Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 42 - Ν. 4495/17] Ισχύς, αναθεώρηση και ενημέρωση οικοδομικών αδειών


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θέλω να κάνω αναθεώρηση έντυπης άδειας κατηγορίας 3 για αλλαγή επιβλεπόντων, αλλαγή μηχανολογικών μελετών και μικρή αύξηση δόμησης από τις παραβάσεις που τακτοποιήθηκαν. Στο e adeies τι επιλογή διαλέγω? Υπάρχει αναθεώρηση έντυπης αδείας κατ. 3 με μεταβολή κάλυψησ/δόμησησ/όγκου? Γιατί δεν το βλέπω στο σύστημα

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον δεν το εγραψα σωστα. Δεν εχω ασχοληθει με το συστημα αδειων πολυ. Η αδεια εχει εκδοθει το 2009 κ ο φερον οργανισμος και η τοιχοποιία ολοκληρώθηκαν το 2009. Τώρα θέλω να κανω αναθεώρηση για τις εργασίες που ανάφερα. Απλα υπέθεσα ότι ανήκει στην κατ 3 λόγω κτιρίου κατοικίας μικροου εμβαδού. Μάλλον δεν ισχύει αυτό. Απλά δεν γνωρίζω ποια κατηγορία επιλέγω στο e adeies. Η άδεια βρίσκεται σε ισχύ. Λογικά επειδή έχω τακτοποιημένους Η/Χ θεωρείται ότι έχω αύξηση δόμησης

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι είχα εκδώσει προέγκριση για ο.α. κατ. 3. Επειδή αλλάξαμε κάποια πράγματα στο σχέδιο αιτήθηκα αναθεώρηση προέγκρισης στο σύστημα. Μου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός πως δεν μου έχει πεδίο να ανεβάσω τ/δ και δ/δ. Για την ακρίβεια ανεβάζω ΜΟΝΟ αναθεση - αναληψη και Τεχνική εκθεση.

Το ερώτημα μου είναι δεν θα μου ελέγξουν το τ/δ και το /δ/δ?
Που θα τα ανεβάσω αυτά τα αρχεία ούτως ώστε να μην υπάρχουν τα παλαιά?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, έχω άδεια του 2008 σε ισχύ με τις παρατάσεις του αρ. 50 του Ν.4495. Από τα δύο κτίριο που προβλέπει η εκδοθείσα ΟΑ, το ένα κτίριο έχει κατασκευαστεί σε άλλη θέση νόμιμη, ως ότι δεν παραβιάζει πλάγιες αποστάσεις, και έχει κατά μισό μέτρο περίπου μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εγώ τώρα θα πρέπει να κάνω απευθείας αναθεώρηση της ισχύουσας ΟΑ με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα ή να κάνω πρώτα τακτοποίηση με ένδειξη προς έκδοση ΟΑ και μετά να καταθέσω την αίτηση για την αναθεώρηση της ΟΑ;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συναδελφοι Καλημερα,

 

Να κάνω κ'γω μια ερώτηση. Σε οικοδομική άδεια που βγήκε 2019 και η οποία εχει περάσει σ.α. μπορεί να γίνει ενημέρωση αδειας για αλλαγές εντός περιγράμματος αδείας και προσθήκη κάποιων παραθύρων (δεν επηρεάζουν τον σκελετό)?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

πρόκειται να κάνω ενημέρωση φακέλου οικοδομικής άδειας (επταόροφης οικοδομής) λόγω διαφοροποίησης της μελέτης πυροπροστασίας του ισογείου καταστήματος.

Το κατάστημα αυτό μισθώνεται ως επαγγελματικό εργαστήριο.

Γνωρίζει κάποιος αν μπορεί την ενημέρωση να την κάνει ο μισθωτής; ή πρέπει οπωσδήποτε να την κάνει ο ιδιοκτήτης; ή μήπως χρειάζεται συναίνεση;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα σας,

το 2015 είχα βγάλει μια άδεια για επέκταση οικίας, όπου εξαντλήσαμε και το συντελεστή δόμησης. Η κατοικία είναι σε 2 αδέρφια, όπου τώρα, θέλουν να κάνουν μία συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς ο ένας στον άλλον και ο άλλος να έχει στην πλήρη κατοχή στο ακίνητο.

Το θέμα είναι ότι αυτοί, πέρυσι, έκαναν κι ένα ισόγειο γκαράζ, επιπλέον του συντελεστή δόμησης. Για τη συμβολαιογραφική πράξη απαιτείται και βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Πώς μπορεί να προχωρήσει η συμβολαιογραφική πράξη?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

 

 

Μη βάζεις το ίδιο θέμα πολλαπλές φορές (εδώ) για να μη διαγραφούν όλα και λάβεις και ποινή.

Didonis

Edited by Didonis
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.