Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 42 - Ν. 4495/17] Ισχύς, αναθεώρηση και ενημέρωση οικοδομικών αδειών


Recommended Posts

και γιατί δεν συμπεριέλαβες στη ρύθμιση που έκανες και τη χρήση τους ως καταστήματα για να τελειώνεις μια και καλή?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έκανα εγώ την ρύθμιση. Αλλά φαντάζομαι θα έβγαζε πρόστιμο με τ.μ. ως αλλαγή χρήσης απο αποθήκη σε κατάστημα, ή εννοείς κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

μια και θα δεις το ερώτημα  του ΚΑΝΑ

με την  ευκαιρια για δες

τι διαμερισματωση  εκαναν

στην αδεια ειχαν 3 χωρους....οκ....Σε ποιον ανηκουν?

Στα συμβολαια τι εχουν γραψει?

Link to comment
Share on other sites

Στην άδεια φαίνονταν 3 χώροι. Ο κάθε χώρος ανήκει σε διαφορετικό ιδιοκτήτη. Οι 2 χώροι ενοποιήθηκαν με καθαίρεση τοιχοποιίας. Ποια συμβόλαια εννοείς; Όσο αφορά τις ιδιοκτησίας (αποδοχές κληρονομιάς) αναφέρονται ως καταστήματα ξεχωριστά με 2 διαφορετικά συμβόλαια, όχι ενοποιημένα. Όσο αφορά τα μισθωτήρια, είναι ένα από κοινού, όπου αναφέρει το εμβαδό του ενός και του άλλου καταστήματος αντίστοιχα με τον ιδιοκτήτη του και σε παρένθεση αναφέρει ότι η αρχική διαρρύθμιση ήταν 2 αυτοτελείς χώροι.

Link to comment
Share on other sites

διαμερισματωση δεν εχεις,

εχεις απλη καθαιρεση μεσοτοιχιας-αυθαιρετη

Τα καταστηματα εξακολουθουν να ειναι  ανερξαρτητες  ΟΙ, με παραβιαση την καθαιρεση μεσοτοιχιας, αρα εχεις μια αυθαιρετη λειτουργικη συνενωση..

 σωστό ειναι το μισθωτηριο.

Πότε εγινε η αποδοχη? Ως τι εγινε?

 

Link to comment
Share on other sites

Η αποδοχή του ενός έγινε το 2003 ως κατάστημα, χωρίς να αναφέρεται το ενιαίο με το άλλο κατάστημα. Του 2ου η αποδοχή είναι το 2017 ως κατάστημα, αλλά υπάρχει και το 2002 συμβόλαιο παραχώρησης επικαρπίας ως κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

1)Άδεια Δόμησης , που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2013 και για την οποία δεν έχει γίνει έως τώρα έναρξη εργασιών , είναι σε ισχύ και αν ναί έως πότε?

2)Στίς φάσεις ανέγερσης ισχύουν οι διατάξεις περί ελεγκτών δόμησης 'η εφαρμόζεται η παλιά διαδικασία δηλ. είτε με αυτοψία της πολεοδομίας είτε με υπεύθυνες δηλώσεις μηχανικών-ιδιοκτητών?

Link to comment
Share on other sites

Σε έντυπη οικοδομική άδεια που έγινε σήμα διακοπής εργασιών λόγω παραίτησης του επιβλέποντα μηχανικού, με τις εργασίες να έχουν αποπερατωθεί μετά το σήμα διακοπής και με υπερβάσεις κάλυψης και δόμησης που τακτοποιήθηκαν με τον Ν.4495/17, θέλω να θεωρήσω την άδεια ώστε να πάρω ρεύμα. Πρέπει να γίνει άρση του σήματος διακοπής.

Μπορώ να προχωρήσω μέσω του συστήματος των e-αδειών και να επιλέξω Αναθεώρηση έντυπης άδειας ΧΩΡΙΣ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου και αν ναι, θα επιλέξω έπειτα στην καρτέλα "Έλεγχοι/Επιμέρους Περιπτώσεις.." το κουτάκι της "Πάρατασης ισχύος απ αόριστο"; Σε αυτήν την περίπτωση μου ζητάει Πόρισμα ελεγκτή δόμησης και χρονοδιάγραμμα προόδου εκτέλεσης έργου. Με την τακτοποίηση, δηλώθηκε ότι το έργο είναι αποπερατωμένο καθώς και οι υπερβάσεις του. Ο ελεγκτής δόμησης γιατί απαιτείται; Και το χρονοδιάγραμμα τι θα αφορά χωρίς υπολειπόμενες εργασίες;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

η Ο.Α πότε είναι? 

Πάντως νόμιμα σε ζητάει Ε.Δ και χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης γιατί βάσει του τροπ/νου άρθ 42 απαιτούνται 

5.   Η οικοδομική άδεια αναθεωρείται, μετά τη λήξη της, για την παράταση της ισχύος της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και αυτοψία από ελεγκτή δόμησης :

α) για τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης αναθεώρησης, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου,

β) για τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου,

γ)            για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική και εφόσον ο ιδιοκτήτης και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου υποβάλλουν υπογεγραμμένο χρονοδιάγραμμα προόδου της εκτέλεσης του έργου στην αρμόδια Υ.ΔΟΜ.. Στην περίπτωση μεταβολής του χρονοδιαγράμματος, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να ενημερώσει εγγράφως την Υ.ΔΟΜ. και τον αρμόδιο επιβλέποντα μηχανικό πριν από οποιαδήποτε έναρξη – συνέχιση των εργασιών,

Link to comment
Share on other sites

Η Ο.Α. είναι του 2003 και το σήμα διακοπής το 2006. Στο χρονοδιάγραμμα του έργου από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπόλοιπο εργασιών κι έχουν όλες αποπερατωθεί τι θα συμπεριλάβω;

Επίσης, θεωρείται σωστό να επιλέξω "Αναθεώρηση έντυπης άδειας ΧΩΡΙΣ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου" αφού έχουν τακτοποιηθεί οι υπερβάσεις δόμησης; Αναρωτιέμαι δηλαδή αν θα έπρεπε να επιλέξω "Αναθεώρηση έντυπης άδειας ΜΕ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου" γιατί υπάρχει μεταβολή (αύξηση κάλυψης-δόμησης) από την αρχική άδεια ασχέτως αν έχει τακτοποιηθεί.

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.