Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
Sign in to follow this  
jbelig

4Μ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, γράφω πρώτη φορά για να πω τον πόνο μου. Κατείχα τα υπολογιστικά Η/Μ της 4Μ από το 2001, αλλά δεν τα ανανέωσα ποτέ γιατί μου τα παρείχε η εταιρεία που εργαζόμουν. Είπα τώρα να τους κάνω αναβάθμιση και να αγοράσω και τον ΚΕΝΑΚ, τιμή στο web-shop τους 2650 (+ΦΠΑ παρόλο που δεν το γράφουν πουθενά). Μου έκαναν την μαγική προσφορά των 2450 ευρώ! Α, κι αν τους τα πληρώσω απευθείας σε λογαριασμό, μου κόβουν κι ένα 5%.

Εκνευρίστηκα γιατί το θεωρώ κοροϊδία και το είπα στον υπάλληλο (τι φταίει κι ο κακομοίρης να τ'ακούει). Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τα εξής:

1) Υπάρχει καποια αξιόπιστη εναλλακτική. Γνωρίζω την Ti-Soft, αλλά δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα και το κόστος φτάνει τα 2200

2) Υπάρχει διάθεση από συναδέλφους να μαζευτούμε αρκετοί να κάνουμε μια ομαδική διαπραγμάτευση; Είδα ότι πριν κάποια χρόνια κάποιοι το έκαναν (καμμιά δεκαριά άτομα) και χτύπησαν σχεδον μισή τιμή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by jbelig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε υπολόγισε κι εμένα, 4M adapt-FINE μη ανανεωμένο από το 2013 ή 2014 (Δεν το θυμάμαι). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και εγώ ενδιαφέρομαι. Έχω FINE/ADAPT και GCAD/KENAK με ανανέωση μέχρι 31/12/2014.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όταν βγήκαν οι νέες ΤΟΤΕΕ πήρα τηλέφωνο εκπρόσωπο της 4Μ και τον ρώτησα για τιμή για 4 άτομα και η απάντηση φυσικά ήταν ότι δεν αλλάζει κάτι στη τιμή και απλά να του στείλω enail με το s/n του κάθε "κλειδιού" έτσι ώστα να γίνει προσφορά για καθέναν ξεχωριστή. Δυστυχώς βρήκανε ευκαιρία να βγάλουν λεφτά.

 

Και το χειρότερο είναι όπως αναφέρει και ο συνάδελφος akaliak για να συνδυάζεται το FINE με το νέο GCAD θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση και στο FINE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ως νέος μηχανικός, είχα αγοράσει το πλήρες πρόγραμμα 4Μ. Ουσιαστικά δεν είχα ασχοληθεί με μελέτες, μόνο 2, και τώρα μετά από 3 χρόνια ήθελα να ανανεώσω ώστε ν αρχίσω να ασχολούμαι. Με μία προσφορά που πήρα στα 840+φπα, προφανώς και δε θα τα πληρώσω.

ΥΓ.: Πάντως, ένας φίλος που τους ζάλισε πολύ, στο τέλος μας έκαναν ελαφρώς καλύτερη πρόταση.

ΥΓ2: Το ηλεκτρολογικό που δούλεψα περισσότερο, απλά ήταν κακό στους υπολογισμούς του.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι στο τσακ να πάω να τα δώσω στην Ti Soft κι ας είναι περίπου τα ίδια λεφτά κι ας πρέπει να τα μάθω απ΄την αρχή. Δεν μπορώ να δεχτώ να με αντιμετωπίζουν έτσι.

Είμαι απογοητευμένος κι απ'τον κλάδο μας. Μας έχουν βάλει χρόνια τώρα στη γωνιά και μας βαράνε από παντού και δεν κάνουμε τίποτα. Είμαστε χιλιάδες κι αφήνουμε να μας εκμεταλλεύονται λες και βγάζουμε εκατομμύρια κι αντί να συνασπιζόμαστε μας τρώει ο εσωτερικός ανταγωνισμός ποιος θα προλάβει να βγάλει ένα πενηντάρικο από κάνα πιστοποιητικούλι.

Συγγνώμη για το ύφος, αλλά είμαι πελαγωμένος. Φαίνεται μετά από χρόνια ότι ανοίγουν μια δυο 'σοβαρές' δουλίτσες και για να τις κάνω πρέπει να χρεωθώ...

Υ.Γ. Φίλε Romanos, το ηλεκτρολογικό της 4Μ έβγαζε πάντα λάθη και μάλιστα αρκετά σοβαρά σε βαθμό που δεν συνιστώ σε κάποιον που δεν ξέρει καλά να υποβάλει μελέτη ατόφια.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιας και έχετε κάποιοι ήδη το λογισμικό της 4Μ, έχει κάποιος το CD του Adapt + Fine (2011 ή παλαιότερο) ; Είχα συνδρομή μέχρι το 2011 και τώρα που πήγα να κάνω επανεγγατάσταση είναι χαλασμένο το δισκάκι. Αν έχει κάποιος πρόχειρο και μπορεί να μου στείλει ένα ISO ας μου στείλει PM. (προς αποφυγή παρεξήγησης δεν πρόκειται για πειρατεία, έχω αγορασμένο το λογισμικό και έχω serial number και hasp, χωρίς αυτά δεν τρέχει ).

Edited by sdim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αξίζουν οι αναβαθμίσεις Η είναι σανος? Τα βασικά πρότυπα υπάρχουν ήδη στις εκδόσεις 11-12? Προσθέτουν 2 στήλες στα εξελοφυλλα Και ουσιαστικά σε 10 χρόνια σου λένε να το ξαναγορασεις.

 

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι εταιρείες αυτές έχουν αρκετά έξοδα για την υποστήριξη των πελατών τους και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τα σπασμένα.

Σε λίγο καιρό θα επιβάλλουν την ετήσια συντήρηση των προγραμμάτων όπως Microsoft AutoDesk.

Εάν όμως χρησιμοποιούσαμε ανοικτό λογισμικό θα ήταν ευκολότερο η μετάβαση και με πολύ μικρότερο κόστος.

Η άποψη μου είναι ότι τα προγράμματα των εταιρειών και ιδιαίτερα η υποστήριξη τους δεν αξίζουν τα χρήματα που δαπανόνται.

Πάντως αισθάνομαι δικαιομένος που είχα κάνει αρχείο Excel για τις ΜΕΑ και τα ΠΕΑ, απλά θα αλλάξω τους συντελεστές.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σιγά την υποστήριξη πελατών, απλά παλιά που γινόταν τζίρος κάνεις δεν νοιαζόταν. Σε περιβάλλον σοβαρού ανταγωνισμού δε θα τη πάλευαν 2 χρόνια ανοικτές

 

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.