοπογραφικό αναφέρονται οι κορυφές περιγράμματος του κτιρίου, γιατί στην πολεοδομία υποβάλλουμε και ΔΚ, οπότε καλλύπτονται. Αυτά είναι τα ελάχιστα γενικά. Επιπλέον μπορείς να βάλεις και άλλες πληροφορίες. Λάθος δεν είναι, επιπλέον κόπος είναι ως προς την αμοιβή μόνο και τον χώρο στο χαρτί. Στο νόμο αναφέρεται να αναγράφονται γενικά τα απολύτως απαραίτητα, χωρίς να γίνεται κάποια μνεία για περιορισμό σε επιπλέον πληροφορίες.

Θα τα έχει μπερδέψει η συμβολαιογράφος που παλιότερα βάζανε στο ίδιο σχέδιο και το διάγραμμα κάλυψης.

Link to comment
Share on other sites

η Συμβολαιογράφος σου ζητάει να γράψεις κάτι σαν αυτό (με περιγραφή-χρήση -εμβαδό και όγκο)

ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ KTIΣΜAΤA

1. ΜΟΝΩΡΟΦΟΣ ΚΕΡ. ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

ΕΜΒΑΔΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ  85,20Μ2  - ΟΓΚΟΥ 244,52Μ3

ΕΜΒΑΔΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ 108,52 Μ2  - ΟΓΚΟΥ 335,33Μ3

ΚΛΠ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνήθως αυτό που κάνω εγώ είναι να κάνω πίνακα συντεταγμένων κορυφών των υφιστάμενων κτιρίων με τίτλο π.χ. "1 - Κατοικία" και κάτω από σειρές με τις συντεταγμένες βάζω ακόμα μια σειρά όπου αναγράφω το εμβαδόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα
Μεζονέτες σε γήπεδο εκτός σχεδίου (Χαλκιδική - εξοχικές κατοικίες) κατασκευή 2007
Ο φάκελος της Πολεοδομίας (ΥΔΟΜ πια) έχει τοπογραφικό και Δ.Κ αλλά με συντεταγμένες σε Hatt..

Πρέπει για τον 4495 να συντάξω νέο σε ΕΓΣΑ 87; ..πιστεύετε θα ταν επιπόλαιο να μετασχηματίσω τις συντεταγμένες του κατατεθέντος;
Ευχαριστώ
 

Edited by MHD
Link to comment
Share on other sites

Όταν για το ακίνητο έχει εκδοθεί ΟΑ, τότε για την υπαγωγή αυθαιρεσιών αυτού υποβάλλουμε το εγκεκριμένο Τοπογραφικό Διάγραμμα, πάνω στο οποίο έχουμε σημειώσει τις αυθαιρεσίες κ.λπ. Έχεις κάποιον άλλον ιδιαίτερο λόγο για να φτιάξεις νέο τοπογραφικό;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα @ΙΑΣΟΝΑΣευχαριστώ.. Το λέω διότι πρέπει να ελέγξω και την θέση των κτισμάτων να μην είναι μετατεθειμένα (ως προς το ΔΚ) ...και μου δημιουργήθηκε (εσφαλμένα) η εντύπωση οτι η ενημέρωση επι του ΔΚ θα αφορούσε ΝΕΟ σχέδιο/τοπογραφικό (και ως νέο να αναφερόταν σε ΕΓΣΑ87 -με τυχόν αυθαιρεσίες επι αυτών)--{αλλά είχα άδικο ..δεν το αναφέρει οπως σωστά λές,  στα δικαιολογητικά Αρθρο 99. αναφέρει ξεκάθαρα οτι με Οικοδ Αδεια οι αυθερεσίες να σημειώνονται επί αυτών}.
Ευχαριστώ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλο μηνα Μαιο

σε οικοπεδο εντος σχεδιου βγηκε αδεια για ισογεια κατοικια επι πυλωτης το 1980 με οικοπεδο 297.50 τμ .Στην πραξη αποδοχης κληρονομιας που εγινε το 2014  δειχνονται 278.80 τμ και η δικη μου αποτυπωση εδειξε 274 τμ  Και το μεγαλυτερο  αγκαθι, το βαθος του οικοπεδου στην αδεια ειναι 17.50( με ελαχιστο επιτρεπομενο 17.00) ενω σημερα ειναι  16.40 στην αποδοχη και 16.25  η δικη μου  Στοχος η  εκδοση οικοδομικης αδειας για κλεισιμο μερους της πυλωτης 

παρακαλω για την γνωμη σας  

Link to comment
Share on other sites

θα δεις  στο αρθρο 39 [και το παραρτημα]

κατα τα λοιπα,

ήλεγξες, με βαση και τους διπλανους,   γιατι υπαρχει αυτη η μειωση?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.