Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 42 - Ν. 4495/17] Ισχύς, αναθεώρηση και ενημέρωση οικοδομικών αδειών


Recommended Posts

Σκέφτηκα μήπως και με κάλυπτε η ανάλυση που κάνει στο αρθρ.42 παρ.10. Εκεί μιλάει για συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να τροποποιηθούν, επιφέροντας αλλαγές και στο διάγραμμα κάλυψης, αρκεί να μην  μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης, όγκου, ύψους. Επίσης, στο άρθρο 28 μιλάει για διάγραμμα δόμησης, που πλέον δεν υφίσταται με αυτό τον όρο. Η άδειά μου είναι σχετικά πρόσφατη με διάγραμμα κάλυψης(άλλο όνομα😆). Αλλά η αλήθεια είναι πως αν δεν έχω κάτι πιο ξεκάθαρο δε θα το προχωρήσω...

Edited by chrisvach
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,διάβασε λίγο λεπτομερώς και την παρ.6 του 42 και την δ) του άρθρου 28 ,μήπως θεωρείται πρόσθετη εργασία...λυπάμαι,δεν  γνωρίζω κάτι περισσότερο...:)

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αναρτώ και εδώ το ερώτημα μου- ίσως είναι πλέον το πιο σωστό νήμα:

"Για αναθεώρηση ο.α. κατηγορίας 3 με προέγκριση διαλέγω εισαγωγή πράξης με προγενέστερη ηλεκτρονική.

Ποια πράξη διαλέγω: την προέγκριση, την ο.α. ή τα φορολογικά που είναι και η τελευταία; 

Επίσης μπορεί να γίνει αναθεώρηση μόνο για Η/Μ χωρίς τροποποίηση αρχιτεκτονικών; Δηλαδή να υπάρχει μόνο Γενική Επίβλεψη έργου, Γενική Διαχείριση – Διοίκηση έργου, Η/Μ αλλά 0 Αρχιτεκτονικά;"

Link to comment
Share on other sites

Έχω το ίδιο θέμα. Από ότι καταλαβαίνω ως προγενέστερη πράξη επιλέγεις τα φορολογικά. Μόνο εκεί σου εμφανίζει δυνατότητα αναθεώρησης (πρέπει να έχουν ελεγχθεί επιτυχώς τα φορολογικά). Σε τηλ. ερώτημα που έκανα στην ΥΔΟΜ αν μπορώ να συνεχίσω ως αναθεώρηση κατ 1 (σου δίνει την επιλογή το σύστημα) μου απάντησαν ΟΧΙ. Αναγκαστικά θα πάω με αναθεώρηση κατ. 3.

Αναθεώρηση κάνεις όπου τροποποιούνται οι μελέτες (προσοχή στις εγκρίσεις).       

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πράγματι πάει με την τελευταία πράξη σε σειρά- π.χ. μεταγενέστερος έλεγχος φορολογικών. Το λέει και στο εγχειρίδιο 10/2019 σελ 28.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε έντυπη άδεια δημοσίου κτιρίου εντοσ Οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων που είναι ακόμη σε ισχύ θέλουν να γίνουν οι παρακάτω τροποποιήσεις 

-αλλαγή επιβλέποντος 

-τροποποίηση μελετών Η/Μ

Σε ποια επιλογή πάμε στο e-Adeies;
Υπαρχει η επιλογή νέας πράξης αναθεώρηση έντυπης άδειας χωρίς μεταβολή κάλυψη δόμηση όγκου . Υπάρχει ωστόσο αναθεώρηση και κατ 3 ΚΑΤ 1 κλπ . Έχει αρκετές επιλογές.

 

Το τοπογραφικό είναι ανεξάρτητο, θα έπρεπε να αναθεωρηθεί ; Η αλήθεια είναι ότι σήμερα το οικόπεδο έχει κάποιες αποκλίσεις όμως για να επιτραπεί η δόμηση ειχε πάρει μεγάλη παρέκκλιση . Όποτε πριν την αναθεώρηση θα πρέπει να ξαναπάρει παρέκκλιση ; Σε αυτή την περίπτωση ποια επιλογή βάζουμε από e Adeies;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε άδεια κατηγορίας 1 η οποία είναι σε ισχύ και εκδόθηκε με ηλεκτρονικό τρόπο αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί το υπόγειο και οι πάνω από το υπόγειο όροφου θα μείνουν ως έχουν που σημαίνει ότι δεν έχουμε όπως αναφέρει το  Άρθρο 42 Παρ 10 του 4495/17 όπως έχει τροποποιηθεί: "β) τροποποιήσεις των μελετών, εφόσον δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης, όγκου, ύψους, οι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις και ο υπολογισμός των αναγκών σε χώρους στάθμευσης (άρθρο 39 παρ.3β του ν.4495/2017) του διαγράμματος κάλυψης." πιστεύετε ότι εμπίπτει στις περιπτώσεις που μπορεί να προχωρήσει με ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας?

Link to comment
Share on other sites

Το υπόγειο εξείχε του διαμορφωμένου εδάφους; Το μυαλό μου πάει στον όγκο από ότι καταλαβαίνετε. 

Edited by CHRIS.EFRO
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας.

Έχω οικοδομική άδεια του 2011 με έναρξη εργασιών 02/2012 (ένσημα σκελετού) και το κτίριο έχει τελειωμένο σκελετό, τοιχοποιϊες και στέγη.
Έχει εξαντληθεί ο ΣΔ.

Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να προχωρήσει τις εργασίες αλλά να προβεί σε αναθεώρηση της άδειας προκειμένου να αλλάξει τη μελέτη θερμομόνωσης και θέρμανσης, υδραυλικών, διαρρύθμιση των ορόφων και ανταλλαγή ημιυπαίθριων χώρων μεταξύ 2 διαμερισμάτων διαφορετικών ορόφων (αλλαγή σημαντικού τμήματος της αρχιτεκτονικής μελέτης).

Με ποιον οικοδομικό κανονισμό πρέπει να γίνει η αναθεώρηση;

Θεωρώ πως μπορεί να γίνει με ΝΟΚ και να αφαιρεθούν της δόμησης τα κλιμακοστάσια (Ν4067/12, Αρ.11, Παρ.6δ) καθώς ναι μεν έχει εξαντληθεί ο ΣΔ και δεν έχω υπόλοιπο 10τμ, ωστόσο η αναθεώρηση δεν περιλαμβάνει προσθήκη.

Εφόσον γίνει η αναθεώρηση με ΝΟΚ, θα εμπίπτει ακόμη η άδεια στις διατάξεις του ΠΔ/93 χωρίς απαίτηση ελεγκτή δόμησης; (δεν έχω πρόβλημα να γίνει τελικός έλεγχος).

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

On 30/10/2020 at 4:47 ΜΜ, Megapad said:

Συνάδελφοι είχα εκδώσει προέγκριση για ο.α. κατ. 3. Επειδή αλλάξαμε κάποια πράγματα στο σχέδιο αιτήθηκα αναθεώρηση προέγκρισης στο σύστημα. Μου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός πως δεν μου έχει πεδίο να ανεβάσω τ/δ και δ/δ. Για την ακρίβεια ανεβάζω ΜΟΝΟ αναθεση - αναληψη και Τεχνική εκθεση.

Το ερώτημα μου είναι δεν θα μου ελέγξουν το τ/δ και το /δ/δ?
Που θα τα ανεβάσω αυτά τα αρχεία ούτως ώστε να μην υπάρχουν τα παλαιά?

Γνωρίζει κανείς τι γίνεται;

Μήπως πρέπει να πατήσουμε για Αναθεώτηση Οικοδ. Αδειας και μετά να τικάρουμε Δ. Κάλυψης κτλ ώστε να εισάγουμε το νέο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.