Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 40 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά χορήγησης άδειας κατεδάφισης


Recommended Posts

ειρωνικά το αναφέρω, καθώς όπως ήδη σου έγραψα η "έγκριση εκτέλεσης εργασιών"  υπάγεται στην κατηγορία έκδοσης 3 -και επομένως  εκδίδεται ακόμη  και  το Σαββατοκύριακο !

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

ειρωνικά το αναφέρω, καθώς όπως ήδη σου έγραψα η "έγκριση εκτέλεσης εργασιών"  υπάγεται στην κατηγορία έκδοσης 3 -και επομένως  εκδίδεται ακόμη  και  το Σαββατοκύριακο !

Ναι, πήγε αλλού το μυαλό, αλλά κ γω αυτό υπέθεσα, ειδικά με αυτά τα δικαιολογητικά, σε σύντομη περίοδο. 

Ευχαριστώ κ πάλι εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

κατά τον έλεγχο Άδειας Κατεδάφισης που υπέβαλα, μου ζητείται να επανυποβάλλω όλες τις Δηλώσεις Ανάθεσης του ιδιοκτήτη σε εμένα και στον Τοπογράφο με γνήσιο της υπογραφής (!) καθώς και την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για την ανάθεση της διαχείρισης του έργου πάλι με γνήσιο υπογραφής. Επίσης η υπεύθυνη δήλωσή μου ως διαχειριστή του ΣΔΑ για τη σύμβαση με εγκεκριμένο σύστημα ζητείται πάλι να έχει γνήσιο υπογραφής. Στον νόμο δεν διαβάζω πουθενά ότι πρέπει να πιστοποιείται το γνήσιο της υπογραφής και πόσο μάλλον στις Δηλώσεις Ανάθεσης.

Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο και είναι κάτι που μπορώ να αντικρούσω βασιζόμενη στο ότι δεν απαιτείται από τον Νόμο; (Οι ιδιοκτήτριες του ακινήτου είναι δυό και ζουν μακριά και μάλιστα η μία είναι σχεδόν κατάκοιτη.)

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς μόνο οι δικές σου Υ.Δ (όπου απαιτούνται) δεν απαιτούν το γνήσιο της υπογραφής δηλαδή αρκεί η σφραγίδα σου

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας,

έχω περίπτωση οικοπέδου εντός σχεδίου εντός του οποίου βρίσκεται κατοικία προ του 1955 και μια διώροφη οικοδομή του 2004. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κατεδαφίσει την κατοικία προ του 1955 η οποία φαίνεται και στο διάγραμμα κάλυψης της διώροφης οικοδομής του 2004. Από την αυτοψία όμως που έκανα προκύπτει πως η κατοικία προ του 1955 είναι 10 τ.μ. μεγαλύτερη από την αποτύπωσή της στο διάγρραμμα κάλυψης που έγινε το 2004 για τη διώροφη οικοδομή. Άρα αυτό το τμήμα των 10 τ.μ. θεωρείται αυθαίρετο.

Η απορία μου είναι για να κατεδαφιστεί η κατοικία προ του 1955 (ολόκληρη, το αυθαίρετο και το νόμιμο τμήμα της) απαιτείται πρώτα να κάνω υπαγωγή στο Ν. 4495/17 για το αυθαίρετο τμήμα της ή μπορώ απευθείας να εκδώσω άδεια κατεδάφισης για το νόμιμο και αυθαίρετο τμήμα της (χωρίς να εντάξω προηγουμένως το αυθαίρετο κτίσμα στο Ν. 4495/17)?

Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να κατασκευάσει περιτοίχιση στο οικόπεδό του. Μπορώ να εκδώσω άδεια κατεδάφισης και ταυτόχρονα άδεια περιτοίχισης ή πρέπει να εκδώσω πρώτα την άδεια κατεδάφισης, να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση και μετά να εκδώσω την άδεια περιτοίχισης?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33)

Καλημέρα!

Σχετικά με τη διαδικασία κατεδάφισης στατικώς ανεξάρτητου τμήματος βιομηχανικού κτηρίου που κατέρρευσε στον τελευταίο σεισμό (2019).

Δεδομένα:

  • το τμήμα ήταν "κόκκινο" με πρωτόκολλο" αυτοψίας από ΤΑΣ επειτα από το σεισμό του 1999, αλλά αφέθηκε στην τύχη του (!)
  • με το νέο σεισμό κατέρρευσε

Έκτοτε άρχισε η ανάμιξη μου με το θέμα.

Ξεκίνησα να το αντιμετωπίζω ως κανονική άδεια κατεδάφισης (μερικής) αφού κατόπιν ερωτήματος στην ΥΔΟΜ δεν δέχθηκαν να υποβάλλω έγκριση εκτέλεσης εργασιών.

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν προβλέπεται κάποια διαδικασία - αρωγή μέσω ΤΑΣ στην περίπτωση αυτή.

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα.

Η ερώτηση μου αφορά το διαδικαστικό σκέλος κατά την έκδοση άδειας κατεδάφισης.

Ποιες εργασίες θα πρέπει να ορίσω στην αίτηση μου στο e- Άδειες ; "Επίβλεψη κατεδάφισης" δεν υπάρχει ως εργασία, ούτε "διαχειριστής έργου".

Επίσης επειδή πραγματοποιώ μερική κατεδάφιση στην ιδιοκτησία, γνωρίζω πως απαιτείται διάγραμμα κάλυψης και αποτύπωση αρχιτεκτονικών. Αυτά θεωρούνται ως εργασίες "διάγραμμα κάλυψης αρχιτεκτονικής μελέτης" και "αρχιτεκτονική μελέτη" ; Αν κάποιος έχει εκδώσει και γνωρίζει θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Edited by Pavlos33
προσθήκη τονισμού
Link to comment
Share on other sites

Σε πρόσφατη αίτηση για χορήγηση άδειας κατεδάφισης ζήτησαν από την ΥΔΟΜ μεταξύ των άλλων:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Απ' ότι γνωρίζω σε εκτός σχεδίου δίνουμε βεβαίωση περί μη διέλευσης αγωγού Φ.Α.

όταν θέλουμε να όμως εκδώσουμε οικοδομική άδεια, στην προκειμένη όμως περίπτωση το ακίνητο είναι εντός σχεδίου

και θέλουμε να κατεδαφίσουμε.

Σας έχει ζητηθεί εσάς τέτοια βεβαίωση στις κατεδαφίσεις;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα.Σε περίπτωση κατεδάφισης αυθαίρετου  κτιρίου με Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών ,κάποιος προανέφερε πως δεν χρειάζεται ελεγκτής δόμησης (το ηλ.σύστημα  αδειών τουλάχιστον δεν έχει τέτοια επιλογή). Εφόσον το κτίσμα έχει πέσει ,και θελήσουμε να το διαγράψουμε στην εφορία ,ποια διαδικασία ακολουθούμε ? ( όταν κάτι έχει πέσει με άδεια κατεδάφισης ,δίνουμε το πόρισμα του ελεγκτή δόμησης ).Επίσης  για μεταβίβαση εκδίδουμε πλέον βεβαίωση αδόμητου να φανταστώ ?

 

Link to comment
Share on other sites

ζητάς αυτοψία και βεβαίωση από ΥΔΟΜ (υ.γ αυτό ισχύει μόνο αν αναφέρεσαι σε κατεδάφιση αυθαιρέτου της περίπτωσης του άρθ 106-γιατί στην περίπτωση του αρθ 107 5α-5β απαιτείται αυτοψία Ε.Δ και Π.Κ.Ε) 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.