Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 40 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά χορήγησης άδειας κατεδάφισης


Recommended Posts

Καλημέρα 

 

Σε περιοχή που χρειάζεται έγκριση αρχαιολογίας θέλουμε να βγάλουμε άδεια κατεδάφισης κτηρίου. Χρειάζεται να περάσει αρχαιολογία και για την κατεδάφιση; Αν ναι ποιά τα δικαιολογητικά; 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

έχω έναν πελάτη που θέλει να κατεδαφίσει ένα ισόγειο κτίσμα προ 55 (άνευ αρχιτεκτονικής σημασίας) το οποίο είναι ερείπιο. Εντός του οικοπέδου υπάρχει και  ένα ανεξάρτητο κτίσμα με άδεια οικοδομής του '90 το οποίο θα παραμείνει. 

Με συμφέρει να βγάλω άδεια κατεδάφισης με το e - άδειες ή θα μπορούσα να αιτηθώ χαρακτηρισμό απο την υδομ ως επικινδύνως ετοιμόροπο και να ακολουθήσω την άλλη διαδικασία;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα , να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου. θέλω κι εγώ να βγάλω έγκριση κατεδάφισης σε αποθήκη εντελώς αυθαίρετη ενώ το άλλο κτίσμα του οικοπέδου το τακτοποιώ.

Χρειάζεται οπωσδήποτε Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων...?και αν ναι μήπως υπάρχει κάποιο υπόδειγμα να ακολουθήσω....? Επίσης , αυτό χρειάζεται να το ανεβάσω στο e adeies?

Επίσης , στο e adeies στην καρτέλα που συμπληρώνω τη δόμηση εκεί που λέει ημιυπαιθριοι χώροι, η αποθήκη που κατεδαφίζεται δεν έχει.Το κτίσμα όμως που τακτοποιείται έχει θα την αναφέρω εκεί....?ή ασχολούμαι μόνο με τα της αποθήκης που κατεδαφίζεται τι έχει και τι δεν έχει....?

Αχ , πολλά ρωτάω αλλά είναι η πρώτη μου επαφή με το e adeies και νιώθω ανασφάλεια....

Ευχαριστώ πολύ...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα σας,

Σε κτίριο με άδεια, είχε κατασκευαστεί αυθαίρετα κτίσμα ανεξάρτητο του κτιρίου με άδεια. Οι αυθαιρεσίες τακτοποιήθηκαν με 4495 και ο "πρώην" ιδιοκτήτης το πούλησε.

Η σημερινή ιδιοκτήτρια θέλει να κατεδαφίσει το "πρώην" αυθαίρετο κτίσμα. Τι άδεια πρέπει να βγάλει; 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Θέλω να κατεδαφίσω και τα δυο κτίρια (τα οποία είναι και τα μοναδικά) εντός ενός οικόπεδου. Το ένα κτίριο έχει άδεια το άλλο δεν έχει. Αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να εντάξω στον 4495 το δεύτερο κτίριο που δεν έχει άδεια πληρώνοντας το παράβολο και θα επιλέξω προς κατεδάφιση. Έπειτα θα πάω για άδεια κατεδάφισης η έγκριση εκτέλεσης εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα για αδεια κατεδάφισης κτηρίου προ του 1955 με ρυμοτομουμενο τμήμα πρέπει να προηγηθεί εκτός από Σ.Α και  παραχώρηση σε κοινή χρήση στον Δημο; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.