Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στην εικοσάδα των πιο ακριβών δρόμων ξανά η Ερμού


Engineer

Recommended Posts

Εξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους, με βάση το κόστος ενοικίασης καταστημάτων, ανέβηκε η Ερμού σύμφωνα με την 29η ετήσια έκθεση Cushman & Wakefield, Main Streets Across the World

 

Η Ερμού κατατάσσεται στη 19η θέση από την 25η (2016) με το μέσο ετήσιο κόστος ενοικίασης 2.640 ευρώ/τ.μ., ή 220 ευρώ/τ.μ. /μηνα, από 195 ευρώ/τ.μ. κατά το 2016. με την αύξηση του αριθμού των τουριστών να συμβάλλει καθοριστικά στην τόνωση της ανάπτυξης

 

Η έκθεση παρακολουθεί 451 από τους κορυφαίους λιανικούς δρόμους ανά τον κόσμο, κατατάσσοντας τα πιο ακριβά σε κάθε χώρα με βάση τα μισθώματα. Οι πληροφορίες παρέχονται από τους κατά τόπους συνεργάτες της Cushman & Wakefield (για την Ελλάδα η Cushman & Wakefield Proprius).

 

Σε διεθνές επίπεδο, ο ακριβότερος δρόμος στον κόσμο παραμένει η 5η Λεωφόρος στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με ενοίκιο 28.262 ευρώ/τ.μ. σε ετήσια βάση ενώ στη δεύτερη θέση η Causeway Street στο Χονγκ Κονγκ, με ενοίκιο στα 25.673 ευρώ/τ.μ. το χρόνο. Στην τρίτη θέση (από την τέταρτη που κατείχε πέρυσι), βρίσκεται η New Bond Street στο Λονδίνο, με κόστος ενοικίου στα 16.200 ευρώ/τ.μ. ετησίως. Στην τέταρτη θέση (από 6η το 2016) βρίσκεται η Via Montenapoleone στο Μιλάνο της Ιταλίας, με τις τιμές ενοικίασης καταστημάτων να έχουν αυξηθεί στις 13.500 ευρώ/τ.μ. ετησίως. Την πενταδα συμπληρώνει η Λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι η οποία έπεσε δύο θέσεις από την τρίτη που είχε πέρυσι με 13.255 ευρώ/τ.μ., το χρόνο.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...n_xana_i_Ermou/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, ένα κατάστημα στην οδό Ερμού, έστω 50 τμ, είναι νοικιασμένο προς 50 τμΧ220Ε/τμ=11.000 Ευρώ και μέσο ετήσιο μισθωμα 132.000 Ευρώ, σύμφωνα με την παραπάνω έκθεση.

Δεν είναι υπερβολικά μεγάλο ένα τέτοιο μέσο μηνιαίο μίσθωμα για την ελληνική οικονομική πραγματικότητα;

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς η Ερμού δεν απευθύνεται μόνο στην Ελληνική πραγματικότητα , αλλά και στους τουρίστες . Από την άλλη το γενικό μπάχαλο χτες στους δρόμους , ημέρα που είχε μετρό , μέχρι αργά το βράδυ , συνάδει με την Ελληνική πραγματικότητα ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.