Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χωρίς περιορισμούς η νομιμοποίηση αυθαίρετων στάβλων


Engineer

Recommended Posts

Δυνατότητα έκδοσης άδειας διατήρησης έχουν όλες οι αυθαίρετες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις του χωρικού σχεδιασμού που ισχύουν στην περιοχή στην οποία βρίσκονται. Μάλιστα, όπως αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη διαδικασία έκδοσης της άδειας διατήρησης που απαιτείται - προκειμένου να αποφευχθεί η αποβολή, η επιβολή προστίμων και η κατεδάφιση _ για τις παράνομες στάνες και τα μαντριά, δεν απαιτείται ως δικαιολογητικό η βεβαίωση χρήσεων γης για τη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις επιλύουν ζητήματα που αφορούν στις επιτρεπόμενες αποστάσεις. Η έκδοση «άδειας διατήρησης» για μια αυθαίρετη κτηνοτροφική εγκατάσταση είναι δυνατή ακόμη και στην περίπτωση που δεν πληρούνται οι ελάχιστες αποστάσεις, όχι μόνο από οικισμούς, πόλεις κ.ά., αλλά και από τους χώρους ή τις δραστηριότητες που χρήζουν προστασίας, δηλαδή από ξενοδοχεία, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, νοσοκομεία, εκπαιδευτήρια, μοναστήρια, ποτάμια κ.α.

 

Ωστόσο, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, εκτός από άδεια διατήρησης, απαιτείται και άδεια εγκατάστασης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος 4056/2012 σχετικά με τις ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

 

Όπως υποστηρίζουν, δεν προκύπτει από τις ισχύουσες ρυθμίσεις ότι οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις που λαμβάνουν αυτή την ιδιαίτερη άδεια διατήρησης, απαλλάσσονται και από τις υπόλοιπες άδειες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία και ειδικά από την άδεια εγκατάστασης, η οποία μάλιστα πρέπει να χορηγηθεί μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό όριο (παρατάθηκε με το άρθρο 4ο του ν. 4424/2016) και εκπνέει στις 31.12.2018.

 

Έτσι, αν μια παράνομη στάνη βρίσκεται σε σημείο όπου οι χρήσεις γης δεν επιτρέπουν την κτηνοτροφία - π.χ. σε περιοχή χρήσεων κατοικίας κτλ. - τότε δεν μπορεί να λάβει άδεια εγκατάστασης. Συνεπώς, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, βάσει της νομοθεσίας «όσοι έχουν ή θα λάβουν «άδεια διατήρησης», θα πρέπει να εξασφαλίσουν και άδεια εγκατάστασης έως την 31.12.2018.

 

Πάντως, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, για τη διευκόλυνση της έγκαιρης υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι φορείς κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων πρέπει να υποβάλλουν έως τις 4/12/2017, τουλάχιστον την αίτησή τους στην οποία θα δηλώνουν την επιθυμία ένταξής τους στη διαδικασία, ενώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση της άδειας μπορούν να τα προσκομίσουν και μετά τις 04/12/2017.

 

Πηγή: http://www.tovima.gr...cle/?aid=918105

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, δεν εχουν αδεια εγκαταστασης, αλλα δεν πειράζει, πάρε αδιεα διατηρησης μεχρι να παρεις (αν παρεις, που μαλλον δεν μπορεις να παρεις) αδεια εγκατάστασης.

Γελοία χώρα......

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, δεν εχουν αδεια εγκαταστασης, αλλα δεν πειράζει, πάρε αδιεα διατηρησης μεχρι να παρεις (αν παρεις, που μαλλον δεν μπορεις να παρεις) αδεια εγκατάστασης.

Γελοία χώρα......

 

Ακριβώς έτσι και δυστυχώς πολύ....

Κλείνουν με την άδεια εγκατάστασης τάχα την κεντρική πόρτα για το "political correct"  των χρήσεων γης, του περιβάλλοντος, της όχλησης άλλων νομίμων χρήσεων μπλα, μπλα, μπλα κ.λ.π,  αλλά   αφήνουν την πίσω πόρτα ανοικτή με την άδεια λειτουργίας να περάσουν μαζί αυτοί με όλα τους τα ζα...!

Θα πάρει ο τσομπάνος άδεια λειτουργίας αλλά ως συνετός και νόμιμος πολίτης θα συνεχίσει και για άδεια εγκατάστασης λένε ...!!!!

Εδώ με μία ληγμένη άδεια καύσης μόνο από την πυροσβεστική και εννοεί τσοπάνος στην Εύβοια να θεωρεί νόμιμη ολόκληρη εγκατάσταση στάνης, παράνομου σφαγείου και παραγωγής ξυλοκάρβουνων  κοντά σε σπίτια και βενζινάδικο (100μ) εκτός σχεδίου !!

Κρεμάει τα σφάγια στα δέντρα για να τα γδάρει, πετάει  όπου νάναι τα υπολείμμματα κρέατος, γεμίζει ασφυκτικά την ατμόσφαιρα με κάπνα και μονοξείδια της ατελούς καύσης, λαθρουλοτομεί από το βουνό για πρώτη ύλη,

αλλά  έχει στις γιορτές ουρά απ΄έξω  την τοπική κοινωνία που περιμένει να πάρει το αρνί και το κατσίκι "ντόπιο και χωριάτικο από στάνη"  με συνθήκες υγιεινής που παραπέμπουν σε εχινίκοκκο και σαλμονέλα!

Και δεν είναι ένας, ειδικά με τα ξυλοκάρβουνα στην επαρχία το έχουν βρει μαύρο έσοδο (λαθρουλοτομία, αδήλωτη δραστηριότητα κ.λ.π) και φυτρώνουν τις λάκκες τους όπου λάχει πνίγοντας τους γύρω.

Μπεεεε και ξανά μπεεεε.....  λοιπόν ...!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.